עיצוב פנים

ספרים, רבותי, ספרים: בית פרטי שעוצב סביב ספרייה

ספרייה גבוהה שהוצבה במרכז הסלון, ומכילה בתוכה גם את הטלוויזיה והמזגן, היא המוקד העיקרי בבית שלפניכם, והיא זו שקבעה את הטון, הגוונים וארגון שאר החלל הציבורי בו


הדיירים: זוג + 3 ילדים
המקום: פרדס חנה
השטח: 180 מ"ר
תקציב: 350,000 שקלים
אדריכלות: ויקי עוזר


הדיירים רכשו בית פרטי חדש מקבלן וביקשו להפוך אותו לבית נעים ויפה אך לא מעוצב מדי, כזה שיהיה נוח לארח בו חברים ומשפחה. בנוסף ביקשו הדיירים ליצור מקום לכל הספרים, התיקים, הנעליים והיצירות שמביאים הילדים מביה"ס ומהחוגים. כל אזור בבית תוכנן כך שייתן מענה מדויק לדרישות ולהתנהלות של בני הבית. המבנה חולק לחללים פונקציונליים, ולתוכם נוצקו רעיונות, פתרונות, חומרים וגוונים בתמהיל שהעניק לבית אופי מיוחד ואישי עבורם, עם מגע סופי רענן.


ריהוט פונקציונלי:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע


לפני הכל, הוצבה מראש מסגרת תקציב לכל סעיף, והניסיון להישאר בתוך המסגרת הביא לניסויים מוצלחים, כמו הספרייה הגדולה שיוצרה לבסוף מפורמייקה בירוק בהיר ובשילוב סנדוויץ' ליבנה, או מקבץ המנורות התלויות, שמייצרות תאורה מרשימה ושימשו תשובה מנצחת לסעיף שלהם בתקציב.


החלל הציבורי תוכנן כך שהמבט נפתח למרחב הגבוה, ובאופן טבעי ממשיך גם לספריה המרשימה. הצבעוניות בחלל ברורה ונעה על סקלת הירוקים והכחולים ובטונים שנבחרו בקפידה, כאשר האופי הכללי שנוצר הוא אספני מודרני. הספרייה היוותה מוקד מרכזי בתהליך, והקיר המרכזי הגדול והמשופע זוהה כפוטנציאל לספריה הרצויה. בתוכה שולבו המזגן והטלוויזיה, ופריטי נוי שמאווררים ומאפשרים לעין לנוע בין פריט לפריט מבלי להעמיס על המתבונן.









בחלל הציבורי הגדול והפתוח הוגדרו שלושה אזורים מרכזיים: סלון, מטבח ופינת אוכל, כאשר המערך הכולל של הריהוט ניצל באופן מקסימלי את החלל ואיפשר להשתמש באלמנט הבולט של גובה התקרה גם בפינת האוכל, שמקבץ נורות בגבהים שונים נתלו מעליה. החלל המחבק נהנה מנוף גינה ירוקה וקסומה ומאפשר יציאה לפינת ישיבה דרך חלונות הזזה גדולים.





תכנון המטבח במבנה ריבועי אפשר שילוב יחידת אי גדולה עם חיפוי בוצ'ר, והיא מהווה מרכז להתנהלות היומיומית של המשפחה סביבו. למטבח נבחר גוון ירוק בהיר ורגוע שמשתלב עם כל הגוונים בחלל.





מבואת הכניסה לבית חושפת גרם מדרגות, שמתחתיו תוכננה יחידת מגירות לאחסון הנעליים של כל בני המשפחה, ושני התאים הנוספים משמשים לאחסון התיקים והניירת היומיומית. זהו פתרון להשלכת התיקים והנעליים עם כניסתם הביתה, ואף מונע אחסון נעליים בארונות חדרי השינה.



בהמשך קומת הקרקע ממוקמים שלושת חדרי הילדים, ובסמוך אליהם נמצא חדר הרחצה שלהם. גוון כחול טורקיז עז שולט בו בנוכחות חזקה, ובשילוב לבן צחור יוצרים תחושה של קרירות נעימה. אזור חדרי הילדים וכל הקומה השנייה חופו בפרקט אלון בגווני אפור בהיר ומאיר.


בקומה השנייה ממוקמת יחידת הורים ובצמוד אליה חדר עבודה, בה נעשה שימוש בסנדוויץ' ליבנה האהוב על בעלי הבית. חדר הארונות ממוקם כמעבר עוטף וחמים בין חדר השינה לחדר הרחצה. הארונות הגבוהים במיוחד מצניעים בתוכם מלבד בגדים גם מזוודות, קרש גיהוץ, סולם גבוה ועוד, כאשר לכל פריט תוכנן מקום מדויק משלו. הקווים הפשוטים והישרים מוסיפים קלילות מודרנית בכל חלקי הבית, והתחושה הכללית אוורירית ומרווחת, ויחד עם זאת חמה ועשירה במרקמים.







 




רשימת ספקים חלקית:

מטבח – רגבה הרצליה

ריהוט – גרפיטי, הביטאט, מרקו פולו

תאורה – תומס כפר מל"ל

ספריה, ארונות אכסון ונגרות משלימה – יעקב משולם

שטיחים – שטיחי ששון, שלמה שטיחים שוק הפשפשים

דלתות –  פנדור

גינה – ספי כהנא "נאוה גינון ושיווק"

ריצוף חיפוי וסניטרים – טופולסקי

 


עוד בתים משופצים:

להביא את העבודה הביתה: שיפוץ בית עם משרד ברמת השרון
עיר באווירת כפר: שיפוץ הרמוני לדירה ברמת גן
מצטמצמים אך משתדרגים: שיפוץ דירת פנטהאוז בכפר סבא
כאן גרים תחביבים: שיפוץ דירה ישנה בפתח תקווה
החיים בבז': שיפוץ מרגיע לדירת קבלן בהוד השרון