פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

איך הופכים את הבית ושומרים על הסדר?

הבית ברמת השרון היה צריך להיהרס בחלקו ולהיבנות מחדש כדי להפוך מבית חשוך וקר לפנינה ייחודית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

צילום: רמי סולומון וכנרת לוי

19/05/2010

כשקיבלו האדריכלים של טרייסמן-חטיבה את הפרוייקט של הבית ברמת השרון הם זיהו מיד את הבעיה העיקרית של המבנה שעמד מולם – חלונות חדרי השינה של הבית בקומה הראשונה פנו כולם אל קיר לבן ואטום שהתנשא לגובה של שתי קומות – תוצאה של שינויים שעשה השכן במבנה המקורי. השינוי יצר מרווח לא מנוצל בין הבתים וגרם לזרימה לא נכונה של אוויר ואור בבית שיועד לתכנון. האדריכלים כמו הדיירים החדשים בבית – זוג בשנות הארבעים שלו שתי ילדות קטנות – ביקשו להאיר את הבית באור טבעי ולקשר בצורה טובה יותר בין הבית לבין החוץ ובכך למעשה לשנות לחלוטין את אופיו של הבית.
 
בעצה אחת עם הדיירים העתידיים החליטו האדריכלים ללכת עם התנאים בשטח ולהשתמש בקיר הבית השכן – בבחינת אם אתה לא יכול לנצח אותו הצטרף אליו – החלטה שהמשמעות האמיתית שלה הייתה "להפוך את הבית". כדי ליישם את ההחלטה בשטח היה צורך להרוס עמודים קיימים בחלל ולהחליף אותם באחרים, להרוס את הקומה התחתונה ואת גרם המדרגות ולהעביר אותו לצד הנגדי (זה שצמוד לבית השכן). סך הכל נהרסו בתהליך כ-40 מ"ר ונבנו מחדש כ-100 מ"ר.

לאחר ההריסה והבנייה מחדש נתקבלה תמונת בית שונה לגמרי - שתי קומות הבית פנו עכשיו אל הגינה והוארו באור טבעי. הנכנסים לבית פוגשים את פינת האוכל ואת גרם המדרגות, את המטבח שצמוד אליהם ואל הסלון. מסדרון רחב מוביל מהמטבח אל הממ"ד שמשמש לאיחסון ולחדר העבודה שהופך בקלות לחדר אורחים וצמודים לו שירותים ומקלחת. בקומה השנייה פונים שלושת חדרי השינה הגדולים (כ-12 מ"ר כל אחד) אל הגינה וצמודים להם חלל משפחה מרווח, פינת טלוויזיה וחדר אמבטיה (שנוצרו בחלל שנוסף וצמוד לקיר הבית השכן).
 
לאחר שהושלמה הבנייה מחדש החל תהליך עיצוב הפנים. הדיירים ביקשו לעצמם בית שיש לו אופי ייחודי ובעצה אחת עם משרד האדריכלים שכרו את שירותיו של אבי רביבו מ"סטודיו דארק" שיחד עם האדריכלים עיצב את רוב רהיטי הבית בקו עיצובי נקי ומודרני (אך בלי לוותר על תחושות של חום וביתיות). לאדריכלים וגם לדיירים הייתה חשובה גם הפונקציונליות ולכן נבנו במיוחד רהיטים ספציפיים שנועדו לאחסון ולשמירה על הסדר. כך , למשל, הספסל בחדר האמבטיה בקומה השניה משמש הן לישיבה והן לאחסון כביסה מלוכלכת, בסלון מוקמה שידה לבנה שבה ניתן לאחסן סרטים ופריטים שונים מבלי לחשוף אותם (השידה מתמזגת עם ספסל לבן שמביט אל הגינה. בסיום התהליך מה שנשאר לדיירים היה רק לפרוק את המזוודות למקומות המתאימים.