פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

שרון נוימן ויפתח חיינר אופים: טארט שקדים ומשמש

את השותפות החדשה שלהם חוגגים שני האדריכלים באפייה של טארט שיגרום לכם להזיל ריר. פרויקט מיוחד בשיתוף מטבחי רגבה וחברת גומא

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

25/06/2015

 

 

 

צילום: אביעד נלביצקי | עריכה: ערן אבירם

כלי מטבח באדיבות Arcosteel Kitchen | מעבד מזון ומיקסר באדיבות שריג אלקטריק

 

 

 

טארט שקדים ומשמשים


מצרכים:

 לבצק הפריך:

250 גרם קמח

95 גרם אבקת סוכר

30 גרם שקדים טחונים

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1/2 כפית משחת וניל

 

לקרם השקדים:

110 גרם שקדים טחונים

75 גרם אבקת סוכר

45 גרם קמח

1 ביצה

110 גרם חמאה

כף ליקר אמרטו

 

לקישוט:

10 משמשים בשלים

מעט ריבת משמש

חופן פיסטוקים טחונים

 

 

 

  


אופן ההכנה:

מכינים את הבצק הפריך:

1. מכניסים למעבד המזון את כל המרכיבים היבשים: 250 גרם קמח, 95 גרם אבקת סוכר, 30 גרם שקדים טחונים, 150 גרם חמאה ומעבדים יחד לבצק פירורי. 

2. מוסיפים ביצה וחצי כפית משחת וניל וממשיכים לעבד בפולסים קצרים.

3. מוציאים את המסה ממעבד המזון, יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגודל הרצוי ומניחים על התבנית תוך הסרת השוליים.

5. מניחים משקולות קטניות על הבצק על גבי ניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות.

6. לאחר הקירור, אופים את הבצק בתנור בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות ובינתיים מכינים את קרם השקדים.

 

מכינים את קרם השקדים:

1. מערבבים במעבד המזון את כל מרכיבי הקרם ומעבדים עד למרקם חלק.

2. מזלפים את הקרם על גבי הבצק, משטחים אותו.

 

להשלמת המנה:

1. חותכים את המשמשים לחצאים ומסדרים על הטארט.

2. מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך 30 דקות.

3. לאחר האפייה, מברישים את הטארט במעט ריבת משמש מדוללת במים חמים, מפזרים פיסטוקים טחונים ונהנים.

 

בתיאבון!

 

  

 

בפרקים הנוספים: