פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

אקולוגיה וקבלה

מיקום הבית על המגרש נעשה על פי חישובים אקולוגיים של כיווני אוויר, והפנים תוכנן בהסתמך על תורת הקבלה

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור

צילום: שי אפשטיין

15/11/2010
אדריכל: דגן ראביד, שטח מגרש: 450 מ"ר, שטח הבית: 400 מ"ר + 75 מ"ר מרתף

לבית נכנסים דרך פאטיו שקוף הממוקם בין שני קירות אטומים הפונים לצד הרחוב, ומיד נשקפת החצר האחורית.

העמדת הבית על המגרש מתבססת על תפיסה ירוקה המשתמשת בחוק העילוי, היוצר יניקת אוויר קריר בקיץ ולכידת קרני השמש בחורף

העמדת הבית על המגרש מתבססת על תפיסה ירוקה המשתמשת בחוק העילוי, היוצר יניקת אוויר קריר שמגיע לפאטיו הכניסה הצפוני והמוצל בקיץ. האוויר הקריר שחודר פנימה גורם לאוויר החם העולה למעלה להשתחרר החוצה דרך החזית האחורית, הפונה לגינה הדרומית.

לעומת זאת, בחורף, חשיפה מבוקרת לקרני השמש הדרומית מאפשרת יצירת חימום טבעי לכל אזור האירוח, הכולל את המטבח ואת הסלון. עקרונות אלה מאפשרים חיסכון אנרגטי משמעותי בקירור ובחימום הבית (וכמובן חיסכון בעלויות). המגרש שנועד לבנייה הועלה מעל פני הרחוב, דבר שיצר מרתף מאוורר ומואר שאינו קבור תחת האדמה.

נבנתה מפה המתבססת על כלים מתחום הקבלה, המאפשרים להגיע לדיוק רב יותר מהרגיל בהתאמת הבית לבני המשפחה

קומת הקרקע בבית, הבנוי בצורת האות ח', היא בגובה כפול. כל הקומה מיועדת לאזור הציבורי, ובה מטבח, פינת אוכל וסלון הכולל גם את פינת הטלוויזיה. את גובהו של החלל קוטעת קומת חדרי השינה, ויחידת ההורים מחוברת לחדרי הילדים על ידי גשר המרחף בחלל. במרתף המואר פינת טלוויזיה נוספת והסטודיו לציור של בעלת הבית.

השפה העיצובית של הבית מבוססת על קווים נקיים הנוצרים ממפגש של חומרים חשופים ופשוטים: ריצוף בטון מוחלק, עמודים וקורות מפרופיל ברזל, דק עץ, פרופילי אלומיניום אפור מגורען בחלונות ובמעקות חוץ, דלת אגוז ללא משקוף, מעקות זכוכית ללא מסגרות, פרטי נירוסטה, ריהוט לבן ונקי.
השילוב בין האלמנטים השונים יוצר תחושה של חלל תעשייתי המרוכך באמצעות חומרים חמים, ריהוט ואביזרים עם ניחוח וינטג'. אופי מיוחד מוענק לבית על ידי ציוריה של בעלת הבית המעטרים את הקירות.

השילוב בין האלמנטים השונים יוצר תחושה של חלל תעשייתי המרוכך באמצעות חומרים חמים, ריהוט ואביזרים עם ניחוח וינטג'

הבית תוכנן בהתבסס על מחקר מקדים בנוגע לצרכים, לרצונות ולטעם של בני הזוג, אולם במקביל נערכו גם שאלונים מקיפים יותר שבאמצעותם נבנתה מפה המתבססת על כלים מתחום הקבלה. נתונים אלה אפשרו להגיע לדיוק רב יותר מהרגיל בהתאמת הבית לבני המשפחה (כולל הילדים) מבחינת מבנה אישיות, תכונות אופי ודפוסי התנהגות. כך הבית לא רק נותן מענה לצרכים פונקציונאליים, אסתטיים ותקציביים, אלא גם מהווה מרחב חדש בחייהם המאפשר להם לממש את היעוד ואת החזון שלהם בתחומי החיים השונים.
 


החזית האחורית פתוחה לאזור האירוח והבילוי החיצוני, מגמה ברורה של חסכון במים.

החזית האחורית פתוחה לאזור האירוח והבילוי החיצוני, מגמה ברורה של חסכון במים.

מהסלון מראה לעבר רחבת קומת הכניסה בה מרוכז האזור הציבורי.

מהסלון מראה לעבר רחבת קומת הכניסה בה מרוכז האזור הציבורי.

פינת האוכל וברקע יצירתה של הציירת קרין פרז.

פינת האוכל וברקע יצירתה של הציירת קרין פרז.

פתח יניקת אוויר בכניסה לבית וחלון לכול גובה הבית המוסתר בין שני קירות שפונים לרחוב.

פתח יניקת אוויר בכניסה לבית וחלון לכול גובה הבית המוסתר בין שני קירות שפונים לרחוב.

מבט ממעלה המדרגות למטה לעבר הסלון ולמעלה לקובייה צפה בה ממוקמת יחידת ההורים.

מבט ממעלה המדרגות למטה לעבר הסלון ולמעלה לקובייה צפה בה ממוקמת יחידת ההורים.

את חלל הסלון חולקים ביחד מקרר קרח ישן לצד פריטי מעצבים וציור של הציירת קרין פרז.

את חלל הסלון חולקים ביחד מקרר קרח ישן לצד פריטי מעצבים וציור של הציירת קרין פרז.

חדר הילדים.

חדר הילדים.

יחידת ההורים.

יחידת ההורים.