כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

מדריך תכנון חשמל  //  צורכים חשמל – חוסכים עמל

צורכים חשמל – חוסכים עמל

עמי גרינברג, מנהל שיווק וההדרכה של אלקטרה-סחר יבואנית מילה וליבהר נותן טיפים לחיסכון בחשמל של מוצרי החשמל במטבח

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: יח"צ


הסיסמה הישנה של חברת החשמל, בשינוי קל, אקטואלית עד היום. על שלושת המכשירים, שבלעדיהם אי אפשר לתפקד במטבח: המקרר, הכיריים ותנור האפייה, שמעתי פרטים חשובים מפי עמי גרינברג, מנהל השיווק וההדרכה של אלקטרה-סחר, יבואנית מילה וליבהר.

כיריים:

בבחירת כיריים יש להתחשב בראש ובראשונה בהרגלי הבישול הנהוגים בבית.

מקורות האנרגיה: מתבססים על שניים: חשמל וגז. לפניכם טבלת השוואה:

כיריים גז    
– מתאים לבישול מהיר וטיגון  
– ניקוי ואחזקה סבירים, עמידות גבוהה 
– אין צורך בהכנה מראש  
– כל סיר מתאים   
– אין הפעלה אוטומטית   

כיריים קרמיות
– בישול בחום נמוך, כיוון טמפרטורה מדויק מאוד
– ניקוי קל מאד, רגישים יותר לשריטות ולשברים
– להפעלה נדרשת תשתית חשמל תלת-פזית
– יש צורך במערכת סירים מתאימים
– תכנות אוטומטי לזמן הפעלה ועוצמת החום.

עוד על כיריים גז:  מידות הכיריים הקיימות בשוק הן ברוחב של החל מ- 30 ס"מ, 70 ,58  עד 120 ס"מ. ממולץ  רוחב כיריים של מעל 60 ס"מ  גם למשפחה קטנה, שאין מרבים בה לבשל.
לא להתפתות לכיריים צרות, כי בעת הצורך, סיר אחד גדול מבטל את השימוש ביתר הלהבות.
אוהבי מאכלים "מוקפצים", טיגון ובישול מהיר צריכים לדאוג ללהבת ווק עם עוצמה מוגברת.
הצתה אלקטרונית וחיישן בטיחות, המפסיק את זרימת הגז במקרה של גלישה או כיבוי האש.
גוף הכיריים- הרשתות- מומלץ, שתהיינה מחולקות לפחות לשתי יחידות לניקוי קל, עשויות ברזל יצוק לעמידות גבוהה, ומונחות בתוך אגן קטן למניעת הצפה במקרה של גלישת האוכל. גוף הכיריים  שיהיה עשוי מנירוטסה באיכות מעולה, שאינה מחלידה, ופחות רגישה לשריטות. כיפות המבערים, שיהיו  מחומר העמיד בפני בלאי, שנגרם מהרכב הגז בארץ.
שליטה בחום- לוח הפיקוד הכולל את כפתורי ההפעלה חייב להיות בעל יכולת שליטה מלאה ורציפה על רמת החום הנדרשת.
עוד על כיריים קרמיות: אלה למעשה כיריים חשמליות משודרגות. ניתן להבחין בשלוש שיטות טכנולוגיה, שהחליפו את גופי  החשמל הישנים, שחיממו את פלטת הברזל שהחלידה.
נורות הלוגן: מגיעות לעוצמות חום גבוהות במהירות, אך החיסרון מתבטא באורך חיים יחסית קצר(2000 שעות הפעלה).
רדיאנים: סלילים ברמת מהירות חימום סבירה .
היי -לייט: פיתוח מתקדם של הרידיאנים, שפיתחה חברת מילה, סלילים הרבה יותר דקים וארוכים, ששטח הפנים שלהם הרבה יותר גדול, מביא לתוצאות של התחממות מהירה וטמפרטורות גבוהות.
טווח חיי ההיי- לייט ארוך מאוד(15  שנים).
חיישנים  וכפתורים "חכמים" – חיישנים, המפסיקים את פעולת הכיריים במקרה של גלישת מזון או נוזלים. יש כיריים, המצוידות באוטובוסטר, המאפשר למשתמש, להפעיל בלחיצת כפתור תוכנית אוטומטית להרתחה מהירה ולהורדת הטמפרטורה בנקודת הרתיחה, והמשך בישול בטמפרטורה נמוכה. סטופ אנד גו פנקשן- בלחיצת כפתור ניתן להוריד את כל אזורי הבישול לעוצמת בישול מינימאלית. לחיצה נוספת על הכפתור תחזיר את מידת החום למצבה הקודם.
אינדוקציה: המילה האחרונה בתחום הכיריים הקרמיות וכיריים בכלל: על פני השטח הכיריים נראות ככיריים קרמיות רגילות, אך מקור החום נובע מפעולת השראה מגנטית )אין גופי חימום(. יתרונות מערכת זו הם משמעותיים-  הגעה לחום הנדרש בחלקיק השניה.
ההתחממות מתבצעת רק כאשר מונח הסיר במקומו – בטיחות מירבית. עם הורדת הסיר כבוי וקירור מיידי. ההתחממות מתבצעת בהיקף הסיר בלבד – חסכון באנרגיה ובמקרה של גלישה, אין  מצב של חריכה, כי הנוזלים באים במגע עם אזור קר.
החסרון היחיד הוא הצורך בכלים עשויים ברזל יצוק, או כאלה שרשום עליהם במפורש שהם מתאימים לכיריים אינדוקציה.

