פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

מהפך: שיפוץ מפתיע על שפת הבריכה

מראה מודרני, נקי ומואר עם נגיעות אורבאניות - צמוד קרקע בן שתי קומות במושב אחיטוב שסבל ממראה מיושן וכבד, שופץ מהיסוד וקיבל פנים חדשות כולל סוויטה מפנקת הצופה לבריכה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

22/11/2018
צילום: עודד סמדר

  

 

הדיירים: זוג + 5
המקום:  מושב אחיטוב

השטח: כ-140 מ"ר וחצר ששטחה 600 מ"ר

אדריכלות: מיכאל דוידוב

עיצוב פנים:  קרן סלינס סייג

 

רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 


כתבות נוספות שבטח תאהבו:

מבית רכבת ישן לפינוק בקופנגן

שובר צורות: לנצח את התקרה הנמוכה 

בית הרחבה בקיבוץ שהפך משטאנץ לאחד במינו

 

נזילה שהתגלתה ביחידת ההורים הישנה הייתה זו שהובילה לתהליך שיפוץ מקיף מהיסוד של בית צמוד קרקע בן שתי קומות במושב אחיטוב. רק לאחר שלב הרמת הריצוף והפרקט, הבינו בעלי הבית שהגיע הזמן לשיפוץ כללי. בתחילה, ניסו לתכנן ולנהל את תהליך השיפוץ בעצמם, אך מהר מאוד הבינו כי למשימה הזו דרוש בעל מקצוע.

 

 ריהוט: IDdesign, ריצוף הבטון המודרני של ויה ארקדיה. 

 

חלל הסלון והמטבח אוחדו לחלל אחד פתוח וגדול המשקיף על הבריכה

  

במרכז הסלון הוצב אח של אורטל קמינים. מעקות: חברת אריכא מעקות

גרם המדרגות שהיה מוקף קירות, מבוטן ומוסתר נפתח והפך לחלק מהסלון

 

בעלי הבית, זוג ולו ילדים בוגרים, הגיע לגיל שבו אפשר להתפנק, הילדים גדלו ועזבו את הקן, ובני הזוג הרגישו כי הגיע הזמן למהפך. השיפוץ התמקד בקומת הקרקע ושטח החצר, וכלל הרחבה של החללים אשר נמצאים בשימוש יומיומי, כמו יחידת ההורים. במקור, עוצב הבית בסגנון כפרי וכבד והיה עמוס בפריטים. במהלך השיפוץ עבר הבית כולו מהפך של ממש, כאשר בסיומו של התהליך זכה למראה מודרני, פתוח ומואר עם נגיעות אורבניות. מראה הקומה החדש מתאפיין במראה מודרני ונקי אך עם זאת חם וביתי. על פי התוכנית החדשה, הוחלט לפתוח לגמרי את הקומה שהייתה מחולקת לחדרים רבים שחסמו את קשר העין לאזור הבריכה והחצר. כעת, כל אחד מהחללים בקומה מקיים קשר עם אזורי החוץ, מה שמאפשר כניסה נוספת של אור טבעי ותנועה אל תוך הבית. דגש מיוחד ניתן לאזור המטבח, אשר מתפקד כאחד האזורים הפעילים בבית, המשמש לאירוח ולבישולים כמעט בלתי פוסקים. גרם המדרגות שהיה נסתר נפתח לחלל המגורים, וכך גם קירות אשר סגרו וחסמו את החלל, כך שהבית נפתח לחלל גדול ומואר.

 

בדופן ארון המטבח נבנתה נישה ייעודית למסיכה של חברת יומאסקו שמספקת תוספת צבע ועיניין

 

להשלמת הקו העיצובי נבחרו במטבח (נגרות: אפריים פתאל) הצבע השחור ופורניר האלון, בשילוב פלטת שיש שחור עם גידים לבנים וחומים, ממנו יצרו גם כיור (פרביטל), אשר הופכים יחד למשטח אחיד ורצוף היוצר מראה מודרני ויוקרתי

 

קומת הקרקע זכתה לתכנון חדש, וכל קיר ומרצפת זכו לטיפול חדש. כל הקירות, החיפויים והריצופים נהרסו, וכל הפונקציות בבית שינו את מקומן. כך במקום בו ניצב הסלון הישן מוקמה יחידת ההורים החדשה. יחידת ההורים הישנה שונתה ועוצבה כיחידה נפרדת, המאפשרת פרטיות מקסימאלית לאחד הילדים שנשאר בבית, ובה מטבחון, חדר רחצה צמוד ויציאה נפרדת לחצר. גם אזור הבריכה והחצר זכה לטיפול מיוחד בסיומו רוצפה החצר במרצפות ענק, כל שטחי האדמה כוסו, נוספו חלוקי נחל, ושולבו עציצים ועצים רבים בגדלים וסוגים שונים. מסביב לבריכה נוספו פינות ישיבה ורביצה לאירוח, ומערכות מדיה משוכללות הכוללות מקרן ענק בסמוך לבריכה. לנוחות מירבית נוספו גם שירותים ומקלחת חיצונית בסמוך לבריכה. שני מטבחי חוץ המשמשים לאירוח, מוקמו, הראשון בצידו האחד של הבית וקשור לחללי הסלון והשני בצידו האחר ומשמש לאירוח על יד הבריכה.

 

 בחדר הרחצה הצמוד לחדר השינה הונחו אריחים דמויי שיש המספקים אווירת ספא יוקרתית

 

להשלמת המראה הדרמטי, נבחרו צבעי השחור והלבן לכלים הסניטארים והאביזרים (אריחים וכלים סנטיאריים: ויה ארקדיה)

  

 

חדר הרחצה ממוקם מאחורי קיר גב המיטה, בחלקו העליון חלון זכוכית (אוריון גלאס) המאפשר מבט לבריכה ולחדר השינה

 

במהלך הבניה וההריסה התגלו מספר אתגרים ואילוצים בשטח, ביניהם מסת בטון שהסתתרה מתחת לגרם המדרגות אשר הייתה קשה במיוחד לפירוק. לאחר מאמצים רבים, תוך שיתוף פעולה עם בעל מקצוע מומחה בתחום, שוחרר גרם המדרגות והפך למרחף. אתגר נוסף היה איזור החצר, לאחר פירוק הריצוף, התגלה כי רצפת החצר גבוהה מידי וזהה למפלס הבית, מה שהוביל לניקוז לקוי, הבעיה טופלה באמצעות כמות גדולה של בטון אשר נשפכה בתוך הבית ומחוצה לו.

 

יחידת ההורים המפנקת רוצפה באריחים מעוטרים (ויה ארקדיה) הנותנים אווירה חמימה ונעימה

 

 

 

חדר השינה פתוח וצופה לבריכה

 

 

הבית בנוי סביב הבריכה

 

השיפוץ חיזק את הקשר עם הבריכה והפך אותה למשמעותית, קירות הורדו על מנת לאפשר מבט לחצר ולבריכה, וליצור מראה מואר ומאוורר יותר

 

 

 

 יחידת הבן עוצבה כיחידה אוטונומית ונפרדת בעלת חדר רחצה ומטבחון צמוד וכן כניסה וחצר נפרדים המאפשרים פרטיות. הקו העיצובי ליחידה ממשיך את הסגנון בו עוצב כל הבית. חיפוי קיר זכוכית:  אוריון גלאס. נגרות: אפריים פתאל

 

בחדר הרחצה של יחידת הבן מוקמו אריחים משושים בגוונים אפורים ושחורים ולבנים (ויה ארקדיה) ומקלחון (אוריון גלאס)

 

 

כל הכלים הסניטרים, אריחים וחיפויים: ויה ארקדיה.

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים וחיפויים: ויה ארקדיה
כלים סאניטריים: ויה ארקדיה
ספת עור לבנה: איי די דיזיין
שיש: פרביטל
מקלחונים: אורוין גלאס
נגרות: אפריים פתאל
אח: אורטל קמינים
מסיכה: יומאסקו
מעקות: חברת אריכא מעקות

 

 


