פנינה למרגלות הכרמל: חנויות העיצוב של בנימינה

בנימינה הפסטורלית הופכת לאט לאט לממלכת עיצוב לא קטנה. אבל לפני שאתם עולים על הרכבת עד אליה, הצטיידו במדריך לחנויות שכדאי להכיר

זיכרון יעקב, ושכנתה הדרומית בנימינה, הפכו למוקד סיורים וטיולים קצרים וארוכים, בהם ניתן להתבשם מריחות יין, ליהנות מיופיו של הר הכרמל, ולהתרשם מהיסטוריה והמארכיטקטורה הייחודית המשמרת את העבר. הנגשתה של בנימינה באמצעות רכבת הפרברים הופכת את הביקור בה לקל ומהיר יותר, ולכן זהו זמן טוב לתכנן גם מסלול עם נקודות עצירה מעוצבות ששווה לשמור בכרטיס הזיכרון.

מינימליזם הומוריסטי

הכירו את: dejo
הכיוון: המייסדים 16 בנימינה
סטודיו וחנות לעיצוב ישראלי של מעצבת המוצר הילה בן יעקב. בחנות יש מוצרים המיועדים לחללים השונים בבית ובמשרד, המאופיינים בקו עיצובי מינימליסטי, נקי ועדין המשלב גרפיקה, אסתטיקה והומור. בין מתנות, חיתוכי עץ מעוצבים, וגלויות של מבחר מעצבים, כולל אביזרים לאירוח ולמטבח, חפצי נוי, תכשיטים, אביזרים למשרד, מוצרי ספא, מוצרי נייר ומוצרים מעוצבים לילדים, תמצאו גם את עבודותיה של הילה: סדרה של פריטים דקורטיביים לקיר בטכניקת חיתוך לייזר בדגמי בעלי חיות בגדלים, צורות, חומרים וצבעים שונים.
חנות עיצובצילום: מאיה חבקין
כאן ומעבר לים

הכירו את: זילקה וסלרון
הכיוון: האמן 4 אזור התעשייה בנימינה
חיבור של שתי נשים – זילקה שפירא, ילידת המבורג גרמניה, וסלרון פלם, ילידת איי פארו שבאוקיאנוס האטלנטי – שעלו לארץ בשנות ה-90, הכירו בלימודי אדריכלות ועיצוב פנים והחליטו לשתף פעולה. הסטודיו-חנות שלהן משלב בין הקו האירופאי המעודן והחום הישראלי. בחנות תמצאו את מוצרי האקססוריז לבית של החברה הדנית Bungalow עם השראה של התרבות ההינדית ועבודות היד המסורתיות.
כריותצילום: יח"צ
שמחה בלב

הכירו את: Dalia be happy
הכיוון: שביל החלב 11 בנימינה
סטודיו לעיצוב של דליה ברנובר, יוצרת המבססת את מוצריה על שמחה שלוקחים הביתה, בשילוב מילים עם קבוצות אפיון שונות (מילות השראה, העצמה נשית, תודה ועוד). תמצאו אצלה סלסלות ססגוניות, תמונות אווירה והשראה שמרכיבות קולאז', מגנטים, לוחות מגנטים, כריות, תמונות, אותיות מסוגננות, מדבקות ועוד. לדברי דליה, המילה הפופולרית ביותר היא אהבה.
סטודיו לעיצובצילום: נועה לו
בית לעתיקות

תכירו את: הבית העתיק
הכיוון: הגיבורים 8 בנימינה
גלריה לחפצים ופריטים המייצגים את האמנות הדקורטיבית של המאה ה-18 וה-19. כאן ניתן למצוא פרטי ריהוט, מנורות, נברשות, תמונות עתיקות, שעונים, ואמנות השולחן, החל מסנטר פיסים וצלחות ועד מלחיות, דקנטרים ליין, כלי שמן וחומץ. הסטודיו, בבעלותו של מוטי הררי, אוצר פעיל ובוגר הסורבון בפריז, משמש כבית חולים לעתיקות, בו מתקנים, מחדשים ומרפדים רהיטים ישנים, כולל קליעת קש וחבל, פוליטורה, רסטורציה ואהילים.
חנות עתיקותצילום: יח"צ
שבץ נא

הכירו את: שיבוצים
הכיוון: המלאכה 8 אזור התעשייה רכבת
הסטודיו של שירה הילר, בו היא יוצרת חיפויים בקו אישי על ידי "משחק" על שולחן העבודה. רוב האריחים מיובאים מאיטליה עם דוגמאות וגוונים מקוריים, ויש גם אריחים מצוירים, אריחים בעבודה יד וכן אלמנטים צורניים שאינם מרובעים ויוצרים משטחים כשהם מודבקים לרשת. הסטודיו מתמחה ביצירת חיפויים למטבחים, בעיקר כאלה שפתוחים לחלל המגורים ומשפיעים על המראה הכללי.
חיפוי צבעוניצילום: טוני הירש
מרכזית
3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשית לי חשק לבקר באיזור
נראה מקסים, צבעוני ושמח!

הסטודיו של שירה הילר מהמם!
לא הצלחתי לצאת משם שעות :)

כל הכבוד. מאוד מעניין ימי טיול תרבותיים שכאלה

המלצות נוספות
בודק...