מקררים: את המקררים משלבים במראה המטבח בצורה גלויה או נסתרת על ידי התאמת חזית המקרר ליתר דלתות המטבח.
מספר דברים, שכדאי להתייחס אליהם בעת רכישת מקרר.
גדלים: כדאי שעומק המקרר לא יעלה על 60 ס"מ, וזאת על מנת להשוות את עומקו לארונות המטבח, וגם כדי לאפשר גישה נוחה יותר למוצרים השמורים בו.
מקררים ניתן להשיג ברוחבים שונים החל מ- 60 ס"מ וכלה ב-122 ס"מ בפריי סטנדינג ו-150 ס"מ בבילד אין, אם אין מגבלות מקום, תמיד מומלץ להעדיף מקרר רחב יותר גם אם בזמן הרכישה המשפחה קטנה.
חלוקה פנימית: 3/4 מנפח המקרר צריך להיות תא קירור, 4/1 תא הקפאה. כדאי להעדיף מדפים עשויים זכוכית מחוסמת, לניקוי קל יותר ולמניעת גלישה ממדף למדף במקרה שמשהו נשפך. בדופן הפנימי של הדלת צריך להיות מקום לבקבוקי ליטר וחצי.
מנועים: מומלץ מאד שיהיו מספר מנועים כמספר התאים במקרר. בדרך זו מתאפשרת זרימת אוויר ישירה יותר, דבר המביא לחיסכון באנרגיה, ולניצול נכון של פעולת המנוע, ובמקרה של תקלה לא כל המקרר מושבת.
רעש והתאמה לישראל: על כל מקרר חייבת להיות תווית מכון התקנים, המציינת את צריכת האנרגיה. הפערים משמעותיים, וחשוב להתייחס לכך. כמו כן, חשוב מאד לבדוק, שהמקרר, שהובא לארץ, מתאים בסיווגו לאקלים טרופי, החופף לתנאי האקלים בישראל, מקרר, שאינו מתאים, מזיע, ואינו מתפקד כראוי.
יש לוודא שרמת הרעש, שהמקרר עושה בזמן פעולה, היא נמוכה במיוחד במטבחים הפתוחים לסלון.

המיוחדים למקרר ליבהר:
 * רמת הטמפרטורה במקפיא מגיעה למינוס 32 מעלות. ברמת טמפרטורה זו אין התפתחות אורגניזם, וכן אין שינוי בצבע המזון ותכולת המינרלים, והויטמינים.
 * המגרות במקפיא ושקופות למראה ואטומות, כך שלא ייגרם מעבר נוזלים או מאכלים.
 *  בתא הקירור יש תא בגודל 1/4 מנפח המקרר, שנקרא ביו -פרש. תא זה מיועד לאחסנת פירות וירקות, הטמפרטורה מגיעה למעלה אחת בלבד + מרכיב לחות. תנאים מיוחדים אלה, השוררים בתא הביו-פרש מאריכים חיי הירקות והפירות בצורה משמעותית, מוצרי החלב נשמרים תקופה ארוכה יותר, דגים טריים ניתן לאחסן בתא זה עד 10 ימים. במשך זמן שהותם בתא הם מקבלים טעם מעושן. תא זה גם אידיאלי לצינון מהיר של יין.
 * תא הקירור של המזון עובד בשיטת טרוזון, המונע תופעות התייבשות והתקשות של מזון בכלי ללא כיסוי, גבינה צהובה מיובשת. כלומר היחודיות היא בשמירת הטריות לאורך זמן!!
לפרוייקט המאה נבחרו מוצרי חברת מילה ליבהר בגלל טכנולוגיה ואפשרויות תפעול מתקדמות ורמת בטיחות גבוהה.

מדיח כלים-
שייך למשפחת מוצרי המים. במשפחה זו נמצאים גם מכונת הכביסה והמייבש, שלאחרונה יותר ויותר מוצאים את מיקומם במטבח.
גלוי או חסוי: שילוב מדיח הכלים בעיצוב הכללי של המטבח מתאפשר בשתי דרכים: אפשרות אחת, פריסטנדינג, דהיינו, נשאר במראהו המקורי, ומוכנס למקום המיועד לו בארונות המטבח, האפשרות השנייה, מדיח אינטגרלי מלא, שבחזיתו מותקנת חזית, הזהה לשאר הארונות, ומקומו נעלם בין יתר הדלתות.
ישנו גם מדיח חצי אינטראלי בעל פיקוד גלוי בצבעים שונים, ויתר הדלת בציפוי עץ המטבח.
הגודל כן קובע: מבחינת פנים המדיח התכונות שוות, וניתנות לבחירה על פי הצרכים הנדרשים. שני גדלים מוצעים ללקוחות: מדיח קטן שרוחבו 45 ס"מ והרחב יותר שרוחבו 60 ס"מ. בהמלצת עמי גרינברג, אם אין בעיית מקום במטבח, כדאי לקחת את המדיח הרחב יותר, גם אם בדרך כלל כמות הכלים, המיועדים להדחה אינה גדולה, וזאת בתנאי שבמדיח יש תוכנית להפעלה חסכונית, חצי כמות. ואם כבר מדברים על גודל, קיימים מדיחים XXL, המאופיינים בחמישה ס"מ נוספים גובה פנימי, רק מי שנתקל בבעיה, שאחרי ארוחה חגיגית, הצלחות הגדולות והכוסות הגבוהות נשארו מחוץ למדיח מחכות לרחיצה ידנית, יידע להעריך את חמשת הסנטימטרים הנוספים.
טמפרטורה ומספר ממטרות: לניקוי מושלם חשוב לבדוק שני דברים: האחד, שיהיו 3 ממטרות, למעלה, באמצע, ולמטה, ושהממטרה העליונה תהיה בגודל זהה לאחרות. דבר שני, שטמפרטורת המים מגיעה עד 75 מעלות.
הפעלה אופטימלית וחסכון: קיימים מדיחים, שיש בהם מערכת חיישנים, המופקדים על בקרת ניקיון הכלים, וכפועל יוצא מכך על זמן הפעלת המדיח, קרן אור בודקת את עכירות המים, עד  שהם צלולים פעולת השטיפה נמשכת, וסנסור רגיש אחר בודק הימצאות שאריות מזון במים. בהתאם לתוצאות המתקבלות במערכת הפקוד של המדיח, מתקצרת או מתארכת פעולת ההדחה.
שדרוג ואורך חיים: מדיחים בעלי לוחות פיקוד אלקטרוניים עדיפים. רמת הדיוק שלהם גבוהה והבלאי נמוך, יש מדיחים, המצוידים במיני מחשב, שבאמצעותו ניתן לזהות תקלות ללא התערבות טכנאי. כמו כן, במידת הצורך על ידי תכנות קל ניתן לשדרג את המדיח לצרכים עתידיים.

סלסילות: מומלץ, שיהיו במדיח שלוש סלסילות, שהעליונה מיועדת לסכו"מ, כך שמתפנה מקום בסלסלה התחתונה לעומת מדיח בסגנון הרגיל.
צריכת חשמל והפעלה שקטה: מדיחים חסכוניים צורכים בסביבות 13 ליטר מים למחזור פעולה אחת ו- 95.0 קילווט צריכת חשמל. בעת רכישת מדיח חשוב להקשיב לשקט, כשהמצב  האופטימאלי הינו 43 דציבלים .

