פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

המדריך המושלם: עשרת הדברות של מטבחי החוץ

איפה ממקמים את המטבח, מה הצרכים שלכם, איזה גריל ואביזרים קיימים? לאחר שמטבחי החוץ כובשים את השוק, הופכים לפופולריים ולפנינת החצר, קבלו את עשרת הדיברות לעיצוב מטבחי חוץ

מאת: תוכן שיווקי

12/02/2017

רכשתם בית עם חצר או עם מרפסת גדולה, אתם חובבי בישול או מארחים לתפארת והחלטתם להתחדש עם מטבח חוץ מפנק? בדיוק בשבילכם הכנו את עשרת הדיברות שיעזרו לכם ברכישת מטבח חוץ מושלם עבורכם:

 

1. לוקיישן 


 מיקום המטבח הוא אחד הפרמטרים החשובים בתכנון הראשוני ובהקמה של מטבח חוץ. הקיץ הישראלי שטוף שמש ולכן חשוב לקחת בחשבון את הצללת המתחם וכן את כיווני האוויר. רצוי שהמטבח יהיה מקורה לפחות באופן חלקי. במידה ולא קיימת פרגולה ניתן לקבעו ליד עצים ואף להוסיף שמשיה גדולה להצללה. 

 

 

2. מותאם לצרכים שלך


לכל אחד מאיתנו קיימים צרכים שונים כגון: אירוח, נוחות, מספר אנשים סוגי בישול וכו'. מטבח חוץ סטנדרטי מגיע עם אזור חם של גריל ומוצרים נלווים כמו טאבון, מעשנת וכו', אילהם ניתן להוסיף משטחים נוספים. במרבית המטבחים קיימים גם אזורים קרים ורטובים - המכילים כיור, מקרר וכיום ניתן גם למצוא מכונות קרח. חשוב לציין כי הצרכים של המשתמש יגדירו את סוג וגודל המטבח:  אי, צמוד קיר וכו'.

  

3. תאורה


בערב כאשר השמש שוקעת, צריכים לדאוג להאיר את אזור העבודה. ניתן להוסיף תאורת לד בגב המטבח וכן לרכוש גרילים עם תאורת לד פנימית. תאורה נכונה הופכת את מטבח החוץ לנגיש ושמיש 24/7. המגמה האחרונה היא לשלב מדורות גן (FIRE PIT) הנותן מענה גם לתאורה סביב המטבח והן לחימום המתחם. 

 

 

4. עמידות לתנאי חוץ


המטבחים נמצאים בחוץ ולכן חשוב שהם יהיו איכותיים ועמידים לתנאי החוץ ולאקלים הישראלי (שמש יוקדת, גשם ולחות).  ההמלצה למשטחי העבודה מגרניט אשר עמידים לספיגת שומנים ולדחיית כתמי קור וחום. חיפוי המטבח באבן, בריק או נירוסטה עדיפה על טיח חיצוני. שימוש בנירוסטה אל חלד לדלתות המטבח, למגירות ויחידות האחסון יעניקו למטבח חיי מדף ארוכים ואיכותיים.

 

 

5. נוחות משתמש 


המעבר לבישול ולישיבה בחוץ מהנה במיוחד. ישנה חשיבות לתכנון מקדים ולמשטחי עבודה שיתנו לנו נוחות ופונקציונליות. במידת האפשר מאפשר רצוי שיהיו לפחות 2-3 משטחי עבודה. רצוי לשלב במטבח יחידת פח ובמידה ומטבח החוץ רחוק מן הבית מומלץ להוסיף מקרר או מקרר משקאות. במקביל מומלץ להוסיף כירת צד מובנית לטיגון או לבישול סירים במקביל לצלייה.

 

6. גריל 


מבערים וגריל איכותי מנירוסטה אל חלד, איכותיים ומאריכים את חיי המוצר. כיסוי הגריל מומלץ גם כן . לאלה מכם שאוהבים שיפודים או שווארמה רצוי לרכוש גריל עם מבער אינפרה אדום שנותן חום ישיר לשיפוד מסתובב.

 

 

7. אביזרים 


האביזרים הנוספים הם חלק בתלי נפרד מהמטבח והם משדרגים את חווית הבישול בחוץ. למעט הגריל והכיור שהם הבסיס נהוג להוסיף מקרר חוץ, מכונת קרח, כירת צדדית וטאבון. במטבחי יוקרה יש המוסיפים גם ברזי בירה. 

 

8. חווית אירוח


כיום מטבח החוץ הופך לחלק אינטגרלי מהבית, ולאטרקציה המרכזית בכל אירוח או בכלל באכילה בחצר. כיום המגמה היא שהמארח עומד מול הגריל וצופה לכיוון האורחים ובכך הוא שותף מלא בחוויית האירוח 

 

 

9. תחזוקה


תחזוקה שוטפת ונכונה היא קריטית במיוחד שמדובר במוצרים חיצוניים כמו מטבח חוץ. שימוש בספריי נירוסטה מיוחד הכרחי לתחזוקת מטבח.  

 

10. אחרון חביב, נתח בשר משובח


לאחר שהקמנו את המטבח במיקום הנכון ,דאגנו לגריל איכותי ולאבזור מפנק, כל שנותר הוא לקנות את הנתח המשובח וליהנות מכל רגע.

 

 

כל הטיפים  באדיבות  מעצבת הבית של גרילטאון, שירי דיגמי, אדריכלית בעלת ניסיון של מעל עשור בתחום מטבחי פנים וחוץ. אולם התצוגה: אלחנן 10 בראשון לציון,  03-6538202

 

 

לפרטים נוספים, גרילטאון מטבחי גינה >>