פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום וילונות וטקסטיל בניהול אורית טראוב
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

דנה אוברזון מבשלת: פסטה בעגבניות וארטישוק

אדריכלית דנה אוברזון מפשילה שרוולים, מדברת על עיצוב ומבשלת מנה שנותנת לה תחושה של בית. פרויקט מיוחד בשיתוף מטבחי רגבה וחברת גומא

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

  

 

 

 

כלי מטבח באדיבות חברת ארקוסטיל - מילניום מרקטינג 
הנחיה: ג'ו מ. גרינבאום | צילום: אביעד נלביצקי | עריכה: ערן אבירם

 

 

פסטה בעגבניות וארטישוק

 (4-6 מנות)


מצרכים: 


חבילת פסטה

5 שיני שום פרוסות דק

שמן זית

חצי חבילת עגבניות שרי

פלפל חריף ירוק קצוץ דק

צנצנת ארטישוק מוחמץ

עלי בזיליקום טריים

כוס יין לבן

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:


1. חוצים את עגבניות השרי, מניחים בתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומלח ופלפל ומכניסים לתנור על חום גבוה עד להשחמה קלה של העגבניות.

2. במחבת עמוקה מחממים רבע כוס שמן זית ומוסיפים את פרוסות השום לטיגון עד הזהבה.

3. מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות ומערבבים.

4. מוסיפים פלפל ירוק קצוץ לפי הטעם וממשיכים לערבב עוד כ- 2 דקות.

5. בינתיים חוצים את הארטישוקים לחתיכות ומוסיפים גם אותם למחבת יחד עם עלי בזיליקום וכוס יין לבן. ממשיכים לערבב על להבה גבוהה עוד כ- 5 דקות.

6. מבשלים את הפטוצ'יני בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן, מתקנים תיבול ברוטב ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מעבירים לצלחת ומגישים לצד פרוסות פרמז'ן.

 
 

 

בפרקים הנוספים: ירון טל | מיכאל אזולאי | אלכס מייטליס | ליאת דנקנר