פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

בלוגרים על האש: האופה שתכננה לעצמה מטבח קטן וחכם

לא רק שהיא תכננה מטבח קטן וחכם, אלא היא גם בחרה את כל חומרי הגלם בעצמה, מהריצוף ועד התאורה - וכל זה ב-13 מ"ר ובלי מדיח. אז איך נראה המטבח של ליהי עראסי מ"מעשה במאפה"?

מאת: לימור קלר

10/02/2016
על המחבתות והסירים: ליהי עראסי
 
אי שם: בראש העין 
 
מקלידה מתכונים בקביעות בבלוג: "מעשה במאפה" 
 
ובו גם מוסבר השם: "בלי לדעת ועם המון אמונה בחרתי בשם, כי הרגשתי שהוא מכיל בתוכו עולם שלם. אלו היו צעדיי הראשונים בעולם הבישול והקונדיטוריה, ובכל שלב שהתקדמתי ידעתי שזה 'המעשה' שלי".
 
מטבח אמיתי ולא חלל מפונפן
 
מוטו מתוך הבלוג: "אצלי יושבים בתוך מטבח ולא בחלל מפונפן (מפונפן כן, אבל בסגנון שלי). את חומרי הגלם שלי, כמו ירקות, דגים יין ושמן זית, אני בוחרת היטב ומקפידה לרכוש ממגדלים פרטיים ובשווקי איכרים על מנת להצליח להביא את הטוב ביותר לצלחת, ובין לבין אני מכינה גבינות כמו ריקוטה ולאבנה, זיתים מתובלים (שנשארו לנו מהמסיק), לחמים, מאפים ושאר ריבות וממרחים".
 
לא תתפסו אותה בלי: קייטרינג חלבי, מעדנייה בימי שישי עם עוגות, מאפים ולחמים ואירוח ארוחות בראנץ' וערב. "יש אצלי פס חם - מנות מרק, דגים ותבשילים צמחוניים שנארזים כפינגר פוד. לקראת סוף השבוע ריח הלחם, העוגות והמאפים משתלט לחלוטין, ואנחנו משמינות מנחת".
 
שום דבר שלא ישבור אופָה המאוהבת בקערות הנירוסטה שלה
 
פרש רול. צילום: ליטל מרדכי
 
ליהי עראסי. צילום: גיל לרנר
 
הספציאליטה, לכל הדעות: "לחם קונפי שום הוא ליגה, גם קראנץ חלבה ופאדג' שוקולד, מקרונים, מרקים וסלטים - כולם היו בניי. אבל הכי הכי היא עוגת הסנט הונורה, שאני מתרגשת בכל פעם מחדש כשאני מכינה אותה. היא קרויה על שם פטרון האופים, הונורה הקדוש, שדגל בצמצום הפחת וניצול שאריות במטבח. היא מאוד ורסטלית ובנויה כך שמתחת יש בצק פריך או עלים, מעליה מזולפת 'גדר' מבצק רבוך (בצק של פחזניות), ומעל מודבקות מיני פחזניות ממולאות קרם מוסלין (קרם וניל) המצופות קרמל סוכריה. בקיצור, שלמות. זו עוגת יום הנישואין שלי ושל הרבה מלקוחותיי וחבריי בזכותי".
 
סנט הונורה. עוגת יום הנישואין או פשוט שלמות
 
הכי טוב בתכנון המטבח: "מטבח קטן, מעוצב אך פונקציונלי ומקצועי במינימום תקציב. תכננתי אותו בעצמי ובחרתי כל סנטימטר של חומר גלם, מהריצוף ועד גוף התאורה, וזה לאחר עבודה ממושכת בבית, שחידדה לי יותר ויותר מה הם הדברים שהם מאסט בשדרוג המטבח תוך התחשבות באילוצי גודל החלל – 13 מ"ר. מי שנכנס אליי למטבח, מבין ישר במה מדובר - אין סנטימטר אחד שלא מנוצל כהלכה. המטרה הייתה להעתיק את המטבח הביתי החוצה, לשמור על מראה תעשייתי ואמירה אישית. רובו איקאה, וחלקו יד שנייה מפשפשים, למשל המקררים שקניתי עם חזית זכוכית וטפט מאולתר, כדי שלא יציצו לי לבלגן שבמקרר".
 
טפט מאולתר מונע הצצה לבלגן
 
ומה הכי חסר בו: "מדיח. לצערי, בשל אילוצי החלל נאלצתי לוותר על מדיח - שום דבר שלא ישבור אופה המאוהבת בקערות הנירוסטה שלה. במטבח הבא יהיה מדיח - תהיו בטוחים".
 
היינו מאמצים מתוכו: את הרעיון הגאוני להסתיר את הכיסאות בתוך אי העבודה, כשהם אינם בשימוש. 
 
קטן אך פונקציונלי
 
חלת בריוש במילוי ריקוטה ופטל. צילום: שרית גופן
 
 
סוד להמתיק עם הקוראים: מתכון לעוגת הבית של ליהי

5 דקות של בחישת חומרים סטנדרטים למדי מפיקה עוגה רכה מאין כמוה. אופים אותה בתבנית אינגליש קייק ממתכת באורך 30 ס"מ או ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
 
החומרים:
 3 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס יבש
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל של אסם
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי - בבקשה השתמשו במיץ מתפוזים טריים ולא ממשקה ממותק
11/2 כוסות קמח תופח
 
 
אופן ההכנה: 
1. בקערה טורפים ביצים וסוכר. מוסיפים שמן בהדרגה ובזרזוף עדין על דופן הקערה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים קוקוס ומערבבים. מוסיפים אינסטנט פודינג, וניל ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
3. מנפים קמח מעל ומערבבים רק עד שנטמע.
4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ושופכים את הבלילה לתוכה.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות כ-35 דקות. אם זמנכם בידכם, העדיפו תמיד לאפות עוגות בחושות בחום נמוך, אפילו 160 מעלות. כך תתקבל עוגה בעלת שטח פנים ישר ללא בקעים. 
6. מיד עם צאתה מהתנור, מרטיבים את פני העוגה עם כמה כפות מיץ תפוזים ומפזרים קוקוס יבש.
7. משאירים אותה בתבנית על רשת צינון. מחלצים מהתבנית ומגישים.
 
בתיאבון!
 
 

עוד בלוגרים על האש:
 
וגם אדריכלים מבשלים:

  • 9.
    עוגה
    מירה | (01/28/2017)    
    אני עושה את אותה עוגה בדיוק אבל עם כוס ורבע קמח תופח ורבע כוס קקאו. יוצאת עוגת שוקולד משגעת
  • 8.
    good luck(ללא טקסט)
    sharon | (02/24/2016)    
  • 7.
    מרהיב ומלהיב
    דלושי | (02/15/2016)    
    רק אדם שמח ומשמח יחלוק מתכון אהבה לקוראים. שמרתי בשמחה את עוגת מתנה שלך את נראית מקסימה, מבינה באוכל נכון וטוב, צעירה ויפה. אהבתי ומאחלת כל טוב
  • 6.
    אכן גאוני מקסים ובלי פינפונים(ללא טקסט)
    טייגרלילי | (02/15/2016)    
  • 5.
    הטעות הכי גדולה - המיקסר לא על המשטח
    האופה הקטנה | (02/15/2016)    
    קיטצ'אייד שוקל לפחות 5 ק"ג. טעות לשים אותו במדף תחתון ולא על גבי משטח העבודה.חוץ מזה העיצוב חמוד
  • 4.
    מטבח בלי מדיח!!!
    נעמה | (02/15/2016)    
    גם אני שפית ומבשלת קייטרינג לארועים.ואין לי מדיח! הנקיון הכי טוב הוא שלי. המטבח מקסים ומתאים לבשול תעשייתי.
  • 3.
    מקסים. האוכל וגם המטבח. אהבתי את המקרר(ללא טקסט)
    מתפעילת | (02/15/2016)    
  • 2.
    מטבח בלי מדיח? ועוד של בשלנית???
    נואו קאן דו | (02/15/2016)    
    אז היא צריכה להעסיק מישהו שרק ישטוף כלים, כי זה לוקח המון זמן עבודה במטבח. לא ברור לי איך היא מסתדרת במטבח כל כך קטן ובלי מדיח כלים.
  • 1.
    האוכל נראה מעולה....
    מעצבת חובבת | (02/15/2016)    
    אבל המטבח..... יש להניח שזו תוצאה של מקום קטן וריבוי חפצים ואביזרים, אבל הקישקשתא שמאפיינת את המטבח שלה מעייפת את העין, הייתי משקיעה במקומות איכסון נסתרים שיאווררו את החלל, אבל מה, האוכל נראה מעולה ברמות הזויות........