אינסטגרם

משפץ? בונה? מתכנן?

קבל הצעת מחיר מהירה

לחץ כאן

השאר פרטיך כאן ונציג יחזור אליך בהקדם

שם


טלפון


דוא"ל


קטגוריה


הערות
פורום עיצוב
פורום אדריכלות בניהול אדריכלית אסנת ברש
פורום עיצוב פנים בניהול דנה שקד
פורום חדרי ילדים בניהול חברת באני בי
פורום ניהול ופיקוח בנייה בניהול אביגל ניהול פרוייקטים בבנייה בע"מ
פורום הום סטיילינג בניהול גיא בוכהלטר

מטבחים משתנים

מטבחים נקיים ואלגנטיים הם המטבחים החדשים, כפי שהוצגו בתערוכת העיצוב במילנו. ומאחורי הקו המהוקצע הם משוכללים, עתירי פטנטים וחידושים טכנולוגי

מאת: רעיה הנרי

רוצים להיות מעצבי מטבחים? לפרטים לחצו כאן

 

אם עד לא מזמן מטבחים רבים הציבו כלי חשמל מעוצבים גלויים לעין כל, הרי עכשיו הם מונחים בתוך הארונות. הקו השולט נקי מאוד ואלגנטי. כך התברר בתערוכת העיצוב במילנו, שהתמקדה השנה במטבחים. דרך הצבת גוש אחד של ארונות אחסון אפשר לוותר על ארונות עליונים לטובת חלונות גדולים או שימוש אחר. אם יש מקום לאי עבודה, הוא עדיין מופיע, גדול אף יותר מבעבר, וכן רווח השימוש בחומרים בסיסיים, בצבעי לבן ושחור, בנירוסטה ובאלומיניום משופר. העץ הולך ונעלם (אולי כמחווה לטבע) ומשמש אלמנט של עיצוב משלים בלבד, בגוונים בהירים.

העשור האחרון התאפיין בעיצוב מטבחים מודולרי, שהותאם לתזזית החיים ולצרכים המשתנים, בדגמים שאפשר לעצבם לפי צורכי הרגע ואף לעבור דירה אתם. כך, החל בעיצוב המהפכני של בולטהאופ בסדרת "סיסטם 20" העשויה נירוסטה מוסדית וכלה במטבחים הזולים והאסתטיים של איקיאה.מטבחים אלה עברו תפנית ונעשו אלגנטיים יותר כיאה לרוח הזמן. הנדסת האנוש מחושבת עד הסנטימטר האחרון וארונות בעלי חזית תמימה למראה מסתירים עולם ומלואו של שכלולים ופטנטים, כמו ארון הנפתח למטבחון עבודה שלם עם בוצ’ר בלוק נשלף ומדפי כלים או מוצרים.

חוסר הזמן והשפעת ההיי-טק אף החדירו למטבח שכלולים אלקטרוניים כמו בקרה מרכזית הפועלת בשיטת "הבית החכם" ושולטת בו בזמן בתנור, במדיח ובשאר מכשירים. בשיטה זו אפשר לנהל את הבית כולו מתוך המטבח או את המטבח מתוך הבית, בעזרת מסך ביתי נייד. בין לבין אפשא להוריד מתכונים מהאינטרנט או לעשות קניות. את תפישת המטבח החכם כחדר הבקרה הביתי, בטכנולוגיה המתחברת לחשמל הקיים, מובילים בעיקר מטבחים גרמניים של חברת "מילה", המתעתדים להשיק בקרוב את השיטה ולהפיצה ברחבי אירופה והעולם תחת הכותרת MIELE@HOME.

מעצב מוצר אינו עובד בקשר למקום מסוים, הוא בונה את המוצר בשביל כל מקום. כמעצב אני בודק מה מקומו של המטבח בהייררכיה של כל משפחה. יש משפחות שבשבילן האוכל הוא עניין שולי ויש כאלה שרואים בו את מרכז הבית. מיקומו והשתלבותו של המטבח בבית הם בעיני המפתח לעיצוב הבית ונותנים לי עוד הזדמנות לאמירה עיצובית

מטבחים פונקציונליים כאמירה עיצובית
עיצוב המטבח, אומר האדריכל והמעצב אלכס מייטליס, שייך היום למעשה לשפה של מעצב המוצר. "מעצב מוצר אינו עובד בקשר למקום מסוים, הוא בונה את המוצר בשביל כל מקום. כמעצב אני בודק מה מקומו של המטבח בהייררכיה של כל משפחה. יש משפחות שבשבילן האוכל הוא עניין שולי ויש כאלה שרואים בו את מרכז הבית. מיקומו והשתלבותו של המטבח בבית הם בעיני המפתח לעיצוב הבית ונותנים לי עוד הזדמנות לאמירה עיצובית.

"אני אף פעם לא קונה מטבח מוכן", ממשיך מייטליס. "יש מקומות שבהם אני בונה את המטבח כחלק מהקירות ויש כאלה שאני בונה כאי עבודה המכיל את המטבח כולו ופוטר את הקירות מ’טפט’ של ארונות..."

"אני אף פעם לא קונה מטבח מוכן", ממשיך מייטליס. "יש מקומות שבהם אני בונה את המטבח כחלק מהקירות ויש כאלה שאני בונה כאי עבודה המכיל את המטבח כולו ופוטר את הקירות מ’טפט’ של ארונות. במקרה כזה ניתן להשתמש בקירות למטרות אחרות כמו תליית יצירות אמנות, מדפים, יצירת חלונות או דלתות יציאה. חשוב להקפיד שלא יהיה צורך לנדוד בין המטבח לחדרי האירוח דרך חדרים נוספים. המטבח הוא הציר שסביבו חללי האירוח, חוץ ופנים. לכן אני תמיד משתדל שהמטבח יהיה צמוד למרפסת, או לחצר כשמדובר בבית פרטי, כדי שיהיה קל לארח".

כיוונים מובילים בעיצוב מטבחים
הגישות האחרונות בעיצוב מטבחים, מספר שוקי יתיר, מעצב הפנים במחלקת המטבחים של טולמנ’ס, מכתיבות הפרדה בין האזורים המיועדים לאכילה, לעבודה ולאחסון. ישנם גושים גדולים לאחסון, כמו ארון קיר העולה כמעט מהרצפה, עד 2-2.20 מטרים, מחביא את כל תכולתו ומציג חזות נקייה. אם החלל המיועד למטבח גדול דיו, אפשר לבנות אותו קצת אחרת ולהימנע מהבנייה המסורתית בצורת ח’ או ר’.

מטבחים בעיצוב חדשני ניתן למצוא במטבחי דאדא, מותג מוביל באיטליה, בעיצובה של פאולה נבונה, בדגם EIFFFEL בנוי המטבח בצורת L והוא ניצב עצמאי, אינו צמוד לקיר ואינו זקוק לו לתמיכה. על בסיס מתכתי יושבים הארונות התחתיים, שבתוכם משולבים התנור ומכשירים אחרים, ומלמעלה מחוברים הארונות העליונים, פתוחים או סגורים. הארונות גבוהים ונטולי ידיות, דבר המדגיש את ניקיון הקווים הכללי.

מטבחים בקו החדש מתאפיינים בשימוש ניכר באלומיניום אנודייזד (אלומיניום בציפוי מיוחד המקנה לו עמידות והגנה), הנראה מצוין עם עץ. ואמנם, יש כאן משחקי קומפוזיציה של מסגרת אלומיניום המכילה סוגים שונים של פורניר, עץ או זכוכית בהתאם לעיצוב הרצוי

דגם מעניין נוסף של מטבחי דאדא הוא דגם NOMIS בעיצוב HANNES WETTESEIN, המדגיש את החלוקה לאזורים על ידי שימוש בחומרים שונים: ארון האחסון בגימור צבע או בקוריאן שחור או לבן, אזור העבודה, הכיריים וכיור המטבח עשויים מנירוסטה ואילו אזור האכילה, היכול לשמש גם לעבודה, מונח, כמו נשען, על הארון והוא נייד ועשוי עץ המספק ניגוד חמים לחומרים האחרים.במטבחי טונצ’לי ממריאה המסורת אל העתיד במטבחים הבנויים בטוסקנה לשם רקיחת התבשילים המעודנים בפשטותם ויופיים של תושבי האזור. ברוח המאפיינת את התבשילים הללו, משלבים כאן חומרים עכשוויים כמו זכוכית ואלומיניום בעבודת העץ המסורתית. הקו נקי אך חמים. למרות העכשוויות, הדגש אינו על טרנדיות, שכן כפי שמציינים המעצבים, מטבח אינו חליפה אלא אמור להאריך ימים.

מטבחים בקו החדש מתאפיינים בשימוש ניכר באלומיניום אנודייזד (אלומיניום בציפוי מיוחד המקנה לו עמידות והגנה), הנראה מצוין עם עץ. ואמנם, יש כאן משחקי קומפוזיציה של מסגרת אלומיניום המכילה סוגים שונים של פורניר, עץ או זכוכית בהתאם לעיצוב הרצוי.
חידוש מעניין ונחמד הוא מאזניים אלקטרוניים שטוחים המשובצים כחלק אינטגרלי של משטח העבודה. פטנטים נוספים הם בוצ’ר בלוק הנהפך בלחיצת כפתור למגירת סכינים, כשנזקקים להם, וארון "קולונה" גבוה במיוחד, שדפנותיו ומדפיו עשויים זכוכית, מה שמאפשר לתאורה העילית לחדור דרכם. ארון זה נפתח כמעין אקורדיאון וכלל אינו תופס מקום.

במילנו גם בלט הקו החדש ל- 2003 של מטבחי "בופי" האיטלקיים, מותג בינלאומי מוביל, שבמוצריו מתהדרים בין השאר מדונה, קווין קליין, ג’ורגיו’ ארמאני ופיליפ סטארק. השנה הוצגו מטבחים עשויים 100% נירוסטה, פנים וחוץ. מטבחים אלה, בדגם קאזה סיסטם שעיצב פיירו לוסני, עשויים נירוסטה-מט, והארונות התחתונים בהם גבוהים במיוחד (88 ס"מ ולא 72 כנהוג). משטח העבודה, בגובה סטנדרטי של 90 ס"מ, הוא דק מאוד - סנטימטר וחצי - וכך מנוצל מקום רב יותר לאחסון ונוצרת תחושה של עיצוב נקי מאוד. כמנהגם, משלבים ב"בופי" את הכיריים והכיור במשטחים העשויים בלי פסי חיבור.

אלמנטים חדשניים נוספים בקו העכשווי, אומרת רווית גוהר, מנכ"לית בופי, הם השימוש בעץ אלון טבעי כריהוט נלווה עם רגלי נירוסטה נוסח שנות ה60-, יחידות תחתונות פתוחות, חיפויי קיר מעץ ומשטחי עץ ניידים. בדגמים הקלאסיים משלבים אלומיניום, זכוכית, עץ, עץ צבוע לבן ונירוסטה. הצבע הלבן הופך את המטבח לנייטרלי ומשתלבים בו יפה זכוכית, אלומיניום ועץ אלון.

החלוצים הם מטבחי רגבה. זו היתה החברה הראשונה לעיצוב מטבחים בארץ, וזמן רב גם היחידה, אשר עסקה בייצור תעשייתי של מטבחים

תוצרת הארץ
החלוצים הם מטבחי רגבה. זו היתה החברה הראשונה לעיצוב מטבחים בארץ, וזמן רב גם היחידה, אשר עסקה בייצור תעשייתי של מטבחים. במושב רגבה על יד נהריה פועל עד היום מפעל המטבחים הגדול ביותר בארץ, שהקימו עולי מגרמניה אשר באו עם ידע והשכלה בתחום הנדסת העץ. "ועד היום אנחנו מייצרים בעיקר בעצמנו", אומר מיכאל אהרונסון, מנכ"ל רגבה.

למרות הדימוי המסורתי והדגמים הסולידיים של החברה, מקפידים ברגבה על עיצובים מגוונים ועכשוויים ומתאימים אותם לשוק הישראלי

לרגבה יש גם הסכמי ידע עם חברות עיצוב מטבחים גרמניות ואיטלקיות, לטובת העדכון בעיצובים ובטכניקות החדשות. לפני שנה החלו לייבא מטבחים מ"סקבוליני", החברה הגדולה ביותר באיטליה. למשל, מטבחים צבעוניים העשויים בטכניקה מיוחדת של צביעת מכוניות, שאכן יוצרת דלתות צבעוניות חלקלקות ויפות כמו של מכונית פאר.

למרות הדימוי המסורתי והדגמים הסולידיים של החברה, מקפידים ברגבה על עיצובים מגוונים ועכשוויים ומתאימים אותם לשוק הישראלי. טווח המחירים עצום - אפשר למצוא שם מטבחים ב17,000- שקלים וגם ב100,000-. בנוסף לתחום המתועש של החברה, מציינת ניצה פז, המנהלת את מרכז הייעוץ הארצי של רגבה במרכז הבנייה בגעש, קיימת מחלקת פרויקטים מיוחדת המבצעת הזמנות לפי דרישה אישית. שוק המטבחים המקומי אינו מבייש כיום את הנעשה בעולם הגדול. רשת המטבחים DO IT נותנת תשובה ישראלית לרשת איקיאה, אלא שכאן באים ומרכיבים (וגם מפרקים) את המטבח במחיר חבילה בסיסית, הכוללת ברזים, משטחי עבודה וכו’, של 18,960 שקלים. וישנם גם מטבחי יוקרה בעיצובים מובילים "כחול לבן", כמו הייטאצ’ ומטבחי דקור.

"מכיוון שאנחנו לא איטלקים ולא גרמנים, אנחנו משוחררים ממוסכמות היסטוריות אדריכליות ועיצוביות וחופשיים ליצור כראות עינינו"

מטבחים מחברת הייטאצ’ התאפיינו כבר בשנה שעברה בעיצובי קוריאן, אשר התגלו השנה כמגמה עיצובית מובילה בעולם. לקראת 2003 יוצאים בהייטאצ’ בעיצובים המשלבים צבע וניקל, בקו אלגנטי. "מכיוון שאנחנו לא איטלקים ולא גרמנים, אנחנו משוחררים ממוסכמות היסטוריות אדריכליות ועיצוביות וחופשיים ליצור כראות עינינו", אומר אביגדור מלכין, מנכ"ל החברה. "לכן אנחנו עושים דברים מקוריים המשלבים את היפה בעינינו, העכשווי והיעיל."

גם המעצבת רינה אלקובי במטבחי דקור אינה נרתעת מחידושים. "הקהל הישראלי אוהב חידושים עיצוביים ומעריך אותם", היא אומרת. "מטבחי דקור אימצו את הלבן האופנתי כיום ואת האלון הצרפתי הבהיר, כמו מטבחים צבעוניים בטכניקה חדשנית מיוחדת הנותנים תחושת גומי ומתאימים גם לרחיצה. בולט גם דגם הזברינו מעץ החתוך לאורך ומגלה את הטקסטורה הטבעית המעניינת של העץ, המפוספס בעורקים כהים ובמשחק גוונים טבעי. מגוון העיצובים וטווח המחירים מאפשרים לנו למצוא לכל אחד את המטבח המתאים לו. כמו כן, יש מחלקה מיוחדת במפעל לעיצוב מטבחים לפי הזמנה".


  • 1.
    הייתי מצפה שירשם שזוהי מודעת פרסומת!!(ללא טקסט)
    אייל | (07/02/2012)