פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

צעיר בן 160: משחקים של קילוף וגילוי בבית אוסטרלי

האדריכל שרכש את הבית העתיק ידע מראש שהוא מכניס את עצמו להרפתקה שקשה לחזות את התפתחותה. תכניותיו למגורים בבית עתיק משופץ ומותאם לצרכים עכשוויים השתנו כאשר גילה את מצבו האמתי של הבית אחרי קילוף שכבות הצבע

מאת: טלי בן-אבי, מגזין בניין ודיור

30/11/2018
Jack Lovel :צילום

בית מחו"ל זה משתתף בנבחרי השנה של אתר בניין ודיור 2018-19 - הצביעו כאן

 

 

מיקום: מלבורן, אוסטרליה

שטח: 200 מ"ר

אדריכל:  Robert Nichol & sons 
 
 
בין המבנים העתיקים שנשארו באחד מרחובות מלבורן מתקופת שלטון האנגלים, מצא האדריכל רוברט ניקול בית עתיק שכבש את ליבו. הוא דמיין איך הוא ומשפחתו גרים בבית עתיק, משופץ כמובן, שחלקיו הפרקטיים מותאמים לתקופתנו. הוא ידע כי לשפץ בית עתיק זו הרפתקה מורכבת ולא תמיד ניתן לצפות את התפתחותה, כי מצד אחד הכבוד להיסטוריה מעורר קשר רגשי כמעט רומנטי, ומצד שני, ההיבטים המעשיים מכתיבים שינויים עכשוויים שעלולים להשפיע על מראהו העתיק של הבית.
 
 
מבנה עתיק ברחובות מלבורן המודרנית
 
כל זה לא הכין אותו להפתעה שחיכתה לו כאשר בשלב ראשון של השיפוץ קולפו כל שכבות הצבע שכביכול שמרו על המבנה. הקוטג', סגור משני צדדיו על ידי שני מבנים, האחד בית מגורים והשני מבנה מסחרי, פורק בזהירות רבה. מה שניתן היה להשתמש בו, כמו לוחות עץ שנשמרו ושימשו לעיצוב התקרה בקומה התחתונה, מסמרים שבזמנו נעשו בעבודת נפחות ידנית ועוררו התרגשות רבה, ודלת הכניסה שבעת רכישת הבית הייתה צבועה בכחול וצבעה הוחלף לירוק, נשמר. יתר הבית חודש.
 
לוחות העץ שנשמרו שומשו לעיצוב התקרה
 
השימוש בחומרים חדשים, כמו מסגרות הדלתות והחלונות, אפשר לאדריכל להרחיב ולהגדיל את הפתחים ודלתות הצירים הוחלפו בדלתות הזזה. בבחירת החומרים הטבעיים ניסה האדריכל לשמור על קשר רