מוגבלים במחיר: כך תשדרגו בית חדש גם אם נגמר התקציב

קניתם בית וגיליתם שכל החסכונות עפו על עורכי הדין, המיסים וההובלה? ושלא נשאר שקל בשביל קצת שינויים ותוספות? לא נורא. אפשר לייפות את הבית גם באמצעים מוגבלים מאוד מאוד

קניתם דירה חדשה מקבלן? מזל טוב! אבל רגע: מה עושים אם לא נשאר לכם עוד כסף לשינויים מבניים ושדרוגים בדירה? להחליף מטבח? לשנות את הריצוף? איך בכל זאת נכנסים לגור בבית החדש "as is"? רמז: אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, ואנחנו פה בשביל לגלות לכם מה הם.

 

"לפעמים צריך פשוט להיכנס לבית", מצהירה מעצבת הפנים לירז חזן. "צריך לדעת לבחור את הפריטים הנכונים, ולעשות התאמת צבעים ושילובי צבעים נכונים. אפשר לעשות במטבח שדרוג קל וקטן, לוודא שההעמדה של המטבח תהיה נכונה, ולהוסיף טאצ'ים מתאימים. במצב הזה הכי חשוב לעשות הום סטיילינג, והבית יהיה מהמם – אפילו אם כולו מורכב מרהיטים מוכנים של איקאה, למשל".

 

דירה עם נוף ליםעיצוב: ורד שני, צילום: גלעד רדט

 

אלמנטים עם טאץ' אישי


מה שעושה את הבית מעניין מבחינה עיצובית הוא האלמנטים אותם אנו מוסיפים, שגורמים למבקרים בו להתעכב עליהם, ולבני הבית ליהנות מהם באופן יומיומי – כך מסבירה מעצבת הפנים אורלי רובינזון. אלמנטים שמעלים שאלות כגון "מאיפה זה?", "מי הכין?", "מה הסיפור של השידה הזו?" – הם אלה שעושים את האפקט. "ככל שנרבה בשכבות ובהפתעות, כך יהפוך הבית שלנו למעניין יותר", היא מוסיפה.

 

למשל, אפשר להשתמש ברהיטים משופצים. איפה מוצאים כאלה? בימים אלה של מודעות אקולוגית, ניתן למצוא בפינות רחוב רהיטים קסומים בעלי עבר והיסטוריה שמחכים רק לכם, שתתנו להם חיים חדשים.

 

פינת קפה מעוצבתעיצוב: אורלי רובינזון, צילום: גלעד רדט

 

ארגזי עץ או משטחים מעץ ניתן למצוא על הדרך בסמוך לאתרי בנייה, פרדסים, שווקי פשפשים, מחסנים, מושבים, אזורי תעשייה ועוד. הארגזים והמשטחים הללו יכולים להפוך בקלות לרהיטים כספריות, מיטות, שידות, מדפים ואפילו ארונות מטבח. הארגזים נראים כרהיט מושקע ווינטג'י לכל דבר, בעוד שבפועל לא הוצאתם עליהם שקל.

 

טקסטיל לריכוך האווירה


חדר ערום ללא טקסטיל תמיד ישדר קרירות. אפשר להשתמש בשאריות של בד יוקרה, בג'ינס שעושה את דרכו לפח או בבדים צבעוניים שאפשר לקנות בזול. אלה יכולים להיות נפלאים לריפוד כיסא ישן. עודף של וילון בד, למשל, יכול לשמש כמפת שולחן חגיגית, ובדי ריפוד כבדים יכולים להפוך להיות כיסויי מיטה.

 

תלויים על הקיר


אחת הדרכים לשוות לבית מראה אישי ומרגש היא על ידי יצירת קירות משפחה. מסגרות זולות ניתן למצוא בשפע – גם מוכנות וגם כאלה שנותנים להן טאץ' אישי בעזרת מעוף וצבע.  כמו כן, אפשר לתלות ביניהן חפצים אישיים. כל אלה ייתנו הצצה לעולם הפנימי שלכם ולתחומי העניין בהם אתם מתעסקים. בנוסף, ניתן להדפיס ציטוטים אהובים עליכם ולשלב ביניהם לבין התמונות ולבין החפצים השונים במטרה ליצור קיר השראה מעניין ויצירתי.

 

סלון מעוצב בסגנון אפריקאיעיצוב: שרון ברקת, צילום: גלעד רדט. מתוך "כוחו של סטיילינג" מאת אורלי רובינזון

 

לא לפחד מאקלקטי


רובינזון מוסיפה כי כיום הסגנון האקלקטי נכנס לאופנת הבית, והכל מותר. אפשר לערבב סגנונות, צבעים וצורות וזה אפילו מומלץ. אם בא לכם לכסות את רצפת הסלון בשטיחים, אתם יכולים לעשות זאת מאוסף של שטיחים שונה ומשונה. שטיח אחד מהסבתא, שטיח שני מהדירה הקודמת, ושטיח שלישי בכלל נמצא מגולגל במקלט המשותף. שלושת אלה יכולים ליצור יחד קומפוזיציה מיוחדת ושונה.

 

שולחן עץ עגולעיצוב: ורד שני, צילום: אלעד שריג

 

אמנות תוצרת בית


אמנות תמיד מוסיפה למראה הבית ומעניקה לו את המראה האחר, "לא כמו כולם". ובשביל אמנות לא חייבים לשלוף את הארנק – אפשר לעשות לבד: להדביק שארית בד מיוחד או טפט מיוחד על קנבס ולתלות בסלון; למשוח צבע על קרשים בסגנון ציורי אווירה; לתלות את ציורי הילדים ולהעשיר את מראה החדר; להדפיס תמונות מהאינטרנט או מהאינסטגרם ועוד.

 

מתוך ספרה של אורלי רובינזון "כוחו של סטיילינג", צילום: שי אדם

 

תכנון מערך הריהוט 


"אחד האלמנטים החשובים במעבר לבית מוכן מבחינת קירוי ותשתיות, הוא התאמת הריהוט הנכון לחללים הקיימים", מסבירה מעצבת הפנים ורד שני. "חשוב מאוד לבחון את הפרופורציות בחלל, את המעברים, את מיקומי השקעים ומידות הפתחים. לא נכון יהיה להכניס רהיטים בכל מחיר, מכיוון שבחירה בפריטים לא נכונים יכולה באופן ישיר להשפיע על ההתנהלות בחלל", היא מוסיפה. חשוב להקפיד שכל רהיט מתיישב נכון ביחס לגובה הפתחים, כלומר לא לבחור לדוגמה ספה עם גב גבוה מידי, שעלולה להסתיר את הקו התחתון של החלון, מה שייצור רושם של חלל לא מתוכנן.

 

פינת עבודה מעוצבתעיצוב: ורד שני, צילום: גלעד רדט

 

בנוסף,  מכיוון שנקודות החשמל כבר מוכתבות, מומלץ מאוד למנוע נראות של חוטי חשמל שמשתרכים לאורכו, רוחבו וגובהו של החלל. גם אם נדרשת חשיבה חדשה על סידור הישיבה או הצבת הרהיטים, מומלץ לשנות ולהתאים את העמדת הריהוט בחלל בהתאם לנקודות החשמל.

 

אקססוריז בקטנה


בחדרי רחצה קטנים, ממליצה שני להשתמש באקססוריז במראה נקי ומדוקק, על מנת ליצור מראה אוורירי בחלל. בחדרי הילדים, המלצתה היא לעבוד עם סטיילינג יצירתי ומוקפד: שימוש במנורות מעניינות ומדליקות, שטיחונים, פופים ועוד. כמו כן, ניתן להיות יצירתיים בפריטי הנגרות, לדוגמה – בחדר ילדים קטן מומלץ לשקול פינה שתשלב מיטה מוגבהת, ומתחתיה פינת לימוד ועבודה, ובכך ליצור חלל ארגונומי העונה על הצורך העיצובי והתכנוני.

 

ספה סגולה קטיפהעיצוב: ורד שני, צילום: אלעד שריג

 

553
8 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אכן חלק מהעבודות מעניינות מאוד
מכניסות אופי ועיצוב הביתה, בניגוד ל״עיצובים״ המשמימים שדוחפים לנו לעיניים השכם והערב. יתר עם ישראל, גדלו ביצים גם אתם, והעיזו לעשות שינויים דומים לאלה.

המטבח עם ארגזי העץ והמשרד של ורד שני
מאד אהבתי 2 מהעיצובים שהוצעו כאן: את המטבח מעץ עם ארגזים מהרחוב ואהיל מפח. ואת המשרד עם השולחן הכהה. שניהם של המעצבת ורד שני. עיצוב מעורר השראה. מאד התפלאתי שיש לה גם עבודות בסגנון שונה לגמרי. אשמח לדעת איך היא יצרה את אהיל הפח במטבח. תודה

מסכימה עם 1 :)
מוזר, שדוקא הפעם, יש מעט תגובות של קוראים. האם זה בגלל החג או בגלל שזה שונה ממה שהורגלנו... ?

התמונות יפות אך הפריטים בה (גם הממוחזרים) לא זולים
ביימינו גם שווקי פשפשים וגם חנויות מתמחות מתמחרות את הפריטים האלה ביוקר. יש רק מעט בני מזל ששמרו ארגז תחמושת מהצבא (מרגמות ,כן?) השאר צריכים לקנות...בקיצור המלל נכון והעצות מועילות אך התמונות הן מסיפור אחר......

בית מעניין. לא אוהבת את המטבח

זו לא כתבה אלא ציטוטים של רובינזון
כבר נמאס לקרוא כתבות של יחצ! ברור שמישהו טרח לשלב שני מעצבים כמו שני ורובינזון לכדי כתבה אחת. אבל זו לא כתבה אלא פרסום נטו וחבל. המגזין שלכם היה פעם מוביל!

הבעיה היא שתמיד הצנרת רקובה. ואז צריך כסף.

כתבה חסרת תוכן משמעותי
הכתבה וגם חלק מהתגובות נועדו לפרסם את שמות המעצבות. טיפים עניניים אין כאן וכל הפרטים בתמונות יקרים מאוד.

בודק...