עיצוב פנים

ירוק בעיניים: בית חיפאי שמשקיף לנוף עוצר נשימה

דירה חיפאית ישנה וחשוכה הפכה לפינת חמד יפהפייה, פתוחה ומוארת שמדברת עם נוף הוואדיות הירוקים של הכרמל


                          אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!




זוגות רבים שמגיעים לשלב בניית הבית, ניצבים בפני דילמה, האם לבנות בית ביישוב שקט ומבודד יחסית ולגור כשמסביב נוף ירוק ואוויר צח, או לזנוח את החלום לטובת הנוחות והזמינות שיש לעיר להציע? המשפחה החיפאית הבאה זוכה להנות משני העולמות.


להנות מכל העולמות. הדירה בחיפה. 


אין חיפאי שלא מכיר את מבנה העיר המיוחד, בין בית לבית עובר שביל שבקצהו מדרגות, משני צידי השביל שיחים ועצים, ולעיתים גם עמודי תאורה שמאירים את הדרך המובילה לוואדי ירוק. ממקומות רבים בעיר מספיקים רק כמה צעדים קטנים כדי להגיע למיקום בו ניתן לחזות בנוף הוואדי עוצר הנשימה. דירתה של משפחת פלד היא דירה ממנה ניתן לחזות בפלא, היא ממוקמת על מדרון תלול בכרמל, ופונה לוואדי מיוער ומרהיב ביופיו.

מצב הדירה כפי שנראתה לפני העיצוב, לא רמז ולו במעט על הנוף הירוק שנחבא מעבר לקירותיה, "זו הייתה דירה שעצרה בשנות ה-80" מתאר האדריכל לוסיאנו סנטנדראו "הדירה הייתה מלאה המון לבני זכוכית אטומות ופיתוחי עץ מעוגלים, היא הייתה סגורה וחשוכה ולא נראה שום אזכור פנימי לואדי שנשקף מבעד לחלון".


הדירה לפני- מבט מהכניסה לקומה הראשונה

האתגר העיצובי שעמד בפני האדריכלים היה להכניס את הטבע והאור שנמצאים במרחק נגיעה פנימה, ובמקביל לשמור על הנוסטלגיה והחמימות שהייתה חשובה לבני הזוג. לשם כך שמרו האדריכלים על קווים נקיים ושימוש בחומרים טבעיים כאבן, פלדה זכוכית ועץ. העמודים והקורות שלרוב מהווים מגבלה בעיצוב, שולבו כחלק מהתכנון ולבני הזכוכית הישנות הוסרו והותירו אחריהן פתחים שנוצלו להצגת עבודות אומנות ופריטים מהאוסף המשפחתי.
 

הכניסה- שלושת הפתחים שליד דלת הכניסה המקורית היו חסומים בלבני זכוכית, שיצרו מראה כבד, עמוס ולא מזמין והוחלפו בחלון זכוכית חלבית שמאפשר חדירת אור לתוך הבית. בנוסף, הדלת החדשה עוצבה בסגנון מודרני בניגוד לדלת העץ המיושנת והכבדה.


הכניסה לבית.

מעקה המדרגות האלכסוני הוחלף במחיצת גבס שעליה הונח משטח זכוכית חלבית שמשמש אזור אחסון ומהווה דופן נוספת לסלון.

 

מעקות: לכל בעלי המקצוע


ממעקה מדרגות במראה מיושן למחיצת גבס דקורטיבית ושימושית. 

הסלון-
כשיורדים לכיוון הסלון, נפתחים בפנינו חלונות גדולים ומרשימים הפונים לכיוון דרום ומציפים את הדירה באור ובצבע ירוק מרענן. המצב ההתחלתי היה שונה בתכלית, החלונות בסלון היו קטנים וצרים, ולא ניצלו את הפוטנציאל הנופי הטמון במקום. האתגר הגדול בדירה, היה להכניס את הטבע פנימה ולקיים דיאלוג בין החוץ לפנים, לכן נפתחו חלונות בלגיים גדולים העשויים פלדה וצבועים בחום כהה ומשתלבים עם צבע העצים בחוץ. הפרופילים שהוזמנו במיוחד אצל מסגר אומן, יוצרים אווירה כפרית ורומנטית בדירה. 


סלון הדירה לפני השיפוץ. חשוך וסגור. 


חלונות הסלון אחרי. נוף פסטורלי.

בחלל האירוח המקורי, היה קיר אלכסוני קטן ובו חלון, עליו סורג ווילון מיושן ולא מחמיא. כדי ליצור מראה אחיד ונקי, הקיר פורק והוחלף בחלון זכוכית פינתי שממשיך את רצף החלונות שבסלון. הפתח שנוצר מעל, הפך לחלון הצופה לשמים (סקיילייט) ומאפשר כניסה של החוץ הירוק אל הבית מכיוון נוסף.

 

סלונים: לכל העסקים בתחום



מבט למעלה. סקיילייט. 


המטבח- 
המטבח הישן היה עמוס וצפוף, הוא הואר באור ניאון מנוכר וכלל חלון אחד קטן שלא אפשר לאור מבחוץ להכנס. המטבח החדש כולל אזור עבודה עיקרי שהועבר לקיר הפנימי וחופה בשיש אפור- חום המכסה את ארונות המטבח עד לרצפת הפרקט. החלון הקטן של המטבח הישן הוסר ואיתו גם ארונות הקיר המסיביים שסתמו את החלל, במקומם נפתחו שתי דלתות זכוכית גדולות מפרופילים בלגיים שמזרימות אור טבעי אל החלל ומאפשרות יציאה החוצה לגינה.


המטבח "לפני". 


המטבח "אחרי". אור טבעי זורם לחלל.

ארונות המטבח המקוריים הותירו מאחוריהם בליטה המהווה חלק מהקונסטרוקציה של המבנה. האזור חופה בלבני סילקט, מה שהופך את האי למקום חגיגי שמקבל הדגשה גם בעזרת תאורה מלאכותית וסביבו נוצר מרחב פתוח וגדול לעבודה. היחידה מחופה עץ אלון, צבוע בגוון חום, ומתקשר עם פלטת הצבעים הטבעית שיש בכל המרחב. 

 
מקום חגיגי ומודגש. האי.

בסמוך לאי מוקמה פינת האוכל שמוארת על ידי גוף תאורה מינימליסטי.


פינת האוכל.

הדירה החיפאית, ממש כמו בעליה, משדרת צניעות וחוסר יומרה ומוכיחה כי בעזרת מעט חומר והרבה כישרון, אור והרבה טבע ירוק, אפשר לחולל פלאים. 


אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות