פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

לבית שלי שלוש פינות: בית שבדי שצומח מתוך האדמה

הגגות האלכסוניים, המחיצות השקופות, החזית הפשוטה והחלל הפתוח שבאמצע יוצרים מבנה מיוחד שמשתלב עם היער והים בארכיפלג הכי יפה בשטוקהולם

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

צילום: Ake E: son Lindman

עיצוב פנים: Tham & Videgard Arkitekter

 

בית הקיץ שלפניכם, שמשתרע על שטח של 140 מ"ר, נמצא בארכיפלג בשטוקהולם, על גבי קרקע טבעית שמובילה אל הים מכיוון דרום. השטח עצמו פתוח לרווחה, מלבד כמה עצים ושיחים בודדים. בניגוד לבתים אחרים, שממוקמים באזורים יחסית נידחים בארכיפלג שאליהם אין אפילו כביש גישה, המיקום הזה יותר נגיש, אפילו בעזרת כלי תחבורה כבדים. העובדה הזו, יחד עם בקשת הלקוחות שהבית יהיה קל לתחזוק, עוררה במעצבים השראה לעצב את הבית כך שייראה חלק מהטבע, ושהצבעים של חומרי הגלם יתקשרו עם הנוף ההררי והסלעי, במקום לבלוט בשטח כמו בקתת עץ.

 

עיצוב ותיקון גגות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עבודות ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע


שני החלקים של הבית מוקמו בכוונה זה לצד זה, כדי שייצרו מעין קו אשר ישתלב בנוף בצורה ברורה, ממש כמו קו גבול שבין היער למפרץ. כשניגשים אל הבית מכיוון צפון, הכניסה אליו נראית כמו פתח ענק בין שני הבניינים, אשר מכוונת את המבט אל האור ואל המים שבאופק. זהו למעשה חלל פתוח ממש באמצע הבית, אשר מוגן מפני הגשם באמצעות תקרת זכוכית בלבד. בתוך הבית, הסגנון המינימליסטי הוא שמכתיב את הקו העיצובי.
 
 
 

חלק מהטבע


נישה סמויה מהנוף
 

חלל פתוח באמצע הבית
 

קו שמשתלב בנוף

האופי החיצוני של הבית מוכתב על יד הגגות האלכסוניים שלו, שמתחברים זה לזה ונראים כמו קפלים. העיצוב הייחודי הזה יותר בבית חדרים בגבהים שונים, אשר משתרעים לכל אורך המבנה הראשי. החללים לא מאוד עמוקים, אבל יחד עם מחיצות הזכוכית שמובילות אל המרפסת, כל החלל נראה כמו נישה סמויה וחבויה ביחס לנוף האיים שמשתקף מבחוץ. החדרים הקטנים יותר ממוקמים בחזית הצפונית של הבניין, והגישה אליהם מתבצעת באמצעות קיר של דלתות הזזה. הם מוארים על ידי חלונות תקרה ויוצרים חללים קטנים בחזית העליונה של הבית, בתוך הגג הראשי של המבנה.  
 

המרפסת, הרצפה וחזית המבנה עשויים מבטון יצוק במקום בצבעים טבעיים, שמשולבים יחד עם לוחות עץ בהתאמה מקומית. פנים הבית צבוע בלבן, ומכיל עבודות נגרות מעץ מילה. הסאונה עשויה אף היא משילוב של בטון מבחוץ ועץ מבפנים, היא למעשה מקום מבודד ומרוחק שנושק לחוף הים ולמזח.
 

חזית אחורית מבטון יצוק
 

מחיצות זכוכית שמובילות אל המרפסת
 

הים משתקף בחלון
 
פינת האירוח שפונה אל הים
 
אור טבעי זורם אל הבית
 
עבודות עץ מבפנים
 
מה קורה בעליית הגג?
 
חדר השינה הקטן והמינימליסטי 
 
 
תוכניות הבית:

 

 

 


  • 4.
    הכתבה הזו כבר הייתה בעבר(ללא טקסט)
    קוראת ותיקה | (02/27/2017)    
  • 3.
    נו, באמת? שישאירו לנו את הבטון ויחזרו מהר לעץ(ללא טקסט)
    muza | (02/26/2017)    
  • 2.
    וואו ! אהבתי מאד !(ללא טקסט)
    דורית | (02/24/2017)    
  • 1.
    המבנה מכוער אך הייתי מוכנה לגור באוהל מול הנוף הזה(ללא טקסט)
    שלומית | (02/24/2017)