פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

בלוגרים על האש: הצצה נדירה למטבחו של חובב הבישול ההרפתקן

כוסברה, גויאבה, עמבה, חריף, סלרי ואניס הם המרמלדה הטבעית שלו. בייקון הופך אצלו לבראוניז, ואבוקדו – לטראפלס. עם כאלו הרפתקאות קולינריות, היינו חייבים לבדוק איך נראה המטבח הישראלי נוסטלגי של גל ממליה מ"פתיתים"

מאת: לימור קלר

17/02/2016
צילום: גל ממליה
על המחבתות והסירים: גל ממליה - מעצב גרפי, אנימטור ומעצב משחקים
 
אי שם: באזור הבורסה ברמת גן
 
מקליד מתכונים בקביעות כבר חמש שנים בבלוג: "פתיתים"
 
מקור השם: "חיפשתי שם שיתאר ישראליות נוסטלגית ונאיבית, ומצאתי אותו במאכל אהוב. לדעתי, זו בכלל הברקה קולינרית".
 
המטבח של "פתיתים". מבחינתו חצילים, שומר ועגבניות יפים מכל זר פרחים
 
 
מוטו מתוך הבלוג: "אני אוהב כוסברה, גויאבה, עמבה, חריף, סלרי, אניס, חצילים ואת כל מה שאתם לא סובלים. הדבר היחיד שאני לא מסוגל לאכול זה רוטב אלף האיים... אני מבשל לפי החשק והמזווה. נוטה לטבעונות ואוהב את חומרי הגלם הטריים של כל עונה. אני אוהב לצאת לקניות של ירקות כמה פעמים בשבוע, ולפזר את הירקות במטבח. מבחינתי, חצילים, שומר ועגבניות יפים מכל זר פרחים. הבלוג הוא לא העבודה שלי, ואני לא מתייחס אליו ככזה, אלא זה המקום שבו אני יכול לעשות כיף ולשתף אנשים במה שמצליח לי. המטבח הוא מגרש המשחקים הביתי ואפשר להגדיר את סגנון הבישול שלי כסקרן והרפתקני. אין לי ניסיון קודם בבישול, כתיבה או צילום. אני חובב שפשוט נהנה מזה".
 
מבשל לפי החשק והמזווה
 
 
לא תתפסו אותו בלי: "טחינה, דאשי, וציר ירקות קפוא. למעשה המטבח די ריק מרכיבים. אני קונה דברים טריים ומשתדל לאחסן כמה שפחות. מצד שני, אני לעולם לא מטגן בבית (לא סובל את הריח ונמנע מהקלוריות), וכמעט שלא מתעסק בקינוחים ואפייה. אוכל של מחבתות הרבה יותר מעניין אותי". 
 
אוסף מלחיות ושעוני עצר במטבח. כל אחד והאוסף שלו 
 
 
הספציאליטה, לכל הדעות: "מרק הערמונים הוא הפוסט הכי פופולרי, וקוצר הרבה מחמאות מגולשים, וגם רביולי סלק, טראפלס אבוקדו, חמאת שמש ובראוניז בייקון".
 
מרק ערמונים. הכי פופולרי
 
 
בראוניז בייקון
 
 
הכי טוב בתכנון המטבח: "המטבח פתוח וחולק חלל אחד עם הסלון. הגבול ביניהם פשוט לא קיים מבחינתי, וכשחברים באים אנחנו עוברים ביניהם הלוך וחזור. אני אוהב שהוא מואר וללא ארונות עליונים שמייצרים עומס. בזמן שאנשים מחפשים מטבחים חדשניים ומתוקתקים, אני מעדיף את הפשטות שלו, ועם הבסיס הזה יכולנו להלביש את הבית לפי הטעם שלנו. כמעט כל הרהיטים וכלי הבישול הגיעו מהרחוב או משווקי פשפשים בארץ ובעולם, ושופצו לבד. כשחפץ חדש מגיע, אחר עוזב, והבית מחליף צורה כל כמה חודשים". 
 
רהיטים וכלי הבישול מגיעים מהרחוב או משווקי פשפשים
 
 
רביולי סלק
 
 
ומה הכי חסר בו: "זה הזוי, אבל יש בו רק נקודת חשמל אחת בפינה מרוחקת, כך שאת המכשירים החשמליים אפשר לחבר רק שם. אם אני רוצה להפעיל מיקסר, אני צריך להעביר חוטים מאריכים בבית. גם אין לי שולחן אוכל, ולכן כשבאים חברים, כולם יושבים על ספות סביב שולחן הסלון, וככה הארוחה הרבה פחות פורמלית". 
 
מאוסף הכלים הפרטי. מכסה על קופסת פלסטיק גדולה שכבר לא מייצרים 
 
 
היינו מאמצים מתוכו: את התריס הישן שהפך למתקן כלים תלויים, על כל האקססוריז הווינטג'יים שלו.
 
פינה במטבח. מגרש משחקים ביתי
 
 
סוד להמתיק עם הקוראים: מתכון לסלט גזר-בורגול

הפייבוריט האישי של גל ו"הקבוע שאני מביא לאירועים משפחתיים. יש בו טריק שובב וטעם חדש שכולם שואלים לגביו".
 
סלט גזר-בורגול. טריק שובב וטעם חדש
 
 
הרכיבים:
 כוס מיץ גזר טרי (250 מ"ל) – הכי טוב לקנות בפיצוצייה או בקופיקס הקרובים
2/3 כוס בורגול דק (150 גרם)
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
חופן שקדים פרוסים
כף גדושה חמוציות מיובשות
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
כוס עלי נענע קצוצים
מלח
 
אופן ההכנה: 
1. שופכים את מיץ הגזר, הלימון ושמן הזית על הבורגול. אחרי חצי שעה הבורגול סופג את כל הנוזלים ונצבע בכתום זרחני. 
2. מוסיפים את השקדים, החמוציות, הנענע והפטרוזיליה - אסור לוותר על אף רכיב. 
3. מערבבים, ממליחים וזה מוכן. 
 
בתיאבון!
 
 

רוצים להציץ למטבחים האישיים של עוד בלוגרים:

  • 5.
    כפרי ויפה בלי קלישאות פלסטיק של חנויות עיצוב(ללא טקסט)
    הילה | (08/25/2016)    
  • 4.
    תודה על הבלוג האדיר
    אוסי | (02/23/2016)    
    תמיד אפשר למצוא בבלוג מתכון מקורי שווה ומומלץ
  • 3.
    נמאס מבתים מתוקתקים וצבועים בלבן
  • 2.
    נמאס מבתים מתוקתקים וצבועים בלבן
  • 1.
    איזה בלאגן. תוסיף כמה ארונות ותסדר.(ללא טקסט)
    רוחמה | (02/22/2016)