פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

אריזה משפחתית: בית שויתר על חדרים לטובת מרחב משותף

זוג הורים שילדיהם הבוגרים עזבו את הבית החליטו לוותר על כמה מהחדרים כדי להפוך אותו לבית מחבק, חם, אישי ומלא קסם בפאתי הכרך הגדול, בו כיף לארח את המשפחה המורחבת

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

08/11/2017


הדיירים:
זוג הורים שילדיהם הבוגרים עזבו את הבית
השטח: 135 מ"ר
המקום: רמת אביב
עיצוב פנים: שירה מוסקל והדס רוט הלל אדריכלות ועיצוב פנים


הבית, חצי מדו משפחתי, נבנה כבית עמידר בן 60 מ"ר בשנות השישים על ידי הוריה של בעלת הבית. בשנות השמונים עברו אליו בני הזוג עם ילדיהם הצעירים. הם הרסו את המבנה המקורי ובנו במקומו בית בן שתי קומות בן 135 מ"ר - 100 מ"ר בקומת הקרקע ו-35 מ"ר בקומה השנייה. מלבד חלל מרכזי מצומצם ולא מאורגן סבל הבית גם מקשר מסורבל לגינה והיה מסוגר מפניה, רק בזמן היציאה לחצר האחורית היא נתגלתה וניתן היה להתרשם וליהנות ממנה.
 
 
בני הזוג החליטו לשפץ את הבית מאחר והחלל המרכזי המצומצם לא אפשר התכנסות ואירוח של המשפחה שהתרחבה: הילדים הבוגרים, בני זוגם והנכדים הצעירים, בצורה נעימה ומרווחת. המסקנה שאליה הגיעו הייתה שאין להם צורך בכל ארבעת חדרי השינה והם מעדיפים לוותר על אחד החדרים לטובת המרחב המשותף. היות והבית כולו עומד לרשותם, הם החליטו להעביר את חדר השינה לקומת הקרקע וכך ליהנות מהנוחות בהתנהלות בעיקר במפלס אחד.
 
 
 
עיצוב תאורה: תומס תאורה
 
 
בני הזוג ביקשו ליצור בית חם עם דגש על חומרים טבעיים וצבעוניות רגועה, תוך כדי חידוש של כל התשתיות וכמובן גמרים. בהיבט התקציבי הדגש היה על קומת הקרקע, ואילו בקומה הראשונה נעשו שינויים מינוריים יותר שכללו גם תשתיות חשמל ואינסטלציה. בני הזוג עזבו את הבית לארבעה חודשים וזכו לחזור לבית חדש, יפהפה ומותאם עבורם ולסביבה האהובה והמוכרת.
 
 
:עיצוב תאורה: תומס תאורה
 
 
קומת הכניסה כולה עברה שינוי מהפכני במבנה שלה: שני חדרי השינה נהרסו והחלל שתפסו נוצל בחלקו למרחב המשותף ובחלקו ליחידת ההורים החדשה. גם חדרי הרחצה והכביסה שינו את מיקומם ועוצבו מחדש. הטיפול התכנוני והעיצובי החל כבר בכניסה לבית שעברה דרך חצר מיושנת ומרוצפת כולה. הריצוף הוחלף בדק איפאה ונוצרה פינת ישיבה נעימה בחצר הקדמית. דלת הכניסה הוחלפה ובהמשכה נוצרה מעין מבואת כניסה קטנה שמקבלת את פני הבאים.
 
 
 
במרכז החלל נותר כנתון עמוד קונסטרוקטיבי שהפך לאלמנט שמוסיף אופי ויופי לחלל הבית. נוצרה חלוקה מחדש של המרחב המכיל את המטבח, פינת האוכל והסלון. החלוקה מקשרת בין הפונקציות השונות כאשר לכל אחת יש את המרחב המוגדר שלה. הקשר בין הבית לגינה חוזק על ידי פתיחה של חלונות גדולים ופתח יציאה גדול לחצר האחורית.
 
 
 
הבית כולו עטוף בעדינות בחומרים טבעיים ובגוונים נעימים של אפור עדין, מוקה ,כחול אפרפר ולבן. החלונות העשויים פרופיל בלגי דק ממסגרים תמונות יפות של החצר שמקיפה את הבית. הבחירה בטונים אפורים ברצפת האבן יצרה מראה קליל ולא מיושן, ובריהוט שולבו מגוון חומרים שונים שיוצרים עושר וגיוון מעניין כמו קש צבוע בכיסאות האוכל, שולחן עץ שעבר עיבוד מיוחד ושימוש בברזל – כל אלו אלמנטים שמוסיפים לייחודיות של הבית. שילוב הבדים שנבחרו לווילונות ולריפוד משלימים את התמונה ההרמונית ויצירות האמנות על הקירות נבחרו בקפידה על ידי בעל הבית, חובב אמנות.
 
 
 
המדרגות נפתחו לחלל והחלון הפונה לחזית הבית הוגדל, כשלצדו ממוקמים שרותי האורחים וממול פינת כיור מיוחדת ונוחה.
 
 
יחידת ההורים מרווחת ונעימה במיוחד. על הקיר הגובל בסלון מוקם ארון בגדים גדול. לכיוון הגינה נפתח פתח נרחב הממסגר תמונת-גלויה נפלאה של צמחיה מגוונת ועשירה. במבואת יחידת ההורים ממוקמת כניסה לחדר שירות גדול המכיל את מכונות הכביסה וארונות אחסון. חדר הרחצה המרווח כולל מקלחון עם ספסל בתוכו.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בקומה הראשונה עצמה נעשו מעט שינויים מבניים: מבואת החדרים נהנית מהפתיחות שנוצרה בחלל המדרגות. חדר ההורים המקורי נשאר במבנהו ומשמש כיחידת אירוח, ואילו חדר שינה נוסף הוסב לחדר עבודה ומכיל בין היתר אוספים נפלאים של פריטים ואותנטיים שליקטו בעלי הבית בנסיעות במהלך השנים.
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:
קבלן מבצע ומנהל הפרויקט: שלום ג'רבי 
פרקט פור יו: פרקט, דלתות פנים, דק, מדרגות עץ, פרקטים לריצוף האבן
חלונות בלגיים: אנדריי מאיירון דיזיין 
תאורה: תומס תאורה
תכנון גינה: שלומי מחברת נטעים 
ריהוט :טורקיז האוס, ולופט רהיטים
מעקות: חב' וולקס 
ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים: נגב קרמיקה
ריצוף אבן: חברת פרקטים
 

ריהוט מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצופים וחיפויים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע


  • 14.
    ההעמדה של הגז לא כל כך בעיניי. בכללי נראה נאה ונוח.
  • 13.
    תשובה
    הדס,הלל אדריכלות | (11/15/2017)    
    שולחן פינת האוכל מלופט בהרצליה
  • 12.
    מעצבות נפלאות
    גלית | (11/15/2017)    
    מעצבות נפלאות עם אין ספור קבלות. כל עבודה שלהן היא השראה ויופי עבורי.
  • 11.
    לא מתחברת לסגנון הכפרי
    ביל | (11/15/2017)    
    אבל הבית מהמם מקסים שאפו על העיצוב ובכלל ברמת אביב?? הכי שכונה נפלאה בעולם
  • 10.
    שלושה חודשים לא היה כאן אחד טוב כזה. הריצוף משגע, העדכון מול הקלאסי קסום. יש הצלחה! ומאיפה שולחן פינת האוכל? מחפשת ים זמן כזה!
  • 9.
    יפה אבל לא מושלם
    אדריטל | (11/15/2017)    
    באין תמונות ו/או תכנית של המצב הקודם קשה לדעת מה נשנתה. אבל נראה שיש מרחב נעים ומואר עכשיו. אבל נראה שיש נקודות שלא טופלו בצורה אופטימלית - כגון העמוד שנשאר תקוע באמצע החלל גם אם הדביקו עליו בריקים (למה ומאיפה הביאו בריקים לכאן?) במקום לנצל את העמוד לטובת נישה/ספריה/מדפים .... ולחבר אותו למבנה. גם איזור הכניסה נראה צר וחשוך וכלוא מאד בין קירות כתוצאה ממיקום שגוי (גם אם שכיח מאד) של המקרר. גם הטיפ-ול החיצוני באיזור הכניסה לבית לא טוב.
  • 8.
    בית חמים ונעים. מעוצב ולא מנוכר(ללא טקסט)
    רוני | (11/15/2017)    
  • 7.
    מהמם אהבתי כל פינה(ללא טקסט)
    סמי | (11/15/2017)    
  • 6.
    בית חם והרמוני, מתוכנן היטב. הריצפה יפה מאד(ללא טקסט)
    רינה | (11/15/2017)    
  • 5.
    שאפו!(ללא טקסט)
    שרל'ה | (11/15/2017)    
  • 4.
    מהמם - רגוע ונעים, משדר נינוחות(ללא טקסט)
    צפונית | (11/15/2017)    
  • 3.
    מושלם(ללא טקסט)
    ארי | (11/15/2017)    
  • 2.
    בית יפה , שיפוץ מעולה ובטוב טעם
    השפן הקטן | (11/13/2017)    
    מאוד מתאים לזוג מבוגר ש"חוסך" לעצמו עליה במדרגות לקומת החדרים. בעלי ואני בדיוק נמצאים בשלב הזה של "לחפש" בית שטוח. תיהנו
  • 1.
    מצויין!
    צופית | (11/12/2017)    
    עפתי על הרבה דברים אבל בעיקר הריצפה הממש לטעמי, חלונות ווילונות, כורסא, כיור החרסינה, תאורת פינת האוכל ופינת האוכל. ובכלל הכל אחלה לדעתי. ממש הצלחה. אגב במשפט של הקישוט בשירותים חסר הסוף-Nine out of ten men who have tried camels prefer women.