קצת השראה: מטבחים קטנים ששומרים על סטייל

כולם מתלבטים תמיד אם הגודל קובע או לא, אבל בעיצוב פנים אפשר להוציא מכל חלל קטן דובדבן, גם אם מדובר במטבחים קטנים ומאתגרים

עכשיו זה כבר לגמרי ברור: בעשור השלישי של המאה ה-21 ישראל צפופה מאי פעם, הדירות שלנו נהיות יותר ויותר קטנות, כך גם המטבחים שהיו ולנצח יישארו, החלל הכי חשוב בבית הישראלי. הבשורות הטובות הן שאם נתכנן את המטבח באופן יעיל גם זה הקטן והמאתגר ביותר ישרת אותנו בצורה המיטבית.

תכנון מטבחים קטנים

קטן אך יעיל ומושלם

תכנון מטבחים קטנים
צילום: גדעון לוין סטודיו 181 מעלות | עיצוב: הדס בראון-שדות

הכל מתחיל בתכנון 

אז כן חברים, נתחיל בסקופ: מטבחים קטנים הם לא מאתגרים, נהפוך הוא, הם ברכה! מה שבאמת נדרש הוא חלל מדויק שתוכנן בקפידה שלא מותיר מקום לאגרנות. עם יד על הלב, דווקא המטבחים הגדולים, שיש בהם שפע של מקום מתחיל הבלגאן- מתחילה האגירה המיותרת ובמקום לקנות צנצנת אחת של מיונז אנחנו מוצאים את עצמנו עם חמש צנצנות, כאילו אנחנו רגע לפני פרוץ מלחמת עולם. המטבחים הקטנים, שאולי יראו מאתגרים מבחינת מטראז', מציבים בפנינו עובדה מוגמרת ומצריכים מאיתנו לרכוש במידה, פשוט כי רק כך הם יישארו מסודרים ומאורגנים.

תכנון יעיל של מטבחים קטנים

זה קטן זה? מה שבטוח שזה לא נראה כך

5
צילום: סיגל סבן | עיצוב: נעה בר וטל מידן מסטודיו דירתי לי

חוץ מהשינוי המבורך בהרגלי הצריכה, שגם יוביל לירידה בסך ההוצאות החודשי, גודל החלל מהווה פקטור חשוב באספקט התכנוני ומצריך חשיבה יצירתיות אל מחוץ לקופסה. גם חברות המטבחים והמותגים הבינלאומיים בתחום אינם נותרים אדישים לדרישה ההולכת וגוברת לפתרונות מותאמים ולראייה השוק מוצף בפטנטים מודולריים עבור מטבחים שדורשים ורסטיליות מרבית. לדוגמה: דלפקי אוכל נשלפים מרהיט המטבח, תאי אחסון נסתרים מבעד לדלתות קונספטה ועוד.

תכנון יעיל של מטבחים קטנים

פטנטים חדשים ופתרונות אחסון יעילים.

תכנון יעיל של מטבחים קטנים
צילום: אורן עמוס | עיצוב: איריס סוכר

אווריריות זה שם המשחק

אז איך מתחילים? בראש ובראשונה מתכננים מארג יצירתי ופרטני ושומרים על חלל כמה שיותר פתוח ואוורירי. ככלל, מומלץ מאוד לאחד בין פונקציות ולייצר open space המקשר בין המטבח לפינת האוכל או הסלון למשל.

תכנון יעיל של מטבחים קטנים

המטבח פתוח לחלל הציבורי.

תכנון יעיל של מטבחים קטנים
צילום: איתי בנית | עיצוב: שלומית גליקס

המשולש הקדוש במטבח

במקרה של המטבח הגודל כאמור ממש לא קובע, מה שדווקא כן הוא המשולש הקדוש שמשמעותו המיקום והמרחקים שנקבע בין המקרר, הכיור והכיריים. ראשון הוא המקרר ובמידה ואתם לרוב לא אוגרים סירים, מקרר ברוחב 60 ס"מ יכול לגמרי להספיק.

מיד אחרי הנישה הייעודית שתכננתם עבורו חשוב לתכנן משטח הנחה באורך של בין 30 ל-90 ס"מ (ממש לא צריך יותר), שם נניח את אריזת השניצלים הקפואים שנרצה להפשיר, וזה הוא האזור בו נכין את הקפה וקערת הקורנפלקס לילדים בבקרים.

מיד אחריו נתכנן מקום של כבוד לכיור, וזה המקום לזכור שכמו מטבח גדול גם כיור גדול הוא פתח לאגרנות, הפעם של כלים מלוכלכים. לכן כיור במידה של 40/60 ס"מ לחלוטין יספיק ואל דאגה יכנס לתוכו גם סיר גדול.

תכנון יעיל של מטבחים קטנים

בשלנים? קנו כיריים ותנור גדולים אך אל תשכחו לייצר משטחים נוחים ויעילים

תכנון יעיל של מטבחים קטנים
צילום: אביב קורט | עיצוב: מעיין רהב

משטח עבודה

הבא בתור הוא משטח העבודה וגם כאן אין צורך להפריד בגדלים- משטח באורך של 80 ס"מ יעשה את העבודה. הכיריים הם הבאים בתור ודווקא כאן, במידה ואתם חובבי בישול מומלץ לרכוש כיריים גדולים מעט מהסטנדרט, ברוחב של עד 75 ס"מ. אחרון חביב הוא משטח הנחה נוסף, שם נניח את צלחת השניצלים רגע אחרי שיצאו מטיגון ומצקת המרק שמתבשל במקביל. אם נסכם את המספרים, מסתבר שמטבח יעיל וקומפקטי יכול לתת מענה מושלם שלא נופל ברמתו מהמטבחים הגדולים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...