בלוגרים על האש: הבלוגרית שיודעת לשמור במטבח מקום גם לבלגן

כאשת חיל וסטייל, כאמא וכעורכת דין, טליה הדר תכננה כל פינה במטבח בביתה, ומנהלת ממנו את הבלוג "אשת סטייל" ואת חיי המשפחה כולה

על המחבתות והסירים: טליה הדר, עורכת דין

 

אי שם: בהרצליה

מטבח בתכנון אישימטבח בתכנון אישי. ביצוע: ישראל מילר

 

מה שמסביר את השם: "אני כותבת בבלוג על דברי היום יום של אשת חיל, כאמא לשלושה שאוהבת לתקתק, אוהבת את המטבח, אוהבת פרקטיות ויחד עם הכול לשמור על סטייל. בקיצור, יש בו קצת מכל מה שמעניין אשת חיל בחיי היומיום שלה".

 

מוטו מתוך הבלוג: "אני אוהבת את היומיומי, את הדברים הפשוטים והדברים הקטנים שמשדרגים – גם במטבח וגם בחיים. הפשוט והקל בתוספת טאץ' קטן של סטייל עושה לי את זה. לכן את המתכונים אני כותבת בשפה פשוטה עם הסברים הכי מדויקים, כולל הניואנסים הקטנים ביותר (למשל, להוציא את רשת התנור לפני שמחממים אותו). בכל המתכונים אני נותנת דגש לצורת ההגשה, שבעיניי חשובה לא פחות מהטעם (צלחת נכונה וכמה שברי אגוזים על עוגה בחושה והיא הופכת ל'וואו'), ומעל לכול אני אוהבת פרקטי, לכן הרעיונות תמיד קלים, פשוטים ליישום וזריזים, כך שכל אחד יכול".

 

שוקולד קפואשוקולדים קטנים וקפואים

 

דלת נתסרת לחדר שירותדלת נסתרת לחדר השירות

 

לא תתפסו אותה בלי: "בראוניז שהכנתי והקפאתי ואני יכולה לאלתר איתם קינוח מדליק בצ'יק".

 

הספציאליטה לכל הדעות: "פחות בישולים הארד קור ויותר מנות קלילות וזריזות שרק נראות מסובכות ושמתאימות לכל ארוחה".

 

קיר בריקים במטבחקיר בריקים במטבח

 

נשנושי מלפפוןנשנושי מלפפונים וגבינה ורודה

 

הכי טוב בתכנון המטבח: "חלוקת המגירות היא ללא ספק אחד השוסים הכי גדולים במטבח שלי, שבו אני מאוהבת ברמות. על התכנון שלו ירדה לי שנה מהחיים, כי ישבתי ומדדתי גובה של ערימות סירים וקערות כדי לחשב מראש איזה כלים ייכנסו לכל מגירה. בתוך המגירות יש חלוקה פנימית שמנצלת אותן בצורה אולטימטיבית עם מחיצה למכסים של כלי הפלסטיק והסירים, ששינתה לי את החיים, עם מגירות פנימיות נסתרות ואפילו מגירת בלגן. חשוב בעיניי לשמור מראש מקום לבלגן – יש לי מגירה פנויה שלא מיועדת לכלום, ובה מותר שיהיה בלגן. זו מגירה שאני מברכת עליה, ויש לי גם ארון בלגן מהמם בכניסה לבית".

 

מגירת סכום מחולקתמגירת סכו"ם מחולקת 

 

ומה הכי חסר בו: "הייתי שמחה לעוד מקום אחסון, במיוחד לאור העובדה שמאז שעלה הבלוג, המטבח נהפך למעין סטודיו לצילום, ככה שכל הזמן נוספים אליו עוד ועוד אביזרים. אבל גם מקפיא קטן נפרד, חוץ מזה שיש במקרר. בבלוג יש לי רשימת 'תמיד במקפיא' שמעידה על המקפיא המאובזר שלי. היום אין לי המון מקום שם".

 

סלקסירות סלק בהכנה

 

היינו מאמצים מתוכו: את פינת הסירוק על האי במטבח, שבבית של טליה הוא מרכז הבית ועושים בו הכול – אוכלים, לומדים, משחקים ועובדים. כשבתה הקטנה שותה את האקטימל של הבוקר, טליה מנצלת ביעילות את הדקות הבודדות ומסרקת אותה: "אני שומרת לי במטבח ספריי לסירוק קל, מברשת וגומיות, שהם הדברים הקטנים שחוסכים זמן ומייעלים בוקר עם שלושה ילדים קטנים".

 

ערכת סירוק לשיער מתולתלערכת סירוק על האי במטבח

 

טליה הדרטליה הדר. צילום: אילן אלקבץ

 

סוד להמתיק עם הקוראים: קרפצ'יו סלק מהמם ברגע


מנת נשנוש או מנה ראשונה כיפית, טעימה ומרשימה בכלום עבודה, המתאימה כמעט לכל סגנון של ארוחה ומעולה לאירוח. אחת המנות הקבועות אצל טליה בבית.

 

החומרים (לצלחת זוגית):

סלק גדול מקולף וקר (מבושל או חי)

גבינה בולגרית/פטה (5%)

חופן עלים ירוקים (תערובת עלי בייבי / אורוגולה / רוקט או הכול יחד)

כמה עלי נענע ובזיליקום (כ-5 מכל אחד)

חופן אגוזי מלך שבורים ביד

לתיבול: שמן זית, חומץ בלסמי, מלח גס, פלפל שחור גרוס ומעט סומק (אם רוצים)

להגשה: צלחת עגולה שטוחה (שקופה או לבנה), כמה פרוסות לחם טוב (קראנצ'י, מתובל מעט וקלוי במחבת – הוראות בהמשך)

 

אופן ההכנה:

1. חותכים את הסלק לעיגולים הכי דקיקים שאפשר, בלי שיתפרקו (אם הסלק חי, כדאי במנדולינה. אם מבושל, אפשר עם סכין שף. אפשר להשתמש גם בסלק מבושל שקונים בוואקום).

2. מסדרים את פרוסות הסלק בשכבה אחת יפה על צלחת ההגשה (אם יש פרוסות שהתפרקו אפשר לשים אותן במרכז הצלחת, שתכף יוסתר בעלים).

3. מניחים את חופן העלים הירוקים בשלמותם וגם את עלי הנענע והבזיליקום (אותם אפשר לקרוע ביד לשניים).

4. מפוררים ביד את הגבינה מעל הסלק והעלים.

5. מתבלים מעל הכול בשמן זית (בנדיבות), חומץ בלסמי (כדאי לשפוך לכף ואז "להפיל" ממנה בעדינות בכמה מקומות בצלחת).

6. מוסיפים מעל מלח גס, פלפל גרוס וסומק (אפשר בלי) ומפזרים מלמעלה שברי אגוזי מלך.

7. מגישים בסטייל לצד כמה פרוסות לחם קראנצ'י וכוס יין לבן.

 

טיפים: 

את העלים הירוקים כדאי לשטוף ולייבש טוב טוב מראש.

את הלחם הכי כדאי לתבל במעט שמן זית מכל הכיוונים, ולחמם על מחבת חמה (ללא שמן כ-2 דקות מכל צד). ככה הוא גם מקבל טעם מושלם וגם לא מתקשה מדי אחרי שהוא מתקרר.

בתיאבון!

מרכזית
7 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נראה ממש טוב,
איך היא כזאת רזה?

מטבח יפה ורעיונות יפים לאירוח
במיוחד שהם אינם דורשים מאמץ מבחינת שלבים. לא הייתי מאמצת את פינת הסירוק, בלתי היגייני בעליל.

מקסים
כיף להציץ למטבח שלך :-)

בלוג מושלם
מכורה לבלוג הזה, לטיפים הקטנים ולנימה הישירה. אשת סטייל אמיתית

תגובה לאלה
תודה אלה. ויש בזה משהו מוכרחה לציין... :) אם כי זה ממוקם באזור שאין בו שימוש... ומה אני אגיד - שווה לי להקריב קצת הגיינה במקרה הזה, בתמורה לתקתוק הבוקר!

תגובה לשי
מניחה שהתשובה היא - גנים טובים + ספורט :)

גם יפה וגם אופה
יופי של כתבה..עוד הצצה לחיי הסטייל שלך. לא נותר לי אלא לרייר מהאנרגיות, המטעמים והטיפים הכה חכמים. שאפו :) מאחת שמלאת אנרגיות עד שזה מגיע למטבח...

המלצות נוספות
בודק...