  • 21.
    עיצוב בינוני מטה
    אמיר | (12/17/2018)    
    חבל לבעלי הבית ששמו את מיטב כספם וקיבלו תוצאה בנונית אומנם החלל למטה מקסים אבל עיצוב הבית כבד צבעים לא מחוברים אין הרמוניה והכי חשוב עיצוב מעייף במיוחד אחרי כמה שנים אהייה רצון לשנות, אז לא חבל כל כך הרבה על אם אפסודה חולפת
  • 20.
    טרנד+כסף= הנצפה.(ללא טקסט)
    אחת שיודעת | (12/15/2018)    
  • 19.
    השטיח של הסלון מאיפה?(ללא טקסט)
    אורטל | (12/15/2018)    
  • 18.
    אחד הבתים היפים שראיתי פה
    עלמא | (12/14/2018)    
    נקי , בהיר , פתוח לבריכה , נראה ברמה גבוהה מאוד ויחד עם זאת בטוב טעם והכל משתלב יפה
  • 17.
    בית יפייפה נעשה בטוב טעם,מקסים מקסים אהבתי בעיקר את המטבח שילוב חומרים עץ וצבע שחור, שילוב מנצח. גם מקלחת הורים מפנקת ויפה
  • 16.
    לא. הרוב לא
    מעצבת פנים | (12/14/2018)    
    מעט מאוד יציאות עיצוביות אמיתיות. הרוב סתם גיבוב של שחור ולבן במטרה להיות נאמנים לקו מודרני. תבינו כבר, ששחור זה לא תמיד הייטק. צריך לדעת לעבוד איתו, או לחפש פתרונות טובים יותר
  • 15.
    תגובה למס' 13
    צופה | (12/13/2018)    
    מסכים לחלוטין! אין קשר בין החדרים
  • 14.
    חלל ציבורי מטיש
    תמי | (12/12/2018)    
    חוסר שקט עיצוב מעצבן אין מקום שקט בכל החלל הציבורי חדר שינה נראה מאולץ רעיון ללא סיום טוב מה קורה עם בנין דיור פעם הייתם יותר סלקטיבים
  • 13.
    ברדק עיצובי
    שולה | (12/12/2018)    
    נראה שהתמונות לקוחות מכמה פרוייקטים
  • 12.
    מושלם(ללא טקסט)
    ענת | (12/12/2018)    
  • 11.
    וואוו! מהיפים!
    קורא | (12/12/2018)    
    אהבתי - את החלל הציבורי והחדרים לא אהבתי - את הוילונות בבריכה ואת חדרי הנוחיות (השיש הכל כך מיושן)
  • 10.
    יפה מאד!!
    מיכל | (12/11/2018)    
    העיצוב יפה מאד והרמוני.מה שחבל זה שיש נפילה דווקא בחדר הורים (שמבחינתי הכי חשוב) יש שם משהו לא סגור בעצוב ובתכנון, היחידה של הבן כבר יותר יפה. האהבתי את האומץ של המטבח השחור!
  • 9.
    יפה מאוד! מה עם מתלה למעילים?(ללא טקסט)
    Gest | (12/11/2018)    
  • 8.
    שיפוץ מדהים, כל הכבוד!!
    אבי | (12/11/2018)    
    מרשים מאוד
  • 7.
    בית במושב אחיטוב
    יעל | (12/11/2018)    
    יפה, חוץ מהקיר השקוף בין חדר ההורים לחדר האמבטיה הצמוד. ממש מיותר ולא נראה יפה!!!!
  • 6.
    שיפוץ מוצלח ביותר
    צופית | (12/11/2018)    
    המחשבה הראשונה שהייתה לי שמדובר בוילה צימר אבל זה פשוט זוג עם ילדים בוגרים שחליט לפנק את עצמו. אחלה! עיצוב וביצוע מצויינים. כמה הערות - בכניסה אין ארון מעילם ונעליים/מתלה ועם כמויות אורחים (ונכדים שאם אין אז מהר מאוד יהיו...) זה די הכרחי. האח נמצא במיקום חסר תועלת. אין חדר אורחים? אני מקווה שיש למרות שלא מצויין בכתבה, לפעמים אחד הילדים הבוגרים חוזר הבייתה לתקופת מעבר בין הא לדא בחיים. לי אישית צורם בית במושב שכולו מרוצף ועציצים. אפילו הגדרות בנויות בצורה שאפשר לראות רק צמרות ירוק של השכנים. מגרש 600 מטר...אין מקום לעץ? שיח? סוקולנט?
  • 5.
    יפהפה ונעים! שאפו למעצבת(ללא טקסט)
    דורית | (12/11/2018)    
  • 4.
    בטוב טעם(ללא טקסט)
    עמליה | (12/11/2018)    
  • 3.
    עצלנות
    Guss | (12/11/2018)    
    עוד משפחה שתקפוץ מהגג רק בגלל שכולם קופצים.
  • 2.
    חדר הורים? למה צריך ארונות בשני גוונים שונים? בעומקים שונים? ואיך מאווררים את אדי המקלחת - לתוך חדר השינה? הקטע שראש המיטה בולט משני צידי חלון המקלחת - לא נח לי בכלל בעין, ואילו החלון היה חלבי - היה מרגיש מעט יותר מסודר בראש שלי לפחות. שיתחדשו ויהנו והכי כייף כשהילדים עוזבים את הקן.. :)
  • 1.
    נראה מקסים
    דורית | (12/11/2018)    
    מקסים