לגעת בנוף: דרכים להכניס את החוץ לבית

כדי להעניק תחושה של טבע בבית שוברים קירות, מגדילים מפתחים ושואבים אלמנטים מהסביבה פנימה. כל הדרכים להרגיש קצת, או הרבה, מהטוב האמיתי הזה בבית

אהבה לעיר אינה מנוגדת למשיכה לטבע ולנוף ולרצון להקיף את עצמנו בהם, גם אם המגורים הם עמוק בשאון הכרך. באמצעות מפתחים גדולים, עצים שהופכים לחלק מעיצוב הבית, קרבה לים או בית פרטי עם שדה הנשקף מהחלון אפשר לקרב את הנוף עד אלינו, לכורסה שבסלון או לחדר השינה, או פשוט להתגורר בתוך שדה ולשלב בין העולמות. הנה בתים שאימצו את הסביבה ונתנו לה מקום של כבוד בבית:

 

בתוך הטבע: התמזגות של טבע ופנים


בריחוק מה מהעיר אפשר ליהנות מכפות רגליים על האדמה ומערסל להתנדנד עליו, כשהידיים אוחזות ספר קריאה, ולהתנתק מהכול, מוקפים חוף, בריכה וצמחייה. Casa Tiny הוא מקום מפלט מבודד השוכן בפוארטו אסקונדידו, עיירה לחופי מדינת וואחקאקה במקסיקו, המפורסמת בקרב גולשים מכל העולם. בחדר מינימליסטי עד ספגני, המתאים לאירוח של שני אנשים, הותקן חלון עץ עבה הנפתח כאקורדיון וחושף נוף פראי המקיף את הבית. בקומה הראשונה אי בטון הבנוי כחלק מהמטבח ופורץ החוצה ממנו, אל הגינה, כאילו היה חלק בלתי נפרד מהחוץ.

 

מול הים: רהיטים פונים החוצה


מיקומה של דירה תל אביבית עם נוף לים, הנגלה ממערב, התווה את העמדת הריהוט, כך שחלל הפנים ייהנה באופן מושלם מהנוף המרהיב. שולחן פינת האוכל הוצב בניצב לחלון, כך שאף אחד לא יישב עם הגב לים, וכך גם הספה שהוצבה בזווית המאפשרת תצפית מושלמת, וכמובן גם המטבח. הריהוט במרפסת נמוך יחסית, באווירת לאונג' נינוחה, ואינו מסתיר את הנוף מחללי פנים הבית. מכיוון שמדובר בדירת מגורים ולא בדירה לנופש, נבחרו חומרים וצבעוניות שתאמו את בקשת הדיירים ולאו דווקא בהשראת הים. הים מהווה תפאורה מושלמת לדירה האורבנית, יוצר הד לעיצוב הפנים ומשלים אותו.

 

מרפסת עם נוף לים עיצוב: ורד שני. צילום: גלעד רדט

 

 

פאטיו בתוך הבית: מסגרת של נוף


פאטיו נבנה בתוך בית פרטי כדי ליצור תחושת פרטיות בין שתי יחידות שתוכננו על המגרש. המעצבת יצרה קיר הפרדה כפול, כשהפאטיו מתוכנן בחזית צדדית, מכניס את הטבע הביתה, מעניק תחושת פרטיות ועוזר לטשטש את הקיר המשותף של שתי היחידות. המטרה בתכנון הייתה להשרות על הנכנסים תחושת רוגע מיידית, וליצור מעין מבואה המבדלת בין העולם שבחוץ לעולמם הפנימי של המשפחה. הפאטיו עוצב בניקיון ובהירות, רוצף ברצפת אבן, וקיר לבנים אפורות מטפס ומגיע עד קומת המגורים העליונה. מעבר להיותו מוטיב ארכיטקטוני, הוא מכניס אור ואוויר, ורואים אותו מכל מקום בבית. עץ זית ניטע במרכזו בזכות מראהו הציורי וגם בשל העובדה שהוא קל לטיפול ותחזוקה.

 

חצר אנגלית עם עץ עיצוב: שירלי דן, "דן אדריכלים". צילום: גלעד רדט

 

 

מעטפת מקורית: דירה חבויה בסלע


יחידת דיור קטנה ומוזנחת ברובע היהודי בירושלים נקנתה על ידי אדריכל, שיחד עם רשות העתיקות חפר מתחתיה עד שהתגלה חלל מימי בית שני. המקום שומר ושופץ, והושלמו בו קירות במקומות מסוימים בעזרת אבן מקומית שנמצאה בחפירה. כך, המקום החבוי למעשה בסלע, משמש כיחידת אירוח בעיצוב אותנטי, כשהאבן הירושלמית החיצונית מהווה חיפוי לכל פנים הבית.

 

דירה בתוך סלע הדירה מבפנים. אדריכלות ועיצוב: רוני מרציאנו. צילום: גיא יצחקי

 

בתים מאבן הדירה מבחוץ. אדריכלות ועיצוב: רוני מרציאנו. צילום: גיא יצחקי

 

 

גינה כחלק מהבית: קירות זכוכית


זוג בגיל השלישי, שאוהב לבלות ולארח, בנה בית שמותאם לא רק לו, אלא גם לנוכחות של אנשים רבים. הבית הקודם שנהרס, סבל מעודף קירות ומיעוט פתחים וחלונות, ולכן כשתוכנן הבית החדש, ניתן דגש לאווירת הפתיחות שהביאה בחשבון גם את הגינה המקיפה את הבית. קומת הכניסה, שמוקפת חלונות זכוכית, ענתה על חלומה של בעלת הבית להכניס את מראה הגינה לתוך הבית. הקומה יוחדה לאזור החברתי – סלון, מטבח וחדר אוכל, כולם פתוחים זה לזה ומוסיפים תחושת מרחב.

 

קירות זכוכיתאדריכלות: עדי גל ועמיר פלג. צילום: עמית גרון

 


 

מרכזית
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...