פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

ז'אז'ו בר יין: למי יש אומץ לדרינק תת קרקעי?

כיצד מתמודדים עם חוקי שימור מחמירים ומעצבים מקום בילוי עדכני ומודרני? הצצה לז'אז'ו בר יין במתחם שרונה בתל אביב

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

03/11/2014
צילום: בועז לביא

 

 

על יסודותיו של היקב הראשון בארץ שגידל את גפניו ליצור עצמי, במבנה של יקב טמפלרי מהמאה – 19 במתחם שרונה בתל אביב, קם בר היין החדש "JAJO", בעיצובו של אדריכל דן טרוים.

 

את תנאי השימור המחמירים שהכתיב גידי בר אוריין, אדריכל מתחם שרונה, הפך טרוים לאתגר, כשהוא מכבד כל אבן שהונחה בשנת 1890 על ידי המייסדים. את העוצמה המאיימת של החלל ביקש טרוים למתן ולשמר כאחד, תוך שהוא מתרגם את הקתדרליות של המבנה לערכים של רומנטיקה, אלגנטיות וקלילות.

 

 


קומת הכניסה המקורית מקבלת את פני הבאים בבר יין קטן עם גישה לחצר, שמתפקדת כמעין יציע לזירת הבילוי החדשה, ומזמינה את האורחים לצאת החוצה עם כוס יין ולשבת על טרסות אבן וכר דשא ירוק. מדרגות האבן המקוריות מובילות לקומת הביניים, שעוצבה כטרקלין עם מטבחון ומקרר יין, ומיועדת למי שמבקשים פינה שקטה ואינטימית. קומה זו שגודלה 50 מ"ר מחלקת את החלל המאיים של המבנה המקורי, וצופה על החלל המרכזי שגודלו 250 מ"ר וגובהו שישה מטרים.

 

 

 

האדריכל עשה שימוש באלמנטים של צבע וריהוט כדי לחלק את החלל ולסייע לעין להכיל את המקום. הקירות נצבעו בשני צבעים של מוקה וצהוב והריהוט עוצב בגובה אחיד, באופן שמייצר אשליה של חלוקת החלל ומעניק למקום תחושת נינוחות ורוגע.

 


החלל המרכזי של המפלס התחתון מציע ישיבת לאונג' עם כורסאות בגוון בז' ושולחנות נמוכים עשויים פליז ושיש. לחיפוי הקירות, נבחרו אריחי קרמיקה בצבעי מוקה, זהב ושחור שיובאו מאיטליה ונחתכו בארץ בצורות גאומטריות שאפשרו עיצוב המתחקה אחרי אולמות נשפים בפריז.

 


הטקסטורה המקורית של הקירות נשמרה בהתאם לחוקי השימור, שהכתיבו שימוש בצבעים שקופים ואסרו על טיוח, ושקיפותו של הצבע חושפת את הקירות המקוריים במלוא מטענם ההיסטורי. תעלות האוורור והחשמל מונחות באופן גלוי וחיצוני במקום, שכן חוק השימור אוסר על חציבת קירות.


לאורך החלל המרכזי המדמה טרקלין, ניצב בר שולחני בעל שלד ברזל ומשטחו העליון עשוי עץ בשילוב שיש קררה. במקביל לבר נבנתה במת עץ שמטפסת על הקיר ועוטפת את אזור הישיבה, שמתאפיין בהסבה נמוכה על כיסאות מרופדים ,שרפרפים ושולחנות נמוכים.

 

 

"ז'אז'ו" מאובזר בפריטים אותנטיים כמו כיסאות קש בעבודת יד שהוזמנו במיוחד מאומנית קליעה איטלקייה. משטחי ארגזים, כיסאות וגופי תאורה יובאו איטליה ועוצבו מחדש בארץ, על ידי טרוים. לדבריו, "המינון הנכון בין החדש המנוכר והמרגש, לבין המסורתי, המקומי והמוכר, הוא שמאפשר לנו ליהנות במקום בילוי ואף גורם לנו לרצות ולחזור אליו".

 

 

אז נרים כוס יין: הצצה לחנות מעוצבת שמתמחה ביינות
 


  • 2.
    כשעיצוב ובטיחות לא, (לא!!!) נפגשים. יוצאים פצועים
    לקוחה פגועה פיזית ונפשית | (01/15/2015)    
    מהמסעדה! המגיב שלפני צודק ב 600%! הכסאות ה״מעוצבים״ נשברים בתכיפות יום יומית, לקוחות יושבים על כסאות הבר והם נשברים בזמן אמת על גבו של הלקוח, כאשר הבעלים בכבודו ובעצמו עומד ומתעצבן על הלקוח! (!!!!!!) ראיתי במו עיני. חברתי, ועוד לקוחות נופלים (!!!) בדרך לשולחן כי יש מן מדרגה שאף אלוהים לא רואה, והאם המעצב חשב על זה? או על תגובת הבעלים והאנשים כשחברתי נפלה? ונפצעה? בכתה? (לפחות היה מעצב עמדת עזרה ראשונה...) בקיצור...כשכותבים ביקורת על עיצוב...נא להתייחס מעבר לצבע ולקווים... לקוחה נפגעת
  • 1.
    שומר כספו ירחק!!!!(ללא טקסט)
    alon | (11/09/2014)