ההחלטה הנכונה: כך תבחרו את האדריכל או המעצב שהכי מתאים לכם

כנראה שההחלטה הכי נכונה לביתכם החדש (או שעומד לפני שיפוץ) היא לשכור את שירותיו של אדריכל או מעצב פנים. אבל יש הרבה טובים, איך בוחרים את זה שהכי טוב עבורכם? מדריך

בשעה טובה קניתם בית חדש, או שהחלטתם להפיח חיים חדשים בבית הישן. תקופה מורכבת של קבלת הרבה החלטות עומדת בפניכם, החלטות שלא תמיד תדעו לעשות בעצמכם, אלא רק בעזרת בעל מקצוע – מעצב או אדריכל. אבל בשוק יש מאות אדריכלים ומעצבים, שלכולם יש תיק עבודות מרשים – אז איך בין המגוון הגדול תבחרו את מי שיתאים לכם ויגשים את חלומותיכם ושאיפותיכם, יבין את הצרכים שלכם וידע להפוך אותם לבית? יצאנו לברר איך עושים זאת.

 

האדריכל הוא גם פסיכולוג


"חשוב לדעת, שלא תמיד נכון להסתכל על עיצוב הגמר הסופי של פרויקטים", מסבירה מעצבת הפנים לירז חזן. "יותר נכון יהיה להסתכל על העמדות נכונות ומדויקות בחלל, וצורת תכנון החללים וניצול מקומות האחסון". חזן מסבירה, כי צריך לבחון את הראש של האדריכל או המעצב מבחינת העמדת הדברים, ולא מבחינת הטעם, כי הטעם תלוי בסופו של דבר בלקוח.

 

דבר נוסף שיכול לעזור ללקוח בבחירת האדריכל הוא נושא ההמחשות (דגמים בתלת מימד של הבית). לפעמים ניתן לראות כמה אופציות לתכנון, ואז הלקוח יכול לראות בדיוק איך הבית ייראה בגמר הפרויקט. "לעיתים יש ללקוחות חלומות ומאוויים, שברגע שהם רואים אותם בצורה ריאליסטית הם מבינים שהם לא פרקטיים או שהם לא ייצאו כמו שציפו. ברגע שההמחשות ברמה גבוהה, הלקוחות יכולים להתרשם עד לרמת הטקסטורה, הצבעים והחומרים, וכך גם לחסוך לעצמם הפתעות לא רצויות או מפחי נפש בסיום הפרויקט", מסבירה חזן.

 

עיצוב פניםעיצוב פנים: לירז חזן, צילום: אורי גרון

 

"לפעמים יש לקוחות שמנסים לחסוך את שלב האדריכל או המעצב, אבל לדעתי זו טעות", ממשיכה חזן. "לדוגמה, אם בונים קיר גבס, ולא לוקחים בחשבון שיש להוסיף לו תאורה מתאימה או נקודות חשמל, אחר כך צריך לבצע חציבות בקירות – עניין המייקר את התהליך ומאריך את זמן הבנייה".

 

חזן מציעה להצטייד בסבלנות כשנכנסים לפרויקט. האדריכל לפעמים משמש כפסיכולוג אשר מלווה את הלקוחות שלו בתקופה של שינויים והוצאות כספיות גדולות. חשוב שהלקוחות ירגישו בנוח מול האדריכל שהם עובדים איתו, בדיוק מסיבה זו.

 

להתחבר לפרסונה ולקו העיצובי


לדברי מעצב הפנים אורון מילשטיין, הכל מסתכם בסופו של דבר בכימיה ותחושת ביטחון. "מכיוון שמדובר בתהליך חשוב ורציני, וגם ארוך טווח בחלק גדול מהמקרים, חשוב להתחבר לפרסונה של אותו מעצב, להרגיש מחוברים אליו, ולהבין האם הוא יהיה קשוב לצרכים, לרצונות ולמאווים שלכם כלקוחות".

 

ספה סגולה מעוצבתעיצוב: אורון מילשטיין, צילום: דודו אלמשעלי

 

חדר הורים שחור לבןעיצוב: אורון מילשטיין, צילום: דודו אלמשעלי

 

מטבח ופינת אוכל מחוברתעיצוב: אורון מילשטיין, צילום: דודו אלמשעלי

 

זאת ועוד, חשוב לעשות שיעורי בית לפני שסוגרים מולו חוזה עבודה. מילשטיין ממליץ לבחון את תיק העבודות של אותו מעצב, לחוש האם אתם כלקוחות מתחברים לקו העיצובי שלו ולראות האם יש בעיצוביו קו נגיש ומתגמש שלא חוזר על עצמו באופן שיטתי. מומלץ לשוחח עם לקוחות קודמים, לשמוע את חוות דעתם, לבחון עמידה בלוחות זמנים כמו גם את זמינותו להם בכל דבר ועניין.

 

עסקת חבילה מושלמת


לדברי שירלי דן, בעלת המשרד 'דן אדריכלים', אחד האלמנטים החשובים בעת בחירת מעצב פנים או אדריכל לבית, הוא לדעת ולהבין מהו תחום התמחותו בפועל. דן מפרטת: "בדקו אם האדריכל או המעצב שלקחתם רשאי לחתום על תכניות קונסטרוקציה; אם הוא מציע שירותי ליווי כוללים כולל פיקוח על כלל בעלי המקצוע; אם הוא מציע ארסנל של אנשי מקצוע איכותיים או שמא אתם, הלקוחות, תצטרכו לאתר את כל בעלי המקצוע בעצמכם, וכיוצא בזאת".

סלון מעוצב זמשאדריכלות: שירלי דן, צילום: גלעד רדט

 

כמו כן, מומלץ לבחון בפרויקטים גמורים של אותו אדריכל או מעצב את רמת הגימור ושימת הלב שלו לפרטים הקטנים, כי הרי כולנו בסופו של דבר רוצים לקבל מוצר מוגמר שהוא לא פחות ממושלם.

 

פינת אוכל מעץ
אדריכלות: שירלי דן, צילום: גלעד רדט

 

קיר בריקיםאדריכלות: שירלי דן, צילום: גלעד רדט

 

זאת ועוד, דן מציעה לקבל חוות דעת של לקוחות קודמים בכל הקשור על התעקשות ועמידה לצד הלקוח מול ועדות מוניציפליות ובעלי מקצוע חיצוניים. הלקוח, כמי שאינו מצוי בתחום, ירצה בדרך כלל לקבל מעטפת מקצועית מושלמת ולא להתמודד עם בירוקרטיה מול הגורמים השונים.

 

בסוף, הלקוח צריך להיות מרוצה


משפחת אלמשעלי שיפצה את ביתה בעזרתו של המעצב אורון מילשטיין. בעלת הבית, איילת אלמשעלי, מספרת כי בהתחלה חשבה שמדובר בהוצאה גדולה, אולם לאחר בדיקה מעמיקה גילתה שמדובר בהוצאה חשובה שיש להכניס לתקציב השיפוץ. "חשוב לוודא שבינכם לבין המעצב אותו אתם בוחרים תהיה כימיה ויחסי עבודה נעימים", מסבירה אלמשעלי, "וכמו כן שיהיה זמין ושתהיה לו אוזן קשבת לדעות שמשתנות ולהתלבטויות".

 

לטענתה, בבחירת המעצב צריך לשים לב האם יש לו מגוון נרחב של רעיונות, אם הוא יכול לתת אלטרנטיבות ואלתורים לכל מקרה שצץ – למשל האפשרות להציע חומרים יותר זולים, אך עדיין כאלה שנותנים מענה לצרכי הלקוח – בהנחה והתקציב מצטמצם פתאום.

553
4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שירלי דן
מעניין- הרבה בתים או חללים מעוצבים שהתאימו לחלומות שלי עוצבו על ידה ,גם מבלי שידעתי זאת. מקווה שתיפול בחלקי האפשרות לשפץ/לבנות ולהנות מרעיונותיה ..!!

שוב כתבת פרסומת של יקיר האתר
קודם כל שואלי מעצבת! על נחיצותו של אדריכל? עוד תרומה של האתר לבלבול הנפשע שיש בציבור בין ההכשרה השונה והתפקידים השונים של מעצב ואדריכל. שירלי דן פשוט מפרטת את כל שרותי המשרד שלה כדרישות בסיס מאדריכל?! כגון המשפט האוילי "בדקו אם האדריכל או המעצב שלקחתם רשאי לחתום על תכניות קונסטרוקציה"? אדריכל לא אחראי על תכניות הקונסטרוקציה וממילא לא חותם עליהן. את זה עושה הקונסטרוקטור בלבד! הכתבה מטעה ומגמתית!

כשמחפשים אדריכל חשוב לוודא .....
בשוק ישנם מתחזים רבים לאדריכל בעת חיפוש אדריכל לא להתבייש לבקש מספר רשיון התחזות לאדריכל זו סכנה לבית המיועד ומהווה עבירה פלילית. רק מי שרשום בפנקס האדריכלים רשאי לקרוא לעצמו אדריכל ניתן לבדוק בקישור המצ"ב : http://apps.moital.gov.il/WebServicesHandlers/EngineersAndArchitects.aspx

שירלי דן
שירלי את מדהימה ושימותו הקנאים!

המלצות נוספות
בודק...