פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

זה לא צימר, זה בית!

בני זוג בשנות ה-50 לחייהם ביקשו לתכנן מחדש את ביתם, כשהקו המנחה היה יצירה של תחושת צימר מפנקת. התוכנית החדשה כללה מיקומים חדשים של כל אזורי הבית, חללי אירוח מרווחים ומטבח פונקציונלי עבור בעלת הבית השפית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

28/03/2019
צילום: סוזי לוינסון

  

הדיירים: זוג

המקום: ראשון לציון

השטח: 120 מ"ר

התקציב: 400,000 ₪

עיצוב פנים: מזל גלבוע

הום סטיילינג: שמחה רודיק

  

בתים נוספים שבטח תאהבו:

המשפחה ביקשה בית בעיצוב אחר: מה לדעתכם זה אומר?

עוברים עם הרהיטים ומעצבים מחדש בהשראת פינטרסט

גם וגם: כפרילייט  עם נגיעות מודרניות

 

בני זוג בשנות ה-50 לחייהם ביקשו לעדכן את ביתם לפי צרכיהם המשתנים, תוך תכנון מחדש של חללי הפנים, כאשר הקו המנחה היה בקשתם של הדיירים ליצור בית חמים ונעים ותחושת צימר מפנק. בתכנון המקורי שימשה קומת הקרקע כקומת האירוח בה רוכזו החללים הציבוריים, כאשר בקומה העליונה מוקמו חללי המגורים. בתוכנית החדשה, לבקשת הדיירים, החליפו האזורים את מיקומם. כך הפכה קומת הקרקע ליחידת המגורים העיקרית, אשר כוללת גם את חדר השינה ובו חדר רחצה צמוד, וכן חדר אורחים, מטבח מרווח, סלון ופינת אוכל המאפשרת אירוח של כלל בני המשפחה.

 

 

המטבח, הסלון ופינת האוכל מוקמו יחדיו כחלל פתוח מרווח ואוורירי

 

מבואת הכניסה הורחבה וכעת כוללת אזור מואר ונעים. המטבח, הסלון ופינת האוכל מוקמו יחדיו כopen space מרווח ואוורירי. השימוש בעץ עובר כחוט השני בכל חלקי הבית, כמוטיב מרכזי בעיצוב, כך ניתן למצוא אותו ביחידות הנגרות השונות, בהן ספרייה ייחודית אשר עוצבה לטובת אחסון ספרייה הרבים של בעלת הבית. לאור העובדה כי רוב חללי הקומה פתוחים, נדרשה חשיבה ויצירתיות רבה, על מנת למצוא מקום מתאים להצבת היחידה כך שלא תפריע לזרימה הטבעית של שאר האזורים, וכן תאפשר ניצול מיטבי של היחידה מבלי לגרוע באסתטיקה ובמראה המוקפד.

 

קיר הסלון המרכזי עוצב כקיר כוח, המהווה מוקד עניין מרכזי בחלל, והוא מחופה פורצלן בדמוי בטון בשילוב מזנון ארוך בעץ אלון

 

מבואת הכניסה הורחבה וכעת כוללת אזור מואר ונעים

 

השימוש בעץ מהווה מוטיב מרכזי בעיצוב, כך ניתן למצוא אותו ביחידות הנגרות השונות, בהן ספרייה ייחודית 

 

הצבעים השולטים הם אפור, לבן וגווני עץ, לצד שילוב חומרים נוספים כמו מתכת ופורצלן. קיר הסלון המרכזי עוצב כקיר כוח, המהווה מוקד עניין מרכזי בחלל, והוא מחופה פורצלן בדמוי בטון בשילוב מזנון ארוך בעץ אלון. אזור המטבח זכה לתשומת לב מרבית, לאור העובדה שבעלת הבית הינה שפית במקצועה. בהתאם לכך תוכנן מטבח פונקציונלי ומרווח הכולל שטחי עבודה רבים, שילוב של טכנולוגיות חדישות וחומרים מתקדמים. במרכז המטבח ניצב אי גדול המשמש כמשטח עבודה גדול, וכן כאזור אחסון ואכילה סביב כסאות בר מצדו האחד. המשטח עשוי פורצלן דקיק, המאפשר עמידות גבוהה בפני שריטות וכן בפני קור וחום לצד תחזוקה פשוטה וקלה. חשיבות רבה ניתנה לנושא התאורה בכל חלקי הבית. מבית חשוך הפך בתום תהליך השיפוץ למוצף באור טבעי, אשר התאפשר בזכות פתיחת החלונות שסייעה להכניס אור לכל חלקי הבית. מלבד הטיפול באור הטבעי, ניתן דגש נוסף גם לתאורת הערב, והיא משלבת גופי תאורה צמודי תקרה המספקים אור לכל החלל, לצד גופי תאורה דקורטיביים שמוקמו מעל פינת האוכל, האי במטבח וכן בחדר השינה.

 

ספרייה: זדקה

 

חדר השינה מוקם באזור המטבח המקורי ומרפסת השירות הוסבה לחדר רחצה. החדר מוקם באזור מואר הכולל חלונות גדולים המכוסים וילון המאפשר לשלוט בכמות האור הנכנסת פנימה. יחידת נגרות תוכננה בקיר הממוקם מול המיטה, כאשר חלקה העליון משמש לתצוגה של חפצי נוי ואקססוריז שונים. מעל יחידת הנגרות נתלה מסך הטלוויזיה. כאשר צמוד לאזור השינה ממוקם חדר רחצה מרווח וכן חדר ארונות. הצבעוניות השולטת בחלל נעה על גווני לבן, אפור ושחור, במטרה ליצור מראה נקי ורגוע.

נגרות: זדקה

 

 

מרפסת השירות הוסבה לחדר רחצה צמוד בתוך יחידת ההורים

 

רשימת ספקים חלקית:
נגרות: זדקה
ריהוט: אי די דיזיין
משטחים: בוריסטון