פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

הכוכבים: הבתים שהכי אהבתם החודש

אוהל-ספא יפהפה, בית ישן-נושן שעשה מהפך, כפריות רומנטית ברמת השרון - הזדמנות נוספת להיזכר בכל הפרויקטים היפים והמעוצבים שהכי אהבתם בחודש שחלף

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

28/08/2017

במקום הראשון: השמש העולה - כאן גרים בכיף באוהל


11 מטר גובה | 3 שכבות של סבך | 1 בריכת מינרלים | 2 קומות | 30 מ"מ שכבה של עלי קוקוס, סקרנים?

 

פנים האוהל מחולק לשני מפלסים: בקומה העליונה, חדרי שינה, ובקומה התחתונה האזור הציבורי. באמצע הגובה שבין שתי הקומות נמתח ערסל רחב ידיים המוסיף לתחושת החופש האקזוטי. אריחי קרמיקה מצוירים באלמנטים אתניים, וברזים עשויים גבעולי במבוק משלימים את המראה. לסיור מלא באוהל

 

 

להשתלב בנוף ואף להחיות אותו. אדריכלות וצילום: a21studio

 

במקום השני: שינוי קיצוני לבית ישן נושן


את הבית הישן שלפניכם שינה מעצב הפנים מן המסד ועד הטפחות. בעלי הבית, אותם הכיר עוד לפני תהליך התכנון, שכרו במשך שנים את הבית ולבסוף החליטו לרכוש אותו. באופן טבעי הם פנו למעצב שהכירו ועליו סמכו. המשפחה חמה ולבבית ומרבה לארח ובשל כך, בחר המעצב לשנות את מערך החללים בכדי להתאימם לצרכים ולמאווים של כל בני הבית. עיצוב הפנים מציג תצוגת תכלית של סגנון אקלקטי עדכני וניכרת שימת הדגש לכל פרט ופרט. קומת המרתף משרתת שתי פונקציות מרכזיות: חלל משפחה רחב ידיים קז'ואלי וחלל עבור העסק של בעלת הבית עצמה. לסיור מלא בבית

 

מהפך קיצוני לבית ישן נושן. עיצוב פנים: ניצן הורוביץ. צילום: עודד סמדר

 

במקום השלישי: כפריות רומנטית - עיצוב בית פרטי ברמת השרון


המוטיבים שחוזרים בבית שלפניכם הם מפתחי דלתות רחבים, מאחזי יד דקורטיביים על הקירות, ריבוי של גופי תאורה ותאורת חרום. הסיבה – דרישת הדיירים ליצור חווית מגורים עשירה  - "כמו בבית מלון" – מה שהצריך הקפדה על הפרטים הקטנים ביותר. למעשה, חווית המגורים משתקפת כבר בכניסה לבית באמצעות גינון מושקע ובריכת דגים. לסיור מלא בבית

 

כפריות רומנטית. תכנון ועיצוב פנים: מיכל גינזבורג, צילום: רמי זרנגר

 

במקום הרביעי: עומד על שלו - שיפוץ בבית פרטי שהתגבר על כל העמודים


משפחה, שהתרחבה לא מכבר מארבע נפשות לחמש, התגוררה במבנה ישן בן 35 שנים, שגודלו  120 מ"ר בנוי וכבר לא התאים לצרכיה. שלושה חדרי השינה, מטבח קטן וסגור, חוסר בפתרונות אחסון, פינת אוכל צפופה שאינה ניתנת להרחבה, חדרים קלסטרופוביים ומעט מאוד אור ואוויר טבעיים שנכנסו לבית הכריעו את הכף להרחבה של הבית מארבעה לשישה חדרים בגודל כולל של 200 מ"ר בנוי. לסיור מלא בבית

 

עומד על שלו. עיצוב פנים: ענת רגב. צילום: רונן קוק

 

במקום החמישי: בחזרה לילדות - שיפוץ נוסטלגי לדירה במרכז תל אביב


במסגרת השיפוץ בבית שלפניכם, בית ילדותו של המעצב, אוחד הסלון עם המטבח שהיה בקצה מרוחק של הבית, וכל החלל הפרטי תוכנן כמעט מחדש. כך למשל, המטבח תוכנן כדי לשמור על קשר עין עם כל מי שנמצא בחלל המרכזי, והוא נבנה כולו מקוריאן, כולל חזיתותיו הירקרקות. לסיור מלא בבית

 

האדריכל שחזר לעצב מחדש את בית ילדותו. אדריכלות ועיצוב פנים: גל פלורסהיים. צילום: אביב קורט