קולטי אדים:

ברכישת קולט אדים יש להתייחס למספר דברים
1. עוצמת יניקה מומלץ שתנוע סביב 700-600 קוב לשעה. עוצמה זו מותאמת למטבח בגודל ממוצע.
2. רעש- מרבית הקולטים רועשים בזמן פעולה, דבר המונע שימוש בהם, והופך אותם למוצג חסר תועלת, במיוחד בזמן אירוח. יש לבקש להפעיל את הקולט המיועד לרכישה בזמן הקנייה.
3. מומלץ, שלקולט תהיה אפשרות של פליטת האוויר החוצה. במיחזור אוויר  יעילות קולט האדים יורדת בעשרות אחוזים.
4. לקבלת הפעלה שקטה במיוחד!!!!! מומלץ על התקנת מנוע חיצוני, הדומה למזגן מפוצל.
5. יש לוודא, שלקולט האדים יש מכווני ניקוי למסננים, המראה על צורך בניקוי,
6.  המסננים חייבים להיות קלים לשליפה לנוחיות ניקוי ואחזקה.
7. את קולט האדים יש להתקין מעל הכיריים בגובה שבין 70-65 ס"מ.  בהתקנה מעל הגובה הזה האפקטביות יורדת, ומתחת לגובה זה יש סכנת שריפה, במיוחד מעל כיריים גז. מעל כיריים קרמיות אפשר להתקין את הקולט בגובה של 50 ס"מ , אם אין זה מפריע לנגישות המשתמשים.
8. תאורה: חשוב שתהיה מספיק חזקה וממוקדת מעל הכיריים.
9. קיימים סוגים שונים של קולטי אדים, עשויים נירוסטה, או זכוכית. התאמת הקולטים למטבח תיעשה על פי חישובי תקציב וסגנון העיצוב במטבח.
10. ישנם קולטים צמודי קיר ו/או קולטי אי ו/או קולטים אינטגראליים.

object(WP_Post)#18287 (24) { ["ID"]=> int(304362) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:18:21" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:18:21" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c00d8d8b9285_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(16) "c00d8d8b9285_big" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:18:21" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:18:21" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(304361) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/c00d8d8b9285_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18288 (24) { ["ID"]=> int(304363) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:18:21" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:18:21" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c00d8d8b9285_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(18) "c00d8d8b9285_big-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:18:21" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:18:21" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(304361) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/c00d8d8b9285_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

מדריך תכנון חשמל

לבחור נכון: כך יודעים איך לקנות מזגן


עונת המזגנים כבר כאן וזה הזמן ללמוד איך לבחור מתקין או קבלן מיזוג, וכיצד להינצל מתקלות

מדריך תכנון חשמל

רוחות של ליקויים: הטעויות שמהן צריך להיזהר בהתקנת מזגנים


עונת הקיץ המתקרבת מעוררת את תחום קניית המזגנים. בנוסף לחשיבות בבדיקת המחיר והמקום ממנו נקנה המזגן, ישנה חשיבות מכרעת לאופן התקנת המזגן. בר מערכות מגישה עבורכם טיפים חשובים, אשר יעזרו לכם לשים לב מהיכן לקנות וכך להימנע מליקויים מסוכנים.

מדריך תכנון חשמל

היהלומים שבמטבח: מוצרי החשמל שיגרמו למטבח שלכם לנצוץ


מוצרי החשמל מהווים חלק אינטגרלי ליצירת מטבח מרשים עם קווי עיצוב ייחודיים. Siemens מציעה ליין מוצרים עם עיצוב יוצא דופן וטכנולוגיה חדשנית שתהיו מאוד גאים להציג במטבח שלכם

מדריך תכנון חשמל

והרי התחזית: כל מה שחשוב לדעת לפני שבוחרים מערכת מיזוג אוויר


בין אם מדובר בקיץ או בחורף מערכות מיזוג אוויר הן הבחירה הנכונה לשמירה על טמפרטורה הנעימה בבית. אבל מה חדש בתחום, ומה חשוב לדעת לפני שרוכשים מערכת מיזוג? רגב גל מחברת בר מערכות עשה לנו סדר

תגובות

כתיבת תגובה