לינה משותפת בחדר הילדים? לגמרי כן! כך תעשו את זה נכון

חדר לכל ילד - אאוט, חדר משותף - לגמרי אין! הלינה המשותפת חזרה ובגדול. כך תאמצו אותה אצלכם בבית

הורים רבים כיום מעדיפים לשכן את הילדים יחד

חדר שינה משותף לשני ילדים או יותר טומן בחובו יתרונות רבים, כל עוד הוא מתוכנן תוך מחשבה על רווחתם, נאמן לצרכיהם ומעוצב בקונספט הקולע לטעם של כל אחד מהם. בניגוד למה שהיה נהוג לחשוב בשנים עברו, מחקרים עדכניים מצביעים על כך שלינה משותפת בחדר הילדים דווקא תורמת לחיזוק הקשר בין האחים וליצירת זמן איכות משותף.

מסיבה זו הורים רבים כיום מעדיפים לשכן את הילדים יחד גם אם יש בבית חדר נוסף. אם גם אתם מתמודדים עם השאלה כיצד לעצב חדר ילדים המתאים לשני ילדים או יותר, אשר יאפשר משחק ולינה משותפת, אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה הבאה, ולגלות גם אילו רהיטים כדאי לבחור לניצול מקסימלי של החדר, ואיך מעצבים את המרחב הפרטי של כל ילד בחלל משותף.

מיטת קומתיים
1

לינה משותפת – למה זה כדאי, ואיך עושים את זה?

לינה משותפת בחדר הילדים מביאה עמה שלל יתרונות, כאשר המרכזי בהם הוא חיזוק הקשר בין האחים. חלוקה משותפת של החלל מבטיחה להקנות לילדים מיומנויות חשובות כמו דחיית סיפוקים, מיקוח, ויתור, תקשורת בינאישית ועוד, והיא תאפשר להם לרקום חוויות ילדות משותפות.

עיצוב מוצלח הוא כזה המאפשר את כל היתרונות שבמגורים המשותפים לצד שמירה על פרטיות ומרחב אישי ובהתאמה לזהותו של כל אחד מהילדים. בבואכם לעצב חדר שינה משותף חשוב שתקיימו מיפוי מקדים של החלל וצרכי המשפחה. צעדים אלה יאפשרו לכם לתכנן את החלל בצורה מדויקת, ובאופן שיוכל להשתנות בקלות עם שלבי הגדילה של ילדיכם. הנה כמה נקודות חשובות שעליכם להביא בחשבון.

חדר ירוק ומיטת קומותיים
2

שמרו על זהותו האישית של כל ילד

ישנה חשיבות לביטוי האישי של כל ילד, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחלל משותף. צרו פינה ייחודית עבור כל אחד מהילדים, באמצעות תמונות אהובות, אוספיו ותחביביו האישיים. ניתן גם לבחור טפט שונה לכל קיר שיתאים לטעמו האישי של כל ילד, אך רצוי שהעיצוב ידבר בשפה אחידה. תוכלו לבחור לדוגמא בטפט בטקסטורה או בהדפס זהה, רק בצבעים שונים. אם החדר מאוכלס על ידי ילדים משני המינים, השתמשו בצבעוני יוניסקס נייטרליים.

קיר טיפוס
3

אפשרו מקום לאחסון נפרד

לכל אחד מהילדים יש צורך באחסון חפציו האישיים. אזור אחסון ייעודי לכל אחד מהילדים יאפשר גם מקום פיזי לשמירת חפצים אך גם ישמר את התחושה שלכל אחד יש את הפינה האישית שלו במרחב המשותף. את ההפרדה תוכלו לעשות באמצעות כוורות בצבעים שונים או ארונית קטנה לצד המיטה. בגילאים גדולים יותר חשוב שלכל ילד תהיה גם פינת יצירה והכנת שיעורים משלו, שולחנות עבודה נפרדים או שולחן מאורך המחולק לשניים באמצעות יחידת מגירות אישית.

מיטת קומתיים או מיטה נפתחת יאפשרו אף הן חסכון משמעותי במקום, והן יסייעו לכם לחלק נכון את החלל (לרוב הן מספקות גם מקום אחסון נוסף במגירות המיטה). את המיטה תוכלו למקם גם בצורת L כך שחלק מהחלל התחתון יכול לשמש כפינת משחק או פינת ישיבה. בנוסף לחסכון במקום, מיטת קומתיים מאפשרת תחושת פרטיות לכל ילד – נקודה חשובה כשמדובר בחלל משותף.

מיטת קומתיים
4
5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הבית ממתכת שחורה
הי, מאיפה המדפים בצורת בית ממתכת שחורה?

סיפור באנגלית מלאה שגיאות
בחדר הילדים בשחור לבן (שהוא מואד יפה), ראשית, מדוע צריך סיפור על הקיר באנגלית? Kמה לא בעברית, בשפה שהילדים מבינים? כנראה בגלל הפוזה?? מלבד זה הסיפור מלא שגיאות! זה בודאי לא חינוכי וגם חושף את הפוזה.

חוץ מהחדר הראשון...הכל אולמות, לא חדרים.

נשמתי לרווחה כשהפרידו אותי מאחי המתעלל

תגובה
אהבתי את הנגרות המתעגלת-,הצבעים ,העבודה-מושלם

בודק...