דו קרב אמבטיה בתוך חדר השינה: בעד או נגד?

איך אתם אוהבים להתקלח, מול כולם או בפרטיות?, וללכת לשירותים? בעידן בו הכל חשוף, למה לא לחשוף גם את האסלה? איפה עובר הגבול שלכם? אמבטיה בתוך חדר השינה או בחדר נפרד ומסוגר?

במסגרת המגמה במסגרתה רבים בוחרים לוותר על קירות ולייצר חללים כמה שיותר פתוחים, הולכת ומתחזקת גם המגמה להותיר את חדרי הרחצה שבמאסטר ההורים חשופים, כחלק אינטגרלי מחדר השינה. אין הכוונה רק למקלחון שקוף או אמבטיה free standing המסוגרים בדלת אמותיו של חדר הרחצה, אלא ויתור על קיר שלם שמפריד בין אזור השינה לבין החדר הרטוב הצמוד לו, או הפיכתו לקיר עשוי זכוכית שקופה. כן, כן, להתקלח ולהתקרצף כשכל כולך חשוף לנכנסים לחדר.

אחרי שהעמדנו זו מול זו את האופציה להעלים את פינת האוכל מהבית או להשאיר אותה לתפוס אבק, אנחנו ממשיכים לתת לכם לבחור – אמבטיה פתוחה לחלל או סגורה ומסוגרת מאחורי קיר: היכן בדיוק תתלו את מגבות הרחצה? היכן ייתלה מחמם המגבות? מה לגבי מקום תליית אמנות חסינות רטיבות שרכשתם זה עתה ביריד העיצוב? וכשאתם משילים את טרדות היום בעזרת המים החמימים, מי ייתן לכם את מעט האינטימיות שאתם רוצים, אדי המים?

אמבטיה בחדר השינה

בין אם אתם בעד ובין אם נגד, תודה שמדובר בקונספט מדליק ממש

גוף-8-2.png

כך הכל התחיל

חדרי הרחצה כפי שאנחנו מכירים אותם כיום, החלו כבית מרחץ המוני, וזה במתכונתו המוכרת לנו שימש רק מלכים ואצילים. רק בעידן המודרני התחילו להכיר בצורך בחדרי רחצה אינדיבידואלים והסטנדרט נקבע על אמבטיה, כיור ואסלה בחדר אחד סגור. מקומות ציבוריים היו הראשונים להוציא את הכיורים שלהם מאותו חדר, ובתי מלון וחדרי נופש לקחו את התעוזה צעד אחד קדימה, וכללו לא רק כיורים אלא גם מקלחונים ואמבטיות free standing בחלל פתוח.אט אט הבינו בעלי בתים שמה שטוב לנופש השנתי יכול לשבת בכפיפה אחת עם החיים המפנקים בבית הפרטי.

חדר רחצה עם אמבטיה

חדר רחצה כחדר טהרה

גוף-2-1.png

למה להכניס את האמבטיה לחדר השינה?

ובכן, מדובר במגמה לוהטת שרק הולכת ומתבססת עם השנים ובמקביל, מדובר בפתרון אפקטיבי במיוחד לחדרי רחצה שאין בהם חלון. אם מטבח יכול להתאוורר דרך סלון, כך גם חדר רחצה הזקוק לאוורור כדי למנוע עובש, יכול להתאוורר דרך חדר השינה וחלונותיו; אמבטיה מפנקת שאותה הופכים להיכל רחצה, צריכה להיות לא רק פרקטית, אלא גם להיראות. תארו לכם איזו הרגשה נפלאה זו כשבכל פעם שאתם נכנסים לחדר השינה, אתם מביטים בפאר היצירה שהזמנתם כשעברתם או שיפצתם לאחרונה.

היום הכול חשוף, כולל נבכי הנפש והגוף. אם אתם מאלה שאין להם בעיה לחשוף טפח וטפחיים, לכו על זה. זה בכל זאת נשאר בתוך הבית, כן? כי סצנת האמבטיה מ"פסיכו" של היצ'קוק מהלכת על חלקנו אימים. צריך להיות מוכן על כל צרה שלא תבוא; וחוץ מזה, היפסטרים יש לא רק ברחובות תל אביב.

חצי חדר שינה חצי אמבטיה

כזה עוד לא ראינו. ואתם?

5-12.png
צילום: עמית גושר | עיצוב: צביה קזיוף

רבים מהמעצבים עמם שוחחנו מצביעים בעד השקוף, בעד ביטול הקירות והמחסומים ובפתיחת המחרב ככל שניתן. לשיטתם, זאת דרך מצוינת לייצר מרחב וזרימה, גודל ועושר. חדר רחצה יפה ומעוצב, המהווה חלק בלתי נפרד מיחידת ההורים, מקביל למטבח פתוח שהוא חלק בלתי נפרד מחלל ציבורי עם שפה אחת מבחינה עיצובית. בתוך כך, לדבריהם הקונספט יכול לעבוד גם אצל הפחות נועזים, כיוון שישנם לא מעט פתרונות לייצר אינטימיות ופרטיות, כמו וילון המותאם לחדרים רטובים או מחיצות הזזה שנסגרות ונפתחות על פי הצורך.

אמבטיה מפנקת

קונספט מדליק שצובר בשנים האחרונות תאוצה והמעצבים? מאוהבים!

גוף-7-1.png

ובכל זאת, מדוע ובאילו מקרים כדאי להשאיר את האמבטיה בחדר נפרד?

לדעת המקטרגים, להיכנס להתקלח פירושו הסרת בגדים, אינטימיות ושקט (במידה ואתם לא מחובבי השירה באמבטיה). לא כל אחד מסוגל לעשות את זה ללא קירות סביבו; כשהאמבטיה שלכם מבולגנת תמידית, זו אופציה שלא כדאי אפילו לשקול; תמיד יש מי שיאמרו: השתגעתם? בלי קיר, דלת, מנעול ובריח? גם בצימר אנחנו בקושי מסתדרים עם הפתיחות. או: עזבו אתכם מטרנדים, אם אין ארבעה קירות שאפשר לשפשף אותם עם חומרי ניקוי אפקטיביים, זה לא חדר רחצה מבחינתנו; כשגרים לבד, זו יכולה להיות אופציה נחמדה. אף אחד ממילא לא בבית, והשליטה על הנעשה נותרת בידכם גם כשאתם בתוך האמבטיה.

חדר שינה עם אמבטיה

קשר בלתי אמצעי בין הפונקציות השונות במאסטר ההורים

2-9.png
צילום: עודד סמדר | עיצוב: דורית סלע

אם בכל זאת בחרתם להכניס אמבטיה לתוך חדר השינה כדאי שתדאגו להפרדה יציבה וברורה בריצוף שבין אזור המים לאזור היבש, כדי שהמים לא יגלשו חלילה לחדר השינה. את האסלה רצוי להצניע טיפה מאחורי קיר, מחיצה או שידה.

אפשר לפתוח את האמבטיה לחלל ועדיין להסתיר חלקים ממנה על ידי קיר נמוך, קיר גבוה שלא מגיע עד התקרה או קיר שמצניע רק את המקלחון או האסלה. במקרה של אמבטיה free standing, גם שידה יפה ורחבה יכולה לתת את המענה. מקלחון יכול להיות בעל זכוכית אטומה או לפחות חצי שקופה, ואפשר גם להסתיר אותו בעזרת וילון פנימי או חיצוני.

מאחלים לכם בהצלחה

חדר שינה מעוצב עם אמבטיה

בין הנסתר לגלוי: אתם תחליטו עד כמה לחשוף, הכל עניין של תכנון

1-14.png
צילום: אלעד גונן | עיצוב: אדריכל רון שפיגל
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ממש לאאא, מים ורטיבות בחדר שינה פחות מתאים,

המלצות נוספות
בודק...