פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

חדרים מתחלפים: שיפוץ בית חד קומתי במושב בשרון

שטחים מבוזבזים וחוסר התחשבות בכיווני האוויר והאור היוו אתגר בשיפוץ, שכלל רוטציה שלמה בין חללי הבית של משפחה צעירה. האזור הציבורי חובר לכניסה, ופתחי אור הוגדלו כדי לזמן את החוץ

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

16/08/2017
צילום: ליאור שניידר

מספר נפשות בבית: זוג + 2 

מיקום: מושב בשרון

השטח: 125 מ"ר

אדריכלות ועיצוב פנים: איתמר רונן

 

 

בהרחבה של מושב בשרון בוצע שיפוץ בית פרטי של משפחה צעירה בעלת ארבע נפשות. האתגר העיקרי בשיפוץ היה תכנונו, שלא התחשב במגרש עליו הוא ממוקם מבחינת כיווני אוויר ופתחי אור, לא התחבר בצורה זורמת אל הגינה והיו בו שטחים לא מנוצלים.

 

עוד בתים מעוצבים במושבים:

באושר ובעושר: עיצוב בית מלכותי במושבים

עיצוב בניחוח כפרי: הצצה לבית במושב במרכז הארץ

היי דרומה: בית משפחתי ומעוצב בנגב

 

 

לאור זאת ובהתאם לצרכים העכשוויים והעתידיים של המשפחה התבצעה רוטציה נרחבת של חללי הבית השונים. החלל המרכזי של הבית, המכיל את הסלון, המטבח ופינת האוכל, מוקמו בבית המקורי בחלק המערבי, הגובל עם החנייה ועם כביש המושב, וביניהם היה חלל מבוזבז שגרם לניתוק וחוסר זרימה בין הסלון למטבח ופינת האוכל. באזורים אלה לא היה אור טבעי והם היו חשוכים. בשיפוץ הועבר אזור זה לחלק הדרומי, ומוקם כך שיחובר לכניסה לבית ולגינה האחורית הגדולה. הפתחים בקירות החלל המרכזי הוגדלו, ואף נפתחה ויטרינה גדולה אל החצר. החלל המרכזי רוצף באריחי פורצלן דמויי בטון, ובמטבח שולבו אריחי בטון מעוטרים, שנותנים את הטון לכל החלל.

 

הסלון עם הנוף לחצר. שטיח ואקססוריז: ה. חבושה

 

פינת האוכל והמטבח. ציור: נעמי לינזן, קדרות: רחל רונן

 

מטבח: מטבחי זיו, אריחי בטון: נגב קרמיקה

 

נישת כניסה. כיסאות קולנוע משוחזרים: קולנוע "היובל" חיפה, ציור: קדישמן

 

יחידת ההורים בבית המקורי מוקמה בחלק האחורי של הבית וחסמה אפשרות להשתמש בחצר האחורית. עקב כך הועברה היחידה אל קדמת הבית והוגדלה בשטחה. המקלחת הצמודה לה נבנתה עם קיר זכוכית, המפריד בינה לבין חלל השינה, ומתוך רצון להעניק לה תחושת מפנקת.

 

יחידת ההורים. אקססוריז: ה. חבושה

 

מקלחת הורים. ארונות כיור: טורקיז

 

האמבטיה הכללית לא שינתה מיקום אך הורחבה על מנת שתוכל להכיל גם את אזור השירות, שבבית הישן מוקם בתוך המסדרון המחבר בין החדרים. במסגרת החשיבה קדימה להרחבת המשפחה ולבניית קומה נוספת בעתיד, מוקמו שירותי האורחים וארון השירות (הניתנים לביטול) במקום שבו תתאפשר הוספת מדרגות במינימום זמן ובלי לפגוע באף חלל אחר בבית. הפרויקט, שהיה במהותו תכנוני, הוכיח את החשיבות בתכנון פונקציונלי כנדבך מרכזי, שעליו תמיד ניתן "להלביש" את העיצוב, אך לעולם לא להפך.

 

 

הגינה האחורית והיציאה מהסלון

 

היציאה מהסלון לגינה לפני השיפוץ

 

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף, חיפויים וסניטריה: נגב קרמיקה

נגרות מטבח: מטבחי זיו

אקססוריז: ה. חבושה 

 

 


ריצופים וחיפויים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

חומרי בניין: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 

 

 

 


