פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

ראש השנה 2013: הצעות לעיצוב שולחן החג

עדיין מתלבטים איך לעצב את שולחן ראש השנה שלכם? הנה כמה הצעות שישו לכם סדר בארוחה וגם בכיס

מאת: שני הררי

19/08/2012

הקונפליקט הקבוע של הבשלנים בארוחות החג הוא כמות ההשקעה בבישולים אל מול המהירות בה הכל נגמר ונעלם אבל קונפליקט לא פחות עומד לנגד עיניו של מי שמתכנן עריכת שולחן חג חגיגי. פה העניין עוד יותר סבוך ואם בסוגיית האוכל ברור שהוא צריך להיות טעים הרי שבתחום הדקורציה הדברים כלל וכלל לא ברורים מאליהם, אבל כידוע אנחנו אוכלים גם עם העיניים ורוצים להרגיש חגיגיים, ובשנים האחרונות, באמת, יש עלייה גדולה במודעות לויזואליה של שולחן החג ולאסתטיקה שלו.

 
אז סיכמנו שעריכת שולחן אסתטי וחגיגי רק תורמת להנאה מהאוכל שיוגש, ועכשיו בואו נראה איך עושים זאת. אם אתם באופייכם טיפוסים יצירתיים ושופעי רעיונות רוצו על זה ועצבו שולחן על פי טעמכם. אם אינכם כאלה, אל דאגה: המדיה עמוסה ברעיונות והמלצות לשולחנות בסגנונות שונים ובמקרה של שולחן חג - מותר גם להעתיק. אם אתם שואלים את עצמכם כמה יעלה לכם לערוך שולחן יפה ומרשים, ערכנו עבורכם בדיקה מקדימה של אופציות עריכה וסידרנו אותן על פי רמות מחיר, לנוחיותכם. והעיקר- שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה.
 
עוד על ראש השנה 2013:
 
בתקציב נמוך:

שולחן החג הבא לא מנסה לשנות סדרי עולם עיצוביים או לעורר מהומות, אלא מדובר בשולחן, מה שנקרא, "בטעם טוב" - חגיגי וקלאסי בגווני לבן-שמנת-כסף, שהם הימור בטוח בראש השנה. טוויסט בעלילה, בכל זאת, מעניקות קערות ההגשה בעלות הדפנות הגליות.
 
למי מתאים: למי לא?
הפריט המצטיין: פמוט לב לבן עשוי עץ. נשמור אותו לארוחת וולנטיין!!
קצת מספרים לדוגמא: 59.90 שקלים לפמוט לב, 49.90 שקלים לסט שישה גביעי יין, 29.90 שקלים לעששית זכוכית על רגל תחרה, 24.99 שקלים לזוג רימונים באריזה.
 
להשיג ב: רשת "אייס"
 

(צילום: דן לב)
 

(צילום: דן לב)
 
בתקציב בינוני:

שולחן החג הזה הוא אנטיתזה לכל הצעות לסידורי שולחן מפונפנים ומגונדרים. הסגנון הוא כפרי, מלבלב ואינטימי, קצת רומנטי וקצת נוסטלגי עם דגש על כלים בהירים, המסודרים על השולחן בצורה אסתטית ופונקציונאלית, בלי לעשות שמיניות עצוביות באוויר ועם הרבה מקום שנשאר לאוכל. אז נכון, יהיה מי שיטען שהשולחן הזה קצת ריק וכשעל הפרק עומדת סעודת חג רצינית כדאי להוסיף עוד אלמנטים, אבל מצד שני, יש משהו נאד נעים בניקיון הזה ובעובדה שלא צריך להיזהר ולהישמר מפני כל תזוזה של מזלג. בקיצור – מדובר בשולחן למי שדוגל בתכל'ס, ועם זאת לא מוותר על אווירה נעימה ואסתטית.
 
למי מתאים: למי שהכין המון המון מנות וחושש שמא לא יהיה להן מקום על השולחן.
הפריט המצטיין: פלייסמנט קרושה. הוא לא באמת סרוג, הוא עולה ממש מעט, אבל מוסיף טאץ' נוסטלגי ורב חן לכל סידור שולחן. והוא גם הכי קל בעולם לניקוי.
קצת מספרים לדוגמא: 10 שקלים לפלייסמנט קרושה, גביעי קריסטל החל מ- 25 שקלים ליחידה, ואזת זכוכית החל מ- 60 שקלים, סרוויס לשישה סועדים החל מ- 298 שקלים.
 
להשיג ב: טורקיז בית יצחק
 

(צילום: הילה וייס)
 

(צילום: הילה וייס)
 
בתקציב בינוני פלוס:

יש לא מעט מתלבשים ומתלבשות מצטיינים שישמחו לספר לכם בסוד שמה שהופך את המראה שלהם לשיקי היא תוספת קטנה של אביזר. מה שתופס באופנה עובד גם בשולחן חג עם כמה כלי כסף יוקרתיים. כלומר, אל תשקיעו ברכישת כלים או כוסות יין חדשים, אלא השתמשו במה שיש ברשותכם אבל הוסיפו להם מספר אביזרים חגיגיים ומהודרים במיוחד. אם אתם עורכים שולחן לבן, עם מפה לבנה, כלים וסידור פרחים לבן, התוספת הכסופה תיצור מראה סופר-אלגנטי ומרשים. 
 
למי מתאים: לבעלי ויטרינה מהודרת בסלון, בה ניתן להציג במהלך השנה וימי חול, את כלי הכסף הטהור החגיגיים.
הפריט המצטיין: כלי לאתרוג. כשיגמרו חגי תשרי אפשר לאחסן בו אפילו סוכריות, קוביות סוכר או סתם עדשים משוקולד!
קצת מספרים לדוגמא: רימון דקורטיבי החל מ- 340 שקלים, כלי לאתרוג החל מ- 520 שקלים, כלי לדבש החל מ- 180 שקלים, כלי הגשה החל מ- 235 שקלים, חבקי מפיות החל מ- 250 שקלים.
 
להשיג ב: רשת "חדד כסף טהור"
 

(צילום: עדי גלעד)
 
בתקציב גבוה:

יש שולחנות חג שהם, לצערנו הרב, לא ממש נחלת הכלל. אבל עדיין מעניין להסתכל עליהם. קחו למשל את השולחן הבא, שעיצובו משרה יוקרה, מכובדות וקלאסה ומתאים לארוחת חג מכופתרת לסועדים מהודרים ופחות מתאים לכמה שולחנות מחוברים זה לזה ומכוסים בשעווניות. קריסטלים, כלי בראס וצלחות פורצלן מככבים על השולחן החגיגי הז ואין כאן ניסיון או יומרה לייצר עיצוב שולחן צעיר ומגניב – הכיוון הוא יותר מסורתי ואריסטוקרטי. וכך זה גם נראה.
 
למי מתאים: למי שאומר "מאני איז נוט אן אישיו" ומתכוון לזה באמת.
הפריט המצטיין: כוסות השתייה הקרה מזכוכית עם ציפוי כסוף, כמו גם אלו הסגלגלות והשקופות, הם פריטים שלא היינו מתנגדים לאמץ במטבח הפרטי שלנו, אם רק לא היינו יודעים כמה הן עולות.
כמה מספרים לדוגמא: 66 שקלים לכוס יין מקריסטל, 160 שקלים למלחיה ופלפליה עשויים בראס, 1400 שקלים למגש מלבני עשוי בראס, 1855 שקלים לקערות הגשה על רגל עם ציפוי כסף, 360 שקלים לסט צלחות 18 חלקים מפורצלן.
 
להשיג ב: "גלריה הומאז'"
 

(צילום: הילית כדורי)