פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

בלוגרים על האש: עורכת הדין שמפיצה אהבה על ידי אפייה

כשהיא שמחה, היא אופה. כשהיא מוטרדת, היא אופה, וגם כשבא לה לנקות את הראש, רות אופק נכנסת למטבח השכור שלה, מוציאה את הקמח והשמרים ופתאום הכול נראה הרבה יותר טוב

מאת: לימור קלר

10/05/2016
על המחבתות והסירים: רות אופק
 
אי שם: בכפר סבא 
 
מקלידה מתכונים בקביעות בבלוג: "שמח במטבח של רות אופק
 
מה שמסביר את השם: "את הבלוג פתחתי במקביל לפתיחת משרד עורכי הדין העצמאי שלי. שניהם נולדו מתוך משבר שגרם לי להחליט לפתוח דף חדש בחיי, להיות עצמאית ובעצם לעסוק אך ורק במה שיעשה לי טוב. אפייה עבורי היא כיף ותרפיה, וקראתי לבלוג 'שמח במטבח' בידיעה שהמטבח הוא המקום השמח והרגוע שלי".
 

המקום השמח והרגוע. צילום: טלי ארדיטי 

 
מוס שוקולד קטיפתי. צילום: רות אופק
 
מוטו מתוך הבלוג: "אפייה עושים בכיף ובאהבה. כשאני מוטרדת, אני אופה ומנקה את הראש, כשאני מבואסת, אני אופה ופתאום הכול נראה יותר טוב, וכשאני שמחה, אני אופה ומפיצה את השמחה לחברים, קרובי משפחה ושכנים. זו התמכרות כבדה, מין דגדוג כזה באצבעות, שמגיע בכל פעם שאני חושבת על רעיון מעניין, או רואה ברשת משהו שמדליק אותי. ואז לא משנה אם יש לי זמן או לא, אני פשוט חייבת להיכנס למטבח ולאפות".
 
עוגת מרנג ומוס פירות יער. צילום: רות אופק
 

רות אופק. צילום: יהודית הופמן
 
לא תתפסו אותה בלי: "שוקולד מכל מיני סוגים, תמצית וניל, שמנת מתוקה, חמאה, סוכר, קמח, ביצים ושמרים יבשים במקרר. בקיצור, כל מה שצריך כדי להכין עוגה טובה או עוגיות".
 
הספציאליטה לכל הדעות: עוגות שמרים, עוגות מוס, עוגיות שוקולד.
 
עוגת קסמים שלוש שכבות. צילום: רות אופק
 
הכי טוב בתכנון המטבח: "יש לי חלון גדול שצופה לשדות של מושב צופית ומאיר את הבית, וארון מזווה גדול שאמור להספיק לאחסון, אבל אצלי הוא תמיד עולה על גדותיו. אני אוהבת גם את השולחן העגול, הממוקם במרכז המטבח הפתוח. מצד אחד הוא תוחם אותו, ומצד שני לא מפריד אותו מהסלון".
 
חלון גדול צופה לשדות המושב. צילום: טלי ארדיטי 
 
ומה הכי חסר בו: "אני גרה בדירה שכורה וקיבלתי את המטבח כמו שהוא, על יתרונותיו וחסרונותיו. בתוך כך הוספתי לו קצת מדפים ואביזרים ואת הטאץ' שלי, אולם עדיין חסרים לי מאוד שטחי אחסון. כלים רבים מאוחסנים בפינות שונות בבית וכך גם ספריית ספרי הבישול שלי, שחולשת על כמה מערכות מדפים. הייתי מעדיפה גם שהארונות והשיש היו בצבעי פסטל בהירים. זה בהחלט היה עוזר לי בצילומים..."
 
טאץ' אישי במטבח. צילום: טלי ארדיטי 
 
היינו מאמצים מתוכו: את הנגיעות באדום שפוזרו בכל פינה, החל באביזרים ועד מדפים, ומסיטים את המבט מהארונות.
 
סוד להמתיק עם הקוראים: עוגיות קוקוס וחמאה חומה

 
צילום: רות אופק
 
החומרים לכ-35 עוגיות:
 
200  גרם חמאה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3/4 כוס דחוסה (145 גרם) סוכר חום (מהסוג הדביק)
ביצה גודל לארג'
כפית תמצית וניל איכותית
כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן
כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח (אפשר לשלב גם מלח גס או מלח ים אטלנטי)
3 כוסות (240 גרם) שבבי קוקוס לחים (ניתן למצוא בחנויות המתמחות. קוקוס "רגיל" לא יתאים, כי העוגיות ייצאו יבשות) 
 
אופן ההכנה:
 
1. חמאה חומה: שלב זה אינו חובה אבל לטעמי הוא זה שעושה את ההבדל בין עוגיות טעימות לבין עוגיות מדהימות שכולם יבקשו מהן עוד ועוד. בסיר קטן ממיסים את החמאה, עד שהיא משחימה ומדיפה ריח של אגוזים. ייתכן שהחמאה תבעבע ויהיה צורך לערבב אותה מעט על מנת לראות את הצבע השחום של החמאה.
 2. מעבירים את החמאה החומה לקערה נפרדת ומצננים במקרר או במקפיא עד שהיא תתגבש למרקם של חמאה רכה. שימו לב שתהליך ההשחמה יאדה נוזלים, ושהחמאה תשקול עכשיו כ-150 גרם (במקום 200 גרם במקור).
 3. הבצק: מחממים את התנור לחום של 160 מעלות בטורבו ומכינים 2 או 3 תבניות מרופדות בנייר אפייה.
 4. כשהחמאה מתגבשת, מעבירים אותה לקערת המיקסר יחד עם הסוכר הלבן והסוכר החום, ומתחילים להקרים עם וו גיטרה. כשהתערובת נראית קרמית ואוורירית, מגרדים את התערובת מדפנות הקערה עם לקקן ומוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל.
 5. כשהתערובת אחידה, בהירה ואוורירית מוסיפים חצי מכמות הקמח, את הסודה לשתייה והמלח ומערבלים. כשהקמח נטמע בתערובת, מוסיפים את המחצית השנייה של הקמח ומערבלים עד שהקמח הנוסף נטמע.
 6. מוסיפים את הקוקוס לקערה ומערבלים מעט לפיזור אחיד שלו בבצק.
 7. יוצרים מהבלילה כדורים, לא מהודקים מדי, ומסדרים אותם בתבנית עם מרווח בין העוגיות. הכי נוח לעשות את זה עם כף קפיצית, כמו של גלידה, רק בקוטר קטן יותר (כ-3-2 ס"מ).
 8. אופים את העוגיות במשך כ-10 דקות עד שהן משחימות. שימו לב שהעוגיות משתטחות באפייה.
 9. כשהעוגיות מוכנות, מוציאים מהתנור ומעבירים את נייר האפייה אל השיש (בלי התבנית, כמובן) על מנת שיפסיקו את האפייה ויצטננו.
 
בתיאבון!
 

עוד בלוגרים על האש:
 

 

 
 

  • 3.
    חמוד, פשוט ביופיו ולא מתאמץ. אהבתי(ללא טקסט)
    איריס | (05/23/2016)    
  • 2.
    מטבח מתוק, והבלוג של רות מעולה!!!!(ללא טקסט)
    ירושלמית | (05/22/2016)    
  • 1.
    ורות והמתכונים שלה...זה משהו אחר :)