פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

בלוגרים על האש: הבלוגרית שדי ברור מה היא עושה כל היום

אפרת ליכטנשטט נמצאת בעיקר במטבח, ולכן שאלה כמו "אז מה את עושה כל היום?" הקפיצה אותה לפתוח בלוג אוכל. אז איך נראה המטבח שממנו יוצאים מטעמים כמו מרק עדשים כתומות ועוגיות גזר?

מאת: לימור קלר

14/12/2015
צילומים: אפרת ליכטנשטט
על המחבתות והסירים: אפרת ליכטנשטט
 
אי שם: בשכונת בקעה בירושלים
 
מקלידה מתכונים בקביעות בבלוג: "אז מה את עושה כל היום?
 
ובו גם מוסבר השם הארוך: "פתחתי את הבלוג כשהייתי בבית עם פיצי מספר 1. בדיוק סגרתי עסק, ולא ידעתי מה אני רוצה לעשות הלאה בחיים. באותו בוקר פגשתי את בן דוד שלי, ששאל אותי 'אז מה את עושה כל היום?', והמשפט שלו הדהד לי בראש שעות ארוכות. באותו ערב פתחתי את הבלוג".
 
 הרבה מקום לעבוד והרבה ארונות לאחסון
 
 
 
אפרת ליכטנשטט. צילום: שירן כרמל
 
 
מוטו מתוך הבלוג: "אחד הדברים האהובים עליי בעולם זה לאכול דברים בפעם הראשונה. אם אני נתקלת במתכון מסקרן ומפתיע, אני יכולה לעצור את כל מה שאני עושה ולהסתער על המטבח. חשוב לי להשתמש בחומרי גלם בריאים ושפויים ואני מנסה להמעיט ככל האפשר מלאכול אוכל מעובד. כמו כולם, גם אני בדילמה הקבועה של 'איזה כיף זה להשקיע באוכל, אבל למי יש זמן?'"
 
לא תתפסו אותה בלי: עוגות בננה, חומוס, קארי ירקות. "כיוון שגם יש לי מדור אוכל בעיתונות המודפסת ('מקור ראשון'), אפשר לומר שאני פחות או יותר כל היום במטבח".
 
מסתערת על המטבח
 
הספציאליטה, לכל הדעות: "מרק עדשים כתומות, עוגיות גזר, עוגת השוקולד של סבתא שלי".
 
הכי טוב בתכנון המטבח: "הוא פתוח לסלון והוא לגמרי חלק מהבית. יש הרבה מקום לעבוד והרבה ארונות לאחסון".
 
חלומות על שיש בהיר 
 
ומה הכי חסר בו: "הייתי שמחה להחליף את השיש לשיש בהיר".
 
היינו מאמצים מתוכו: את אריחי המטרו הלבנים ואת שלל כלי האמאייל התלויים.
 
סוד להמתיק עם הקוראים: מתכון לעוגיות גזר גאוניות (וטבעוניות)

  
חומרים לכ-35 עוגיות (מבוסס על מתכון מהבלוג 101 Cookbooks) - כל המידות הן בכוסות מדידה בינלאומיות סטנדרטיות.
 
1 כוס קמח (כוסמין או מלא או רגיל)
1 כוס שיבולת שועל (כל סוג יתאים)
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
 
***
 
חצי כוס פקאנים קצוצים גס (או אגוזי מלך)
רבע כוס שוקולד צ'יפס (עדיף איכותי עם 40% ומעלה מוצקי קקאו)
אפשר גם ללא שוקולד!
1 כוס גזר מגורד גס בפומפייה (בערך גזר אחד גדול)
 
***
 
חצי כוס שמן קוקוס מומס (נוזלי אך לא חם) או שמן קנולה/חמניות (או חצי חצי)
חצי כוס מייפל טהור (או חצי כוס סוכר לבן)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (אפשר לוותר אם לא אוהבים, אבל זה ממש מומלץ!)
כמה כפות מים, למקרה הצורך
 
 
אופן ההכנה:
 
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים יבשים: קמח + שיבולת שועל + אבקת אפייה + מלח.
מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים שמן + מייפל עם מטרפה, עד שהנוזל הופך סמיך.
אם משתמשים בסוכר, צריך לערבב יותר זמן, אך הסוכר לא נמס לגמרי.
מוסיפים את השמן והמייפל לקערת היבשים ומערבבים היטב אך רק עד לאחידות.
אם התערובת יוצאת פירורית מדי, ניתן להוסיף כמה כפות מים עד שהיא "נדבקת".
עם כפית מניחים תלוליות קטנות על נייר האפייה, בערך בכמות של כפית גדושה.
אם משתמשים בכפות מידה, אז מידת הכף היא טובה.
העוגיות לא גדלות הרבה באפייה, ולכן לא צריך להשאיר רווחים גדולים.
אופים 12-10 דקות, עד שהן מזהיבות ומעט מתקשות.
העוגיות ממשיכות להתקשות מחוץ לתנור.
לשמור עד יום בחוץ ואחר כך בקירור.
 
בתיאבון!
 

גם אדריכלים מבשלים:
 
 

 


  • 5.
    מתכונים מאוד פרקטיים. למען הכשרות....(ללא טקסט)
    RAQUEL LILIANA SOSCHIN DE ARGENTINA | (05/22/2016)    
  • 4.
    הבלוג האהוב עלי
    נטלי לולה | (01/06/2016)    
    אפרת המדהימה פשוט מושלמת מוכשרת יצירתית וכל מילה מיותרת שלמות
  • 3.
    זה אחד האתרים הקבועים שלי למתכונים. בגלל הנגישות והאסתטיקה. ו- אהבתי את שמלת הג'ינס... (כן, יודעת שזה לא הכי קשור). אשמח לדעת מאיפה היא. :)
  • 2.
    עושה חשק לאכול עם הבלוג הזה
    מויש | (01/06/2016)    
    אני לא מחובבי הבישול, אבל חייב להודות שזה ושאר התמונות בבלוג נראות סוף הדרך!
  • 1.
    בלוג מקסים(ללא טקסט)
    צופית | (01/06/2016)