פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

בלוגרים על האש: האופה שאורזת עודפים ומחלקת מאפים למכרים

היא מאוהבת בחומר גלם אחד, שעל שמו קרוי הבלוג שלה, "סוכר חום". חוץ מזה, היא מאזנת בין מתוקים למלוחים, וכשהמטבח עולה על גדותיו, היא אורזת את המטעמים ומשלחת לכל עבר. הכירו את המטבח של אורלי דהן חרמש

מאת: לימור קלר

11/06/2016
צילום: אורלי דהן חרמש

על המחבתות והסירים: אורלי דהן חרמש

 

אי שם: בכפר ורדים שבגליל המערבי

 

מקלידה מתכונים בקביעות בבלוג: "Brown Sugar

 

מסוגלת להתעורר באמצע הלילה עם רעיון למשהו חדש, ולמחרת הוא בתנור

 

מה שמסביר את השם: "אם כבר סוכר, אז סוכר חום. זה מרכיב שאני מאוד אוהבת, הוא פחות מעובד ועם טעמים עמוקים וייחודים לו. שנים לפני שהקמתי את הבלוג ידעתי שכך אקרא לו. הייתי בבית עם תינוק קטנטן שישן הרבה, היה לי הרבה זמן פנוי וסוף סוף נגמרו התירוצים! אני מכורה לאפייה וכולם יעידו שזה נכון, אני מסוגלת להתעורר באמצע הלילה עם רעיון למשהו חדש, ולמחרת הוא בתנור. לאחרונה אני שוקלת להכניס מתכונים של סלטים, מרקים ומנות זריזות, קלות ובריאות. כי גם את זה אני אוהבת וצריך קצת איזונים".

   

אלפחורס

 

מוטו מתוך הבלוג: "אני באמת לא מבינה איך אפשר לא לאהוב לבשל ולאפות. אני מבלה הרבה במטבח ובדרך כלל זה לא מסתכם במאפה או תבשיל אחד. אני נכנסת למטבח, נרגעת ומתרגשת בכל פעם ממה שיוצא מהתנור, אפילו שהכנתי את זה עשרות פעמים. אני מאמינה שכל אחד יכול, לא צריך לפחד אלא פשוט לעקוב אחרי מתכון טוב, להעז ולא להתקבע, לאהוב את זה ולא להתייחס לזה כאל עוד מטלה בבית".

 

"באמת לא מבינה איך אפשר לא לאהוב לבשל ולאפות"

 

לא תתפסו אותה בלי: "חשק לאפות משהו, ספרי בישול ואפייה מכל העולם, כלים יפים, מגבות מטבח מיוחדות, פסטה, שוקולד, חמאה, קמח, סוכר חום, ביצים, מקלות וניל, אגוזים, ירקות, קטניות, גבינות, קפה, מחמצת במקרר, ריבות, חמאות שקדים ואגוזים, גבינות שאני מכינה בעצמי, מוזיקה טובה, תבניות מכל הסוגים וניירות וחוטים לאריזה. לפעמים המטבח עולה על גדותיו ואני פשוט אורזת יפה ומחלקת כי יש דבר כזה יותר מדי עוגיות, עוגות ולחם..."

 

פוקאצ'ה עגבניות ובצל סגול

 

הספציאליטה לכל הדעות: לחמים (מחמצת, פוקאצ'ות ועוד), עוגות שמרים, עוגות גבינה.

 

 רוגלעך פרמזן ועירית

 

הכי טוב בתכנון המטבח: "משטחי עבודה, מזווה - שהוא ממש חדר קטן, עמוס לזמן מלחמה ומצור, חלון גדול שפונה לגינה. המטבח פתוח לפינת האוכל ואני אוהבת שהוא ממש חלק מהבית. אם אני שעות במטבח, וזה קורה די הרבה, אני יכולה להיות בקשר עין עם הילדים, לעזור בשיעורי בית ולשתף אותם בהכנה".

 

מטבח שהוא ממש חלק מהבית

  

אורלי דהן חרמש. צילום: מירי דהן

 

ומה הכי חסר בו: "עוד אחסון".

  

קרקרים עם סולת וזיתים שחורים

 

היינו מאמצים מתוכו: את לוח הגיר התלוי מעל מכונת הקפה הקטנה.

 

 יכולה להיות בקשר עין עם הילדים ולשתף אותם בהכנה

 

 סוד להמתיק עם הקוראים: עוגת שקדים ושזיפים עם פירורים 


תבנית מלבנית 33X23 או עגולה בקוטר 26

 

החומרים:

5-6 שזיפים שחורים/אדומים גדולים, מחולקים ל-6 (או נקטרינות או דובדבנים).

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל או תוכן של חצי מקל וניל (את החצי השני נשים בעוגה)

4 ביצים שלמות

1 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

קליפה מגוררת מלימון

200 גרם חמאה רכה

1 גביע שמנת חמוצה 15%

1 כפית תמצית וניל או תוכן של חצי מקל וניל

1 כפית תמצית שקדים או כף סירופ רוזטה (לא חובה)

1 כוס שקדים טחונים

2 כוסות קמח תופח

 

לפירורים:

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס סוכר

1 כוס קמת תופח


עוגת שקדים ושזיפים עם פירורים 

 

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים ומשמנים את התבנית.

2. לשזיפים: שמים בקערה את השזיפים שגילענו וחתכנו, מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבבים. מניחים בצד ומדי פעם מערבבים.

3. לפירורים: שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הפירורים, ובעזרת האצבעות מערבבים יחד הכול ומפוררים את החמאה לתוך הסוכר והקמח. הפירורים לא חייבים להיות אחידים. שומרים במקרר.

** עד כאן אפשר להכין הכול מראש - את הפירורים והשזיפים - ולשמור במקרר.

4. שמים בקערת מיקסר עם וו הקצפה את הביצים, הסוכר, הווניל והמלח, ומקציפים למסה בהירה וגבוהה כ-3 דקות במהירות גבוהה.

5. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים חמאה רכה ומערבלים. מוסיפים שמנת חמוצה, קליפת לימון, תמצית שקדים ושקדים טחונים ומערבלים במהירות איטית.

6. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לאיחוד בלבד.

7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.

8. מסדרים על העוגה את השזיפים איך שרוצים. את הנוזלים שהם הגירו אפשר ורצוי לפזר מעל העוגה. הפירורים יספגו אותם.

9. מפזרים מעל את הפירורים.

10. אופים את העוגה כ-50 דקות עד שהיא מזהיבה ויציבה. בודקים עם קיסם באמצע העוגה.

11. מפזרים מעל אבקת סוכר.

בתיאבון!



עוד בלוגרים על האש:

אז מה את עושה כל היום?

מעשה במאפה

בון מירי

פתיתים

Paris chez Sharon

מתכוניישן

נשואה למאפייה

שמח במטבח של רות אופק

איך להרשים את חמותך


  • 1.
    נעים לעין וודאי גם לחך!(ללא טקסט)
    איריס | (06/20/2016)