פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

7 פעולות קסם שיפנו מקום על המשטח במטבח

בחרו לכם את האחסון המתאים ביותר – על האי, על הקיר, על החלון או על עגלה ניידת – ותזכו למקום פנוי על משטח העבודה במטבח, שיותיר אותו נקי ומסודר. 7 פתרונות שכדאי לשקול בתכנון הבא

מאת: לימור קלר

24/02/2019

 

עיצוב: סורנה כפיר. צילום: גלית דויטש

 

 

את משטחי העבודה במטבחים שלנו אנחנו מקבלים נקיים ומושלמים, אבל עם הזמן, וגם לא יותר מדי זמן, מצטברים עליהם קופסאות, צנצנות, כלים, מכשירי חשמל וכל דבר שזה עתה סיימנו להשתמש בו ולא מצאנו לנכון להחזיר אותו בחזרה למקום. הנטייה לצבור ולהעמיס קיימת כמובן בכל חדר בבית, אבל למטבח יש כמה פתרונות ראויים שיעזרו לכם למצוא מקום לכל אותם מסתננים עקשנים.

 

 

עוד מטבחים מעוצבים:

קצת השראה: מטבחים קטנים ששומרים על סטייל

מבשלים אווירה: מטבחים בעיצוב לא שגרתי שכדאי לנסות בבית

ראש בראש: מטבח כפרי או תעשייתי?

 

 

1. מעל הראש: ארונות עליונים


אם היה נדמה לכם שהארונות העליונים אאוט, אז קבלו את הארונות העליונים שהם כי אין עכשיו – יחידה מלאה על קיר שלם, ובה מגרעות בהתאם לצורך – נישה לקפה, כיור, אחסון פתוח ועוד. במקרה של מטבח זה תוכננה יחידת אחסון אחורית מאחורי השיש במטבח, שנראית כחיפוי קיר זכוכית אך למעשה היא משלבת אחסון רב של כוסות וכלים צרים.

 

עיצוב: מלי לוי אלבוים. צילום: שי אפשטיין

 

 

2. מדף אחד ודי


במטבח תוכננה יחידת נגרות עליונה, המשלבת אחסון פתוח וסגור על מנת שאפשר יהיה לאחסן בה את כל הדברים שבדרך כלל עומדים על השיש ויוצרים מראה עמוס ופחות מסודר. היחידה תוכננה במבנה מדורג, כך שניתן יהיה לשים ספלי קפה בחלק הנמוך הפתוח, צנצנות קפה סוכר ותה לצידם, בחלק הפתוח הגבוה יותר, ועציצי תבלין ונוי בחלק העליון. בנוסף, בחלק הסגור שלה ניתן לאחסן דברים פחות אסתטיים כמו קופסאות קורנפלקס, פיצוחים, קופסאות תבלינים ועוד כך שנשמר המראה הנקי והנעים לעין. 

 

עיצוב: אוסי וגלי בית לעיצוב פנים, נגר: wood and metal. צילום: אורית ארנון

 

 

3. על השיש: ארון תריס 


בבית שבו הדיירת לא רצתה לראות מוצרי חשמל מונחים על השיש אבל עדיין להניח אותם בהישג יד, נמצא פתרון בדמות תכנון של ארון תריס. הוא מכיל בתוכו את המכשירים ואף שקעי חשמל עם גישה משני כיוונים כדי לייצר זרימת עבודה נכונה - רק לשלוף ולעבוד – ולהשאיר את השיש פנוי תמיד לעבודה.

 

עיצוב: גליה כהן, יעל מנשה. צילום: אורית ארנון

 

 

4. מעבר לשיש: אדן החלון


חלון המטבח הוצא לקו החיצוני, וכך ששאר אדן חלון פנוי, היוצר מעין מדף מעל השיש. מעבר לכך שהמדף יפה וחינני, הוא מאפשר עוד מקום אחסון לעציצים, תבלינים וכלים ואף משמש לפריטים דקורטיביים או פרקטיים כמו כלי מטבח כמצקת, תרווד ועוד. יתרון נוסף שרואה המעצבת שירי ארצי בתכנון כזה הוא הרחקת הזכוכית מהלכלוך שמייצרות בעת הבישול.

 

עיצוב: שירי ארצי. צילום: אורית אלפסי

 

 

5. המשך המטבח: נישה בתוך ארון

במטבח עם שיש באורך 6 מטרים ולא מעט מוצרי חשמל בחרה המעצבת יעל רביב לקטוע את המשטח אחרי כ-4.5 מטרים לטובת ארון אחסון גבוה, שמשמש גם לפינת קפה עם מכונת קפה, תמי 4, צנצנות תה, קפה וסוכר. מוצרי חשמל אלה קיבלו מקום משלהם על השיש בלי להפריע להתנהלות יומיומית, ואלה שאינם בשימוש תדיר מאוחסנים בארון (טוסטר, מיקסר).

 

עיצוב: יעל רביב, Simple Style. צילום: אורית ארנון

 

בדומה לכך, במטבח המתוכנן כחלל סגור, יחידת ארונות גבוהה המסתיימת בנישה בעלת משטח עץ ובתוספת מידוף עליון לקפה. כך נוצרה פינת חמד המפנה שטח יקר על משטח העבודה הנמצא בחלק הפעיל של המטבח. הפינה חופתה באריחים זהים לשאר המטבח, אך הם יושמו באופן שונה, ללא חיתוך וללא קרניז, כדי ליהנות מיופיים של האריחים. להשלמת המראה הכפרי המידוף העליון נסגר בזכוכית סבתא ושני ארגזי אחסון לירקות מוקמו בחלקו התחתון של הארון.

 

עיצוב: לירון סיני. צילום: אבי מורג

 

 

6. עגלת בר שימושית


כחלק ממידוף קבוע שולבה גם עגלת בר שימושית עם גלגלים, שממשיכה את מכלול המדפים שהיא נמצאת במקומה הגלגלים מאפשרים ניוד לאירוח קל בשעת הצורך. "אני רואה מדפים במטבח כאחסון זמין לשימוש, שתורם לאסתטיקה הטבעית של החלל", אומרת המעצבת סורנה כפיר. "פריטים שימושיים על מדפים הם פרקטיים לתחזוקה, למשל כוסות וצלחות נאות שמשתמשים בהם ביום יום, כך שלא נחוץ ניקוי ואיבוק מיוחד. גם צנצנות עם מזון יבש, אורז, פסטה ועדשים יכולות לייפות מטבח חי ופעיל, תבלינים בעציצים לשימוש מיידי בבישול או פריטים גדולים כמו אגרטלי פרחים וקערות גדולות, שאותם כדאי לפנות ממשטחי העבודה".

 

עיצוב: סורנה כפיר. צילום: גלית דויטש

 

 

7. במרכז: ניצול אי מרכזי


מטבח זה תוכנן בשילוב תאים פתוחים ונגישים על מנת לא להעמיס על משטח העבודה דברים אשר הינם בשימוש יומיומי ונדרשים להיות במיקום נוח ונגיש. בתא הפתוח באי פריטים שימושיים גם לזמן עבודה וגם לזמן אכילה כגון סלסלאות לירקות, משקל ואפילו מלחייה שנגישה ליושבים בלי הצורך לקום. התא הפתוח מואר באמצעות פס לד פנימי, כך שניתן להשאיר בלילה אור קטן לילדים אם הם צריכים משהו מהמטבח. מאחורי הכיריים מדף משולב מתלה, שמיועד לתליית מגבות וכלי ששת לבישול, ומעליו מקום לקבוקון לשמן זית או פרטי סטיילינג. בקצה האי תוכננו תאים פתוחים נוספים, הפונים לפרוזדור, והם משמשים כספרייה לילדי הבית.

 

עיצוב: יעל גרזון ונועה קרביץ. GK INTERIOR DESIGN. צילום: sima & sivan architecture photography

 

 


  • 2.
    פתרונות יצירתיים
    נועלה מעצבת | (03/31/2019)    
    בעיני הפתרון המוצלח ביותר הוא הפתרון של יעל מנשה, נראה לי שכל מי שמתעסק במטבח זקוק שהמוצרים החשמליים יהיו בהישג יד אבל לא יכערו את המראה המסודר של המטבח.
  • 1.
    יישום לא טוב
    שלומית | (03/17/2019)    
    הפתרונות (בחלקם) לא מיושמים נכון וגם לא יפה ולא אסטתי. חבל