פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום וילונות וטקסטיל בניהול אורית טראוב
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

לא שוקטת על שמריה: מיתוג מחדש למאפייה ברמת גן

מאפייה שכונתית ותיקה שינתה את פניה והפכה לחלל קונספט צעיר, עדכני ומרענן עם צבעים חדשים, חומרים חדשים ואווירה מגניבה ומקורית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

23/12/2016
צילום: תומר רובנס

המקום: "תחנת לחם", שד' ירושלים 49, רמת גן
השטח: 50 מ"ר
עיצוב פנים: דנה שקד 


"מאפה הבלקן" ברמת גן היה מאפייה עם לוגו בגווני בורדו ובז', ופרצוף של סבא חביב. הזכיינים של הרשת, שהם שני אחים, התלבטו האם לשפר את מראה הסניף תחת אותו המותג, או ליצור מותג חדש עם אותם המוצרים. הם ביקשו להגדיל את קהל הלקוחות שלהם מהפרלמנטים של ימי שישי, לזוגות צעירים שעברו לגור בשכונה. היה רצון להתעדכן, אבל בעיקר לא לאבד את הלקוחות הקיימים שמלווים אותם כבר שנים. המחשבה לקרוא למותג החדש "תחנת לחם" הובילה להתלבטות לגבי ה ט' או הת' – טחנה או תחנה. לבסוף, הוחלט לקחת את הקונספט של תחנת לחם למראה ולתחושה של תחנה של ממש - תחנת מטרו/רכבת/אוטובוס שמדברת בדיוק על הערכים שרוצים להוסיף למקום – אקספרס, צעיר, עדכני ורענן.

 
 
 
 
תהליך התכנון ארך בערך חצי שנה, ואילו השיפוץ היה מיועד לחופשת הפסח - הזמן היחידי בו מאפיות יכולות לשפץ את העסק מבלי לפגוע בתזרים השוטף היומיומי. מרבית העשייה הייתה בחלל חנות המכירה ובחזית, כאשר המטבח קיבל רק טיפול קוסמטי. הסבא הנחמד שבלוגו הוחלף לכיתוב בפונט חזק, והבורדו והבז' הוחלפו בשחור וצהוב. כמו כן, נעשה שימוש בהרבה ברזל, פח, רשתות ונירוסטה עם ריצוף דמוי אבני רחוב, המון צמחים, קרמיקה, ופריסה כמו של שלט תחנת אוטובוס. מגשי הבגטים הגליים בתנורים הגדולים הפכו להיות חלק בלתי נפרד מעיצוב החלל, ובהמשך הפכו לחיפוי דלפק הקופות לאחר שנצבעו בצהוב. בנוסף, הוצף המקום בשלטי ניאון, שלטי רחוב, ושלטים עם מידע אודות חומרי הגלם שבמוצרים.
 
 
 
 
חזית המקום עוצבה כקרון של רכבת או אוטובוס, ובדלתות הכניסה ידיות עם ראשי התיבות של המותג. עמדת קופות הפכה לתחנה בפני עצמה על ידי קונסטרוקציית ברזל היקפית משמעותית שתוכננה במיוחד, ומעליה נבחר להתקנה משטח פח עבה וגלי. עמדות תצוגה במרכז החלל וכן עמדת סוכרים ושירות עוצבו בסגנון עמדות כרטוס בכניסה לתחנות, ותוכננו מנירוסטה בשילוב תאי אחסון צדדיים ועליונים. עמדות מאפים חמים, וכן מקרר התצוגה, חופו ביחידות נגרות בשילוב עץ אלון מחורץ אלכסוני ומקל סבא היקפי צבוע שחור. עמדת העוגיות עוצבה באופן שיאפשר הצצה פנימה ולכן נבנתה מפרופילי ברזל ורשת אקספנדד. חורים קיימים בתקרה עם גופי תאורה מיושנים בגוון קר הפכו לגופי תאורה חדשים בשילוב קערת עוגת בבקה וספוטים מתכווננים בתוכם. לצד הגופים הללו נתלה גוף תאורה מרכזי בצורת מפת מטרו.
 
 
 
 
 
 
מכיוון שלתפריט נכנסו מוצרים חדשים ובריאים, כמו סלטים וכריכים שמוכנים במקום כל יום, מוקמו מקררים במקומות אסטרטגיים, כגון מקרר כריכים בדלפק הראשי ומקרר חדש שנפתח אוטומטית ובו מוצרים ממותגים קטנים. מוצרים קיימים כמו מאפים ובורקסים עדיין נשארו, אך יש דגש גדול על לחמי מחמצת - בהתאם לגישה הבריאה והעדכנית.
 
 
 
 
 
 
 
 
וכך זה נראה לפני השיפוץ:
 
 

 
תוכנית השיפוץ:
 
 
רשימת ספקים חלקית:
מיתוג - שרון שרם
אריחי ריצוף וחיפוי - הכח קרמיקה
גופי תאורה דקורטיביים - סטודיו בים
גופי תאורה חוץ - לוגו תאורה
גופי תאורה שקועים בשילוב קערת עוגה וגופי תאורה טכניים - שקע ותקע
מסגרות - בראון פלדות 
ציוד - אלגמיש
שילוט - פס אורון
קבלן - מיכה סבג
נגרות - רפי ביטון 
ריהוט - פיק אפ
צמחיה מלאכותית - גל שבתאי
 

עוד עסקים מעוצבים: 

  • 6.
    ממש ממש מרשים
    אורן | (03/08/2017)    
    מעצב בא לספר סיפור ולא לעשות דברים ׳יפה׳. הצלחה גדולה. כל הכבוד.
  • 5.
    תחמת לחם
    יוסי | (01/14/2017)    
    אין ספק שהעיצוב מרשים יותר מהקודם ומושך להיכנס , אבל אצלם מבצע זה 2 ב 30 בעוד שבאור יהודה מבצע זה 3 ב 20 וזה עדיף גם אם העיצוב לא ממש מוקפד .
  • 4.
    סוף סוף
    רותי סדרי לי | (12/30/2016)    
    משהו יפה קורה בר"ג ועוד ליד הבית שלי. שווה ביקור.
  • 3.
    מה רע בעברית ? למה אנגלית?(ללא טקסט)
    יעל | (12/29/2016)    
  • 2.
    וואו!!(ללא טקסט)
    א | (12/29/2016)    
  • 1.
    עיצוב מקורי
    הדס | (12/29/2016)    
    וואו! איזה שינוי. העיצוב אינטיליגנטי, מקורי ומאד יפה. זה עיצוב עם סיפור ועומק ולא שימוש סתמי בטרנדים. סוף כל סוף שימוש בחומרים, צבעים ואלמנטים עיצוביים לא נדושים בפרט שמדובר בבית מאפה