סוויטת החלומות לילדיכם: כי הם כאן כדי להישאר

הם מסרבים לעזוב את הבית, מזמינים חברים ללא הרף, טורקים דלתות ועדיין - אתם אוהבים אותם. זה הזמן לשדרג אותם ליחידת דיור נפרדת

יח"צ

פעם הייתם מחתנים את הילדים והם בתמורה עזבו את הבית. היום זה ממש לא המצב, צעירים רבים נשארים לגור עם ההורים הרבה אחרי שסיימו בית ספר ואפילו אוניברסיטה. זה עלול להטריד ואפילו להביך, או להיפך – להכניס חיים חדשים לבית. אז איך עושים את זה? איך מייצרים יחידת דיור שתענה על כל הצרכים, שתאפשר פרטיות ושקט לכולם ועדיין תשמר את המשפחתיות. מעצבי הפנים מסבירים:

המעצבת מירב כצמן ממליצה לתכנן כניסה חיצונית אשר תתרום רבות לתחושת הפרטיות של הצעירים, ותמנע הפרעות לשאר בני הבית. עם זאת, את המטבח ממליצה להשאיר בחלקו המרכזי של הבית, על מנת לעודד ארוחות משותפות. בסוויטה עצמה ניתן למקם מקרר קטן לאירוח. במידת האפשר כדאי ורצוי לתכנן אמבטיה משותפת לקומה שתשמש גם את הצעירים. כך הם ירגישו בנוח ובחופשיות, אבל שימו לב לטיפ הבא: את הבוילר לא כדאי לכם לחלוק, שלא יגמרו לכם את המים החמים.
מועדון במרתף

מעצבת הפנים אביבה סיטון עיצבה יחידת חלומות של ממש עבור משפחה בשרון. בפרויקט עמדה לרשותה קומת המרתף, ששימשה שנים רבות כאזור המשחקים. עם השנים הילדים בגרו וזנחו את האזור, וכך הפך עם הזמן למחסן עמוס בבלאגן. המשפחה החליטה שכעת משבגרו הילדים, כדאי להשקיע במרתף ולשפץ אותו כך שישמש ל"מועדון" עבור הילדים הבוגרים. "כשניגשים לפרויקט כזה, מומלץ מאוד לדאוג לפרטיות" מסבירה סיטון, "ניתן לעשות זאת ע"י כניסה נפרדת. כשמעצבים יחידה כזו עבור ילדים בוגרים בד"כ אנשים מרשים לעצמם להתפרע עם עיצוב פחות שמרני משאר הבית ושתואם יותר את המטרה שלשמה הוא משופץ, עם טפטים מיוחדים, צבעים וחומרים שונים, לפעמים כהים המתאימים לצפייה בסרטים או כמועדון. אני דואגת לתרחישי תאורה שונים, תאורה מלאה וכן תאורה עמומה יותר וכמובן מסך טלוויזיה גדול או מסך הקרנה."מומלץ לדאוג למערכת ישיבה נוחה ונמוכה יחסית המאפשרת "להיזרק" ולהרגיש נוח. מבחינת חומרים השתמשו בחומרים עמידים פרקטיים ולא יקרים שיספקו הרגשה נוחה ונגישה, ולא רצינית מדי.
מרתף בסגנון מועדון  המנורות שמעל הדלפק מוקמו כדי לייצור תחושה של מועדון. צילום: שי בן אפרים
 
מרתף בסגנון מעודון כדורסל  השולחנות הם למעשה שני צמיגים של מלגזה שבעלת הבית השיגה, עליהם הולבש משטח זכוכית. צילום: שי בן אפרים
ספרייה עם ספרייה
פינת השינה כוללת מדרגה שבעבר שימשה כבמה ״להופעות״ משחק של הילדים, וכעת משמשת כחדר שינה. צילום: שי בן אפרים
קומת מרתף מהמאה ה-18

האדריכלית אריאלה עזריה ברקוביץ' קיבלה יד חופשית בתכנון ועיצוב מחדש של קומת המרתף בבית פרטי. התוצאה הסופית כוללת חלל יוקרתי עם אולם קולנוע, בר מקצועי ושולחן ביליארד. בשלב הראשון היה צורך להפוך את חלל הבטון ראוי למגורים ולהכניס אליו תשתיות שלא היו כלל במקום. לאחר מכן נוצרו הדמיות אשר סיפקו הצצה אל המראה הכללי והפרטים הטכניים כמו מיקום הריהוט ובחינת המרווחים והתחושה הנוצרת בחלל מה שסייע להגיע לדיוק גדול יותר ולניצול מקסימאלי של תנאי השטח.
החלל קיבל את הצבעים המאפיינים את בית המגורים ולו התווספו גווני זהב וכתום. צילום: עודד סמדר
כל הפריטים תוכננו ובוצעו בהזמנה אישית, ידיות הברזל יובאו מאיטליה, הריהוט הוזמן מאמן עץ המתמחה בעבודת יד וגופי התאורה תוכננו במיוחד וחוברו למעגל חשמלי נפרד בכדי ליצור שליטה אבסולוטית.
בחלל שולבו מספר סוגים של גופי תאורה, ביניהם ספוטים, תאורה נסתרת וקריסטלים במבנה יהלומים. צילום: עודד סמדר
בתוך החלל נוצרה חצר אנגלית סגורה מלאה במבוקים ופרחים בגווני הכתום השולט בחלל, בתקרת החצר נקבע צוהר חשמלי המאפשר לפתוח ולסגור את הגג בלחיצת כפתור. מסך פלזמה ענק בגודל 80 אינץ' משמש כאולם קולנוע ביתי ולמולו הוצבה מערכת ישיבה מותאמת. הקירות רופדו בדי משי לא רק בכדי להעניק מראה יוקרתי אלא גם בזכות התרומה לאקוסטיקה.

בר העץ הייחודי בפינת החדר אובזר עד תומו ובתקרתו נתלה מעמד כוסות ומאחוריו במה מוגבהת לברמן התורן. צילום: עודד סמדר.

 

553
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יחידה למתבגרים
מה הגודל של היחידה / יחידות??

המלצות נוספות
בודק...