עיצוב פנים

דירה חיפאית: 4 מפלסים של נקיון עיצובי

בני משפחה שחיפשו בית שישלב כפריות ועירוניות, זכו לקבל דירה חיפאית מרווחת בעיצוב מודרני ונקי, אך לא מנוכר, שמרגישה כמו בית פרטי בכפר


                   מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן


        

דירות במבנים משותפים בערים גדולות בנויות בדרך כלל על פני מפלס אחד שעליו נערמות הקומות, זו על גבי זו, לכדי בניין. כשדירה דו- מפלסית מופיעה לכל היותר בקומת הגג או הקרקע. הטופוגרפיה ההררית החיפאית הולידה מבני מגורים מגוונים יותר, בהם מערכת התנועה מתייחסת להר ותלויה בו, לכן קמו בעיר גם דירות רב מפלסיות בתוך מבנים משותפים ונוצרה תחושה של מגורים בבית פרטי ולא בבלוק משותף. 

עוד בתים בבניין ודיור:
בית שכולו עיצוב
דירת קבלן שעברה שדרוג
לגור בראשון, להרגיש באוקראינה
 

הכניסה 

הבית של המשפחה הבאה הוא חלק ממבנה טורי המורכב משלושה בתים הצמודים זה לזה והוא הקיצוני ברצף וממוקם על פני מגרש מישורי, כשהעצים הירוקים שעל הכרמל מבצבצים מידי פעם מבעד החלונות.

קונספט

כשהגיעו לראשונה למקום שנבנה בשנות השמונים צמד האדריכלים לוסיאנו סנטנדראו ורונית ברקול, התגלה בפניהם חלל גדול אך דחוס וצפוף, "אומנם סך כל השטח של הבית גדול יחסית, אך כשמתייחסים לכל קומה בנפרד נותרים עם שטח די מצומצם" מספרת ברקול ומוסיפה, "הייתה תחושה שנמצאים בתוך פיר". הקונספט התכנוני שהנחה אותם בעיצוב הוא יצירת קווי מבט לאורך כל מפלס מקצהו האחד לשני, תוך שהם "מנקים" את החלל העמוס והגדוש ושוברים לא מעט קירות פנימיים, כדי לתת תחושה של מרחב פתוח. 

הכניסה

בעלת הבית האנרגטית שהייתה חלק בלתי נפרד מתהליך התכנון ביקשה ליצור מבואה שתשדר "הוד והדר של כניסה". מבואה בסגנון הפוך לגמרי מהחלל החשוך והאפלולי שקיבל את פני הבאים לדירה המקורית. דלת הכניסה הגדולה שנבחרה לבית עשויה עץ ולצידה תוכננה נישה מלבנית ומאורכת מגבס המשמשת להצגת חפצי נוי. לצד הדלת החליטו המעצבים לפתוח חלון מאורך השוטף את החלל באור טבעי. אחד המוטיבים התכנוניים בבית זה הוא ההתייחסות לאזורי אחסון, כבר במפלס התחתון נבנה ארון מאורך לבן שמשמש לתליית מעילים ושאר חפצים שנאספים רגע לפני היציאה מהבית. 
 

חלון מאורך השוטף את הכניסה באור טבעי 

גרם המדרגות

אחד האלמנטים הדומיננטיים בבית הוא גרם מדרגות בצורת חצי גורן שממוקם במרכז החלל. כדי לאחד בין חלל המדרגות המשתרע על פני כלל המפלסים בבית, עוצב מעקה המורכב ממוטות מאורכים המקבילים זה לזה ומתעגלים במעבר בין מפלס למפלס, מה שמגביר את תחושת התנועה ללא שימוש בקישוטים מיותרים. בתום העלייה במדרגות מביטים מטה ומתגלה מראה אדריכלי מרשים שנראה כמו לקוח מתוך רישום ארכיטקטוני של בנייני הסגנון הבינלאומי משנות הארבעים של המאה הקודמת.


חצי גורן במרכז החלל. גרם המדרגות

מדרגות ומעקות: לכל בעלי המקצוע



מראה אדריכלי מרשים 

הסלון

גודלו של המפלס הציבורי הוא כ-70 מטרים מרובעים שחופו גם הם, כמו המדרגות, באריחי אבן 'חלילה'. בבית המקורי היה באזור חלל גבוה, שחולק בשיפוץ לשני מפלסים, לכן התקרה בסלון נמוכה מעט ומוסתרים בתוכה מערכת מיזוג האוויר וגופי תאורה. החלוקה איפשרה גם יצירת פינת משחקים מעל התקרה – אבל אליה עוד נגיע בהמשך. 


ריהוט פשוט ומינימלי. הסלון

הריהוט בסלון פשוט ומינימלי וכדי "לפתוח את הקומה" נערכו שני מהלכים: ראשית, לצד גרם המדרגות, בין העמוד לקיר, נפתח חלון ריבועי שמאפשר קו מבט רציף מאזור האירוח למטבח. והמהלך הנוסף - בבית המקורי היו פזורים חלונות רבים על הקירות בצורה רנדומלית, במסגרת השיפוץ הוחלט לבצע פעולת האחדה, הפתחים הוגדלו, ונוצר קו אחיד כשבבסיס כל חלון הוצב ספסל המשמש לנוי ולישיבה. 
 

בבסיס כל חלון הוצב ספסל המשמש לנוי ולישיבה 

המטבח

בדרך למטבח עוברים ליד פינת האוכל, שולחן גדול מעץ אלון מסיבי ממוקם ומהווה חוט מקשר בין החללים.

  
מקשר בין הסלון למטבח. שולחן האוכל.

אחת הדרישות המוקדמות של הדיירים הייתה ליצור מטבח עם מקומות רבים לאחסון לכן בשלושת הצלעות שמהן מורכב החלל מותקנים ארונות ומגירות רבים  כשעל הצלע הצרה 'הולבש' משטח זכוכית שנצבע בלבן. הדיירים ביקשו מטבח נקי ופשוט לכן כלל האלמנטים נצבעו בצביעת שליף לק (צביעה בתנור) המעניקים מראה מבריק, משטח העבודה עשוי משיש אבן קיסר בגוון שלג ומעליו חלון אשר אופן הבלטתו מחוץ לקיר החיצוני של הבית יצר נישה המתאימה להצבת אביזרים.


לברשת הדיירים - מטבח נקי ופשוט


מקומות אחסון רבים

עוד בתים בבניין ודיור:
בית שכולו עיצוב
דירת קבלן שעברה שדרוג
לגור בראשון, להרגיש באוקראינה

  

פינת המשחקים

עלינו לקומת הילדים, מעל הסלון, כאמור, נוצר חלל נמוך יחסית שמתאים בדיוק לילדים, הרצפה בפינת המשחקים מחופה פרקט המונח על קונסטרוקציית פלדה. מגבלת הגובה הולידה אלמנט אחסון א-סימטרי שנבנה על ידי נגר ולידו הגבהה מגבס המשמשת לישיבה כשעליה מונחות כריות.


פינת המשחקים 

חדרי הילדים

ההשקעה לא פסחה על חדרי הילדים בהם נבנו פרטי נגרות וארונות מקיר לקיר. בחדרו של הבן, בחירת הריהוט היא 'על זמנית' ומתאימה לילד שיגדל בו ויהפוך לבוגר 'כשזריקות' הצבע מגיעות מהספרים ומהאביזרים. 


בחירת ריהוט על זמנית. חדר הבן.
חדר האמבטיה

במרכז הקומה נמצא חדר אמבטיה משותף אותו מאפיינת סקלת צבעים כהה ו"שוקולדית", הארונות בחדר נצבעו בגוון חום ועל דופן הקיר מוסתר מיכל ההדחה שחופה באריחים דמויי עץ.


חדר השירותים - שוקולדי.

סוויטת ההורים

הגענו לקומה העליונה שמוקדשת להורים בלבד, האדריכלית מספרת שללקוחה היה אימאג' מסוים של חדר השינה שהצטייר במוחה ושהוגשם במלואו. תקרת העץ נצבעה בלבן, עוצב ארון א-סימטרי ובו נישה ייעודית לטלוויזיה המתאימה בדיוק לפרופורציות החלל.
 

חלום שהתגשם. סוויטת ההורים.


נקי, שקט, מרגיע

שיפועי הגג האופייניים לחיפה מתגלים בחדר האמבטיה של ההורים, במקום שולט הצבע הלבן כשאריחים בגוון חום – שחור מעניקים לו קונטרסט מעניין. 


שירותי ההורים

ולסיכום

שיפוץ ועיצוב הבית החיפאי מספר את סיפורם של בני משפחה שחיפשו בית שישלב כפריות ועירוניות וזכו לקבל דירה חיפאית מרווחת ומלאת אופי שמרגישה כמו בית פרטי בכפר. 

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות