פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום וילונות וטקסטיל בניהול אורית טראוב
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

בלוגרים על האש: הבלוגרית שעושה לאסתטיקה בית ספר

למה לאכול סתם פרוסת גבינה, אם אפשר לאכול אותה בצורת פרח? לאכול עם העיניים זה הכי "מיס פטל", ולבלוגרית מאחורי השם, שרית נובק, האסתטיקה היא התרפיה המושלמת. הצצנו למטבח שלה

מאת: לימור קלר

19/12/2016
צילום: שרית נובק

על המחבתות והסירים: שרית נובק 

 

אי שם: ברמת אביב

 

מקלידה מתכונים בקביעות בבלוג: "מיס פטל

 

 

"'הכינותי מראש' הוא שמי השני"

 

מכולת קטנה בתוך הבית

 

 

מה שמסביר את השם: "בתחילת שנות ה-2000, כשהפורומים היו בשיאם, ניסיתי להירשם לאחד מהפורטלים כדי לשאול שאלה זריזה באחד הפורומים. בחיפזון ניסיתי להירשם בשם החתול שלי בימים ההם, פטל, אבל השם היה תפוס. ניסיתי 'מיץ פטל' וגם הוא היה תפוס. שיניתי ל'מיס פטל', נרשמתי, שאלתי את השאלה, נעניתי, ומאז נשארתי תקועה עם השם הזה. כשנולד הבלוג, לא היה מנוס מלקרוא לו באותו שם".

 

מרשמלו וניל ופטל

 

חמימות של עץ בפינת האוכל

 

 

מוטו מתוך הבלוג: "אוכלים עם העיניים זה הכי אני. בבלוג וגם בבית. אני יודעת שאם אניח פרוסת גבינה בצלחת של הילדים שלי לארוחת ערב, אף אחד לא ייגע בה. אבל אם אחתוך אותה לצורת פרח ואשים באמצע עגבניית שרי חצויה - הם לא ישאירו פירור. גם בבלוג - האסתטיקה חשובה לי לא פחות מהטעם, ואדאג שכל מתכון שאתן ייראה לכל הפחות מעולה, כי הרבה יותר כיף לאכול עוגייה שהיא גם יפה. זו התרפיה שלי".

 

קרטיב פירות 

 

שרית נובק. צילום: ניב יצחק

 

 

לא תתפסו אותה בלי: "תחתיות בצק פריך במקפיא. 'הכינותי מראש' הוא שמי השני. במקפיא שלי יש תמיד משהו שצריך רק להוציא ולשלוח לתנור - גלילים של בצק עוגיות, תחתיות בצק פריך לטארט או לקיש. אורחים בהפתעה? אין בעיה: מכינה מילוי מהיר, שולחת לתנור, ועד שמגיעים, כל הבית מלא בניחוחות אפייה".

 

הספציאליטה לכל הדעות: "דווקא לא במתוקים. סלט כרובית. כל מי שטועם מבקש מתכון".

 

"כל מתכון ייראה לכל הפחות מעולה"

 

רולדה קפה ווניל

 

 

הכי טוב בתכנון המטבח: "צמוד למטבח יש חדרון קטן שמשמש כמזווה. שמנו שם ארון, ואנחנו מחזיקים בו אוכל יבש ודברים שלא דורשים קירור. מרגיש לי כמו מכולת קטנה בתוך הבית. זה מפנה את ארונות המטבח לאחסון בלבד, ואני צריכה הרבה ממנו".

 

אורחים בהפתעה? מכינה מילוי מהיר

 

קיפוד ורוד (מוס שוקולד לבן ופטל עם נשיקות מרנג)

 

 

ומה הכי חסר בו: "שיש. עם מיקסר, מטהר מים ומכונת קפה על השיש לא נשאר לי מקום לעבוד. חייבת עוד שיש".

 

היינו מאמצים מתוכו: את מיקס הצבעים הפסטליים בוורוד ותכלת, שנותן כבוד לבהירות של המטבח הלבן, ועדיין מוסיף נגיעות של צבע. הארון הפתוח, שמתוכו מבצבצות דלתות ארון קטן יותר מעץ משופשף, מוסיף אופי וחום לכל המטבח.

 

"חייבת עוד שיש" 

 

מבואת הכניסה בתכלת, צמודה למטבח

 

מרק אביב

 

 

סוד להמתיק עם הקוראים: אלפחורס


ל-100 עוגיות קטנטנות

 

אלפחורס. "הרבה יותר כיף לאכול עוגייה שהיא גם יפה"

 

 

החומרים לבצק:

250 גרם חמאה

150 גרם סוכר

4 חלמונים

כף ברנדי

300 גרם קורנפלור 

200 גרם קמח

חצי כפית סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

 

למילוי:

ריבת חלב

 

לציפוי:

קוקוס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכניסים את כל חומרי הבצק (בלי ריבת חלב וקוקוס) לקערה ומעבדים לבצק. אפשר במיקסר עם וו גיטרה או בידיים.

מתקבל בצק מתפורר ולא גמיש. זה בסדר.

מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

קורצים עיגולים עם פקק של קולה, או עם חותכן בגודל דומה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-10 דקות עד להזהבה קלה.

מוציאים מהתבנית ומצננים.

אח"כ מחברים כל שתי עוגיות עם ריבת חלב באמצע, ומגלגלים בקערה עם קוקוס.

* חשוב לא למרוח את כל העוגיות בריבת חלב, אלא רק את אלה שמגישים באותו יום. את השאר יש לשמור בקופסה ולמרוח שוב לפני ההגשה.

 

בתיאבון!

 

כותבים בלוג אוכל מלא השראה ורוצים שנציץ גם למטבח שלכם? כתבו לנו!

 

 


עוד בלוגרים על האש שהצצנו להם למטבח:

אז מה את עושה כל היום?

מעשה במאפה

בון מירי

פתיתים

Paris chez Sharon

מתכוניישן

נשואה למאפייה

שמח במטבח של רות אופק

איך להרשים את חמותך 

סוכר חום 

סיפור קולינרי

המרכיב הסודי

מתוקים שלי

אשת סטייל

לייזה פאנלים

שירה אכילה

פצפוצים