  • 18.
    השינוי גרם לבית להיות יותר מואר ועם זרימה טבעית יותר בין החללים, השיפוץ גרם לתחושה פתוחה יותר ולא חונקת כפי שהיה - מהכניסה רואים את הסלון והחצר-ולא קיר מול הפנים כפי שהיה. יש ניצול יפה של כל החללים.
  • 17.
    בית בשרון
    ליבי | (10/02/2017)    
    הסיבה שהסלון נראה מעפן!!! כמו בדירה היא שלא פתחו חלונות בצד שפונה לגינה ובצד שמאחורי הספה. ספה לא חייבת להישען על קיר. אפשר היה לעשות חלון(אפילו ללא יציאה) ולהזיז את הספה קצת קדימה חוסר ניצול של ירוק ואור
  • 16.
    גדול כדי להכיל כניסה ומדרגות. פלוס ארון נישה / אחסון נעליים+מעילים מתחת למדרגות. בגלל התוצאה השינוי לא מוצדק. אם היו יוצרים סלון נרחב עם נוף לגינה הייתי הרבה יותר סלחנית. כרגע התוצאה (שוב, מתנצלת, כמובן לדעתי ואפשר לחלוק עליה) לא מצדיקה את השינוי והיפוך החדרים. היפוך חדרים מייקר !!!
  • 15.
    הם מתכננים קומה שנייה ולכן העבירו את החדרים ויצרו אפשרות לבטל את חדר השירות לטובת מדרגות. זו גם הסיבה (כנראה, לא מכירה אותם), שלא אכפת להם לבטל חדר אחד. לדעתי דווקא העובדה שהסלון פונה אחורה מאפשר להם חצר גדולה ופרטיות מאחורי הבית.
  • 14.
    בתכנית לאחר השיפוץ הבית מתוכנן בחכמה. רואים חשיבה על תאורה טבעית, פרקטיות ונוחות לדיירים.
  • 13.
    ריצוף מטבח יפה,נישת כניסה מפתיעה במקצת אהבתי ודלת שקופה בחדר האמבטיה נותנת תחושת אווריריות ,הייתי שמה צלון להצללה לזמן שינה - נחמד
  • 12.
    נראה פרקטי ויפה
    יוסף | (09/28/2017)    
    דווקא לא מסכים עם מה שנאמר לפי הכתבה התכנון נעשה תוך כדי התחשבות בקומה 2 בעתיד אז יש להתסכל על הפרויקט בזווית אחרת. לדעתי הבית נראה פרקטי ויפה, מטבח מיוחד ונראה מהסלון יש גישה לכל החצר האחורית, לי דווקא הזכיר יותר כמו בית אמריקאי עם דשא ענק שזה מגניב.
  • 11.
    מואר מרווח ריצוף יפה במטבח אהבתי את נישת הכניסה
  • 10.
    מסכימה לגמרי עם 4
    ביל | (09/28/2017)    
    פשוט סתם
  • 9.
    הייתי משאירה את החדרים ככה, שיהיה חדר משחקים, חדר שינה לילדים וחדר עבודה ואירוח (וקיפול כביסה...)
  • 8.
    מקסים(ללא טקסט)
    דן | (09/28/2017)    
  • 7.
    מצטערת, אני לא כל כך מרוצה מהפרוייקט. לדעתי כל החלפת החדרים הייתה מיותרת. היה צריך רק לוותר על דלת הכניסה ולהזיזה (אם צריך אישורים קצת כאב ראש אבל ניתן). כוון מערב הוא סבבה לגמרי, ניתן היה להגדיל חלונות המטבח, לעשות אותו ארוך יותר , באזור שהיה מוגדר ח. עבודה עם מכונת כביסה קרובה לקצה הצפוני ומתלה בחוץ בצד בו רשום שירות. בשילוב דלת כניסה קרובה יותר לחניה, את צד הסלון לפתוח לחלונות ענק נפתחים בצד (אמנם כוון דרום אך גם כך נבנתה פרגולה). זה היה מאפשר גינה אחורית עצומה (כרגע רק עשו דשא -לא אקולוגי, לא מעניין ומיותר אבל אולי יחליטו על גינה אמיתית ויפה).הסיבות לביקורת- 1. אני אישית מעדיפה חדר שינה בחלק האחורי של המגרש 2. המון כסף על שינוי מהותי ואפשר היה בחצי מחיר למצוא פתרונות לא פחות טובים ואף יותר 3. התוצאה יצרה סלון ארוך כמו בדירות פועלים 4. אני לא אוהבת מראה חדר ההורים
  • 6.
    דלת זכוכית באמבטיה שכול קרן אור מאירה לתוך חדר השינה, אבל מעצב גם לא מבין?
  • 5.
    טוב שעשו את השינוי, הבית ניראה הרבה יותר מואר ונח. העיצוב מהמם- אהבתי מאוד את הריצוף במטבח ואת כל האקססוריז.
  • 4.
    עוד פעם סתם, סתם, סתם(ללא טקסט)
    סתם בית, סתם רהיטים, הכל סתם | (09/28/2017)    
  • 3.
    יפה...
    אביב | (09/28/2017)    
    טוב עשו הבעלים ששינו את הבינוי הלא פונקציונאלי שהיה. התכנון החדש נראה הרבה יותר הגיוני וידידותי. למגיב 2- זה נראה צילומים על איזה הדמיות אתה מדבר?
  • 2.
    הדמיות
    אדריטל | (09/28/2017)    
    ואולי מן הראוי לציין שמדובר בהדמיות כשמראים אותן כאילו מדובר בצילומים?
  • 1.
    נחמד וגם פחות מזה
    אדריטל | (09/28/2017)    
    העיצוב משעמם. התכנון ככה-ככה. העברת חדר ההורים קדימה טובה, אבל העמדת המיטה מתחת לחלון היחיד בחדר, זה פשוט טפשי. העמדת המיטה לרוחב החדר היתה מקנה יותר פרטיות יחד עם מבט פתוח לגינה. הכניסה לאמבטיה הכללית היתה צריכה להיות מאיזור חדרי הילדים כדי לאפשר להם פרטיות וגישה ישירה לשרותים. במקום זה לאלץ אותם ללכת סביב ולעבור מול החלל הציבורי. שרותי אורחים - האם באמת יש בהם צורך? שלוש אסלות בדירה קטנה כזאת?