פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

לאכול בסטייל: עיצוב מסעדת Aria בתל אביב

בקומה אחת מסעדה, בקומה אחרת בר: ככה משלבים קונספטים משלימים של בילוי בעיצוב קלאסי מודרני

מאת: סיוואנה אופיר

05/11/2013

 

בילוי במסעדה הוא לא רק אוכל וטעמים נכונים אלא חוויה שלמה שמתחילה, או אולי נגמרת, דווקא בעיצוב של המקום. את מסעדת Aria המדוברת, שממוקמת בבניין לשימור בלב תל אביב, עיצב אורן הקנין, אחד מהשותפים במסעדה, ללא עזרת אדריכל או מעצב פנים וללא ספק מדובר בהצלחה. השאיפה הראשונית הייתה למצוא מתחם שישלב מסעדה מכובדת וגם בר, שניתן להמשיך בו את הערב והמפגש עם המבנה לשימור ברחוב נחלת בנימין השלים את התמונה ומכאן מדובר היה רק בעניין של זמן עד שראשון הסועדים יכנס למקום.

 

הבחירה העיצובית הייתה בקונספט של קלאסיקה עדכנית, של מקום שייתן תחושה קלאסית חמה בגובה העיניים יחד עם נגיעה עדכנית וקלילה. ובאמת, התחושה הקלאסית נוצרת כאן מאלמנטים כמו גופי תאורה שונים, וילונות לבנים וקשיחים ובעיקר מאופי הבניין עצמו בעל החלונות האנכיים, קירות הלבנים החשופות וריצוף הקרמיקה המאויר. ריהוט המסעדה, לעומת זאת, מציג אווירה קלילה יותר וקורות העץ על התקרה משדרות חום ותחושה ביתית.
 

התחושה הקלאסית שנוצרת מהבניין לשימור מתערבבת בריהוט קליל ובקורות עץ חמימות (צילום: יוסי גמצו)
 
בין הבר שבקומת הכניסה למסעדה שמעליה מפריד גרם מדרגות שהוקדשה גם לו מחשבה רבה ותחילתו מלווה במראה רחבה שמעניקה תחושת מרחב בעוד שהמדרגות עצמן עשויות יציקת ברזל ואילו הפודסט מרוצף באריחי קרמיקה מאויירים מקוריים, שחוברו מחדש באופן אקראי. את קיר המדרגות הנושק למסעדה מצפה צמחיה שמונחת על מודולים מנירוסטה שמרחיקים אותה מהקיר ומונעים רטיבות. 
 
חלק מהמחשבה העיצובית הייתה להצליח להכניס סועדים פנימה מהרחוב הסואן ולסייע להם להתנתק מהסביבה אבל עדיין להרגיש את המציאות התל אביבית שבחוץ. כך הוחלט להשאיר את החלון הגבוה שמשקיף על שלט השווארמה הסמוכה, תוך יצירת חווייה של מסעדת שף עם שירות מוקפד.
 

המדרגות עצמן עשויות יציקת ברזל ואילו הפודסט מרוצף באריחי קרמיקה מאויירים מקוריים, שחוברו מחדש באופן אקראי. את קיר המדרגות הנושק למסעדה מצפה צמחיה (צילום: דניאל לילה)
 

זוית נוספת בקומה (צילום: יוסי גמצו)
 
האוירה משתנה כשעוברים בין הקומות אבל בשתיהן ישנם אלמנטים חוזרים שיוצרים מכלול אחד, החל ממשטחי הפליז על הבר, דרך יציקות הבטון ועד הכיורים והברזים. עם זאת, כדי להצליח ליצור הפרדה עיצובית הוחלט להבדיל את גוון הבטון ולהגיש בקומת הבר בטון כהה יותר מאשר בקומת המסעדה. הצליח להם? בואו אתם לשפוט.
 

פינות ישיבה (צילום: יוסי גמצו)
 

אריחי הקרמיקה המאויירים נחשפו בזמן השיפוץ, הוצאו ממקומם, וחוברו שוב יחדיו באופן אקראי היוצר טוויסט מעניין עם אמירה מודרנית קלילה (צילום: יוסי גמצו)
 
 

אוירה של ערב אקלקטי במיוחד (צילום: דוד בר סלע)
 

הבר מעוצב באופי מודרני ומשלב יציקת בטון ומעליה משטח פליז, מתקן כוסות שתוכנן במיוחד, ומעלית שקופה אשר מורידה את המנות לבר שבקומת הקרקע (צילום: רז רוגובסקי)
 

גוונים חמימים (צילום: רז רוגובסקי)
 

תקרת הבר מונמכת על ידי צלעות לתשתיות מיזוג, ותחתיה מותקנות פלטות עץ שחורות וסרגלי עץ אורן הצבוע בשמן ערמונים ליצירת אקוסטיקה (צילום: רועי ברקוביץ)
 

מבט מבחוף על הבניין לשימור- במקור, החזית הייתה בצבע שמנת עם חלונות בצבע ירוק זית, וכיום בלבן (צילום: דוד בר סלע)
 
 
עוד מסעדות מעוצבות:
 
 

  • 5.
    הצילום עושה עוול למקום
    יונת | (01/02/2014)    
    מסעדה מדהימה, עיצוב מקסים. הצילומים עושים עוול ולא מעבירים את התחושה כפי שהיא באמת . חבל
  • 4.
    כסאות האוכל הלבנים
    מישל | (01/02/2014)    
    מבייסיק קולקשיין . יהודה הימית 22 תל אביב.
  • 3.
    אם האוכל במסעדה טעים
    נורית | (11/17/2013)    
    כמו הדקורציה הצליח להם בגדול. השילובים בחומרים מענינים ביותר.
  • 2.
    מאיפה הכסאות אוכל הלבנים?(ללא טקסט)
    משפץ | (11/11/2013)    
  • 1.
    איזו אווירה נפלאה(ללא טקסט)
    קורא | (11/11/2013)