פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

חזית מפתיעה לבית צר ברחוב רועש

הדילמה המרכזית שעמדה בפני האדריכל בבואו לתכנן מחדש בית צר, גבוה וחשוך, הייתה, הרצון להכניס אור טבעי הביתה, אל מול סביבת הבית הרועשת במשך רוב שעות היממה. ההחלטה שהתקבלה - העיצוב יהיה כלפי פנים ומלמעלה למטה

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור

29/11/2018
צילום: באדיבות KC Design Studio

 

 

אדריכלות: Kuan-Huan Liu, Chun-Ta Tsao

 

להצבעה לכל הפרויקטים המשתתפים בנבחרי השנה של בניין ודיור 

 

כפי שנהוג בערים צפופות בעולם, גם הבית הזה שנבנה לפני חמישים שנים, תחום בין שני בתים צמודים, רוחבו צר והוא מיתמר לגובה של שלוש קומות. צורתו המלבנית שלכל אורכה אין שום פתח, לא חלון ולא דלת, לא אפשרה כניסתו של אור טבעי.

 

כניסה למבנה צר הכלוא בין שני בתים

 

הפתרון המתבקש, פתיחת שתי החזיתות הצרות אל החוץ, נמנע בשל קרבתו של הבית לשוק לילי, אטרקציה תיירותית המהווה מטרד לדיירים. הפתרון המוצע - לשמירת פרטיות הדיירים, כוסתה חזית הבית הפונה אל הרחוב בסבכת מתכת צבועה לבן, ובחלקו האחורי של הבית נפתחו חלונות גדולים מכוסים זכוכית חלבית.

 

סבכת מתכת צבועה לבן מכסה את החזית הפונה לשוק הסואן

 

בנוסף, במרכז הבית, לכל גובהו, המחיצות בין שלוש הקומות, רצפה שהיא גם תקרה, עשויות זכוכית, וחלק גדול מהקירות והרהיטים גם הם שקופים. המדרגות המחוררות המחברות בין הקומה השנייה והשלישית, מתכתבות עם הסבכה. בקומה האמצעית שהועדה לחדרי הילדים, הורחק החדר ב- 40 ס"מ מהסבכה.

 

הרחקת חדרי הילדים מהסבכה

 

רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 


עוד בתים מעוצבים:

אפקט הוואו: עיצוב בית קוביות מודרני בשפלה
לרענן ולהתרענן: המעצבת שריפרשה את ביתה הפרטי
ב-12 שעות בלבד: מהפך סקנדינבי לבית משפחתי

 

המרפסת הקטנה נוצלה להחדרת הטבע הביתה על ידי שתילה של צמחים ועץ שצמרתו מגיעה לקומת ההורים שמעל. עיצוב בסגנון החלל הפתוח ניכר בכל אחת מהקומות. למקסום החלק המקורה, הוצמדו כל הרהיטים לקירות, רצפת העץ, סביב רצפות הזכוכית, נצבעה בלבן, והקירות בגוון בטון בהיר.

 

שילוב הצמחיה ברווח שבין החדרים לסבכה הלבנה

 

האור הטבעי הנכנס מהגג, עובר את שתי קומות מגורי הדיירים, ומגיע לאזור החברתי שבמרכזו המטבח. לניצול מרבי של ממדיו הצרים, תוכננו ארונות המטבח מתחת למדרגות המתכת העולות לקומה השנייה, ובמרכזו אי גדול המסתיים בשולחן אשר מעליו תקרה הפתוחה כולה לכיוון כניסת האור. 

 

ארונות המטבח מתחת למדרגות העולות לקומה השנייה

 

המראה הישן שבא להזכיר את גילו של הבית, הושאר בכוונה תחילה, והוא מתבטא בצינורות המיזוג הגלויים ועמודי הבטון שנחשפו, אלה חוזקו על ידי צינור נחושת החוצה את המטבח לאורכו ועליו תלויים גופי תאורה כלאחר יד. מוסיף למראה, לוח קיר שחור ומדף ברזל תלוי מעל האי ועליו צמחי תבלין. השילוב בין ישן לחדש נעשה במינון מדויק המדגיש את האיכויות ואת האווירה המיוחדת שנוצרו בבית אחרי ששופץ.

 

 שילוב חדש וישן לחשיפת גילו האמיתי של הבית

 

חיבור בין הקומות והחדרת אור טבעי לכל חלל הבית בעזרת רצפת זכוכית

 

המדרגות עשויות אף הן מהסבכה הלבנה שמאפיינת את החזית

 

החזית הייחודית מאפשר חיבור לרחוב ועם זאת ניתוק מהרעש

 

חדר השינה משלב מחיצות לבנות

 

חדר האמבטיה ובו זכוכיות מרצפה לתקרה