שליפה לכל מטרה: המגירות שעובדות בשבילנו במטבח

ממגירת קירור לבקבוקי יין או מגירת חימום לתנור, ועד למגירה בצוקל המטבח - נראה שבכל מקום ולכל צורך מצרפים היום את האחסון הנשלף שעושה חיים קלים ומנצל את המקום

זוכרים את הימים שבהם מגירות היו חלק מארון או מקסימום חלק משולחן כתיבה? היום הן כבר כל כך מעבר לזה, וחוץ מהעובדה שהן תלויות על קירות כדקורציה או מהוות אחסון נוח בשידות ובמטבחים, יש להן שימושים כה נרחבים, עד שנדמה כי כל דבר יכול להיכנס למגירה. הסתובבנו במטבח כדי לפתוח את כל המגירות.

חימום: לשמור על האוכל


כדי לשמור על חום הצלחות וכוסות הקפה, או כדי לדאוג שהאוכל לא יתקרר עד שמגיעים אל השולחן, לא צריך להפעיל מדיח ובטח לא תנור. הפונקציונליות פוגשת את העיצוב במגירת החימום הזו של דה דיטריש, שבה נשמר חום נמוך ואחיד בטמפרטורה של 70-30 מעלות. חוץ מזה, אפשר לאחסן במגירה, שגובהה 14 ס"מ, את אביזרי התנור שלא נמצאים בשימוש וליהנות מסגירה רכה שלא פוגעת בכלים, הודות לבולם זעזועים מובנה.

מגירת חימום במטבח מגירת חימום של "דה דיטריש"

גם מגירת החימום של Miele מותקנת בתוך ארונות המטבח, בדרך כלל מתחת לתנור, ומאפשרות לשמור על הצלחות עם האוכל בטמפרטורה אחידה של 85-45 מעלות. כבר אין צורך לחמם את הצלחת שוב במיקרוגל ולאבד מהמרקם העדין של הבישול.

מגירות חימום לצלחות מגירת חימום של Miele

קירור: אחסון יינות


לשלוף יין ממקרר יינות ולא מהמרתף נשמע פתרון פשוט, ולשם כך משתלבת מגירת הקירור של SONAR במטבח, הודות לחזית אינטגרלית וקלות התקנה בארון. המגירה תופסת מקום של מגירה במטבח, היא עשויה נירוסטה וגובהה 16.4 ס"מ. חמישה בקבוקי יין יכולים למלא אותה בו זמנית, ואת הטמפרטורה ניתן לווסת לשני סוגי יין, אדום או לבן, ב-18-8 מעלות.

מגירות קירור ליין מגירת קירור של SONAR

ניצול חלל: מתחת לכיור


אחת הפינות המתות במטבח ובאמבטיה היא האזור שמתחת לכיור. הסיפון והכיור עצמו לא מאפשרים להתקין מגירה רגילה, ולכן קורה שסותמים את אזור הכיור כולו, ומאפשרים אחסון רק בארון תחתון, לצד הסיפון. במקרה של מגירת הכיור לגראבוקס מבית BLUM שטח האחסון מנוצל היטב, משום שהמגירה למעשה חובקת את הכיור ומנצלת את החלל הריק שמסביבו לצורך אחסון.

מגירה מתחת לכיור מגירת כיור לגראבוקס מבית BLUM, "בלורן"

ניצול חלל: מגירות צוקל 


לא מעט בשלנים מתלוננים על חוסר מקום במטבח, למרות אזורי האחסון המתמלאים ומתרוקנים לפי הטרנד האחרון של המטבח: ארונות עליונים, מדפים פתוחים, ללא ארונות בכלל, מתחת לאי, מעל האי ועוד. אחד האזורים שטרם נוצלו במטבח הוא הצוקל, השטח התחתון שעליו ממוקמים ארונות המטבח התחתונים. חברת "אביבי מטבחים" מצאה פתרון לניצול השטח על ידי תכנון מגירות בתוך הצוקל, בהן אפשר למקם כלים, מזון יבש ואפילו כיסאות מתקפלים. כך למעשה גדל נפח המטבח בלי שהוגדל שטחו הפיזי, ועיצוב חזית המטבח אינו נפגע.

מגירות אחסון פרקטיים במטבח מגירת צוקל של "אביבי מטבחים"

ניצול חלל: דופן הארון


כשמבקשים לנצל מקום מבוזבז כמו דופן של אי ובמקביל להתחשב בעיצוב, משלבים מגירות במקומות לא שגרתיים כמו באי המטבח של Warendorf Kitchens Israel. דופן הארון התחתון נוצל להתקנה של מגירה, מדפי אחסון ומשטח תחתון שיכול להכיל בקבוקים או עציצים.

מגירות אחסון עץ במטבח מגירות בהנחה מקורית של Warendorf Kitchens Israel

בישול: מגירת ואקום 


הנה מגירה שלא בטוח שידעתם על קיומה, אבל כעת אולי תבקשו לשדרג את חוויית הבישול שלכם בעזרתה. חברת Gaggenau השיקה מגירת ואקום, המאפשרת לארוז מזון בשקיות ואקום ובישול וכל זאת ב-sous-vide (בישול תחת ואקום) – שיטת בישול גורמה שמקורה בצרפת ומביאה בשורה בתחום טכנולוגיות הבישול. בעזרת מגירת הואקום ניתן לאטום דגים טריים, בשר, ירקות ופירות, ולא רק לבישול אלא גם כדי להאריך את חיי המזון הארוז, או אם תרצו, להשרות ולתבל מרינדות. המגירה מאפשרת יצירת ואקום בשלוש דרגות שונות של הוצאת חמצן ומותאמת לשילוב בארונות המטבח באותן מידות של מגירת חימום סטנדרטית.

מגירת ואקום מגירת ואקום סדרה 400 של Gaggenau


 

מרכזית
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רעיונות
כבר בשנת 1998 במטבחי ביקשתי מהנגר מגירות בסוקל+ניצול כל פינה למדפי צד או מגירות צרות...ולארון כיור מדפי צד נשלפים -הנגר לא אהב את בקשותי,אך היתעקשתי...

המלצות נוספות
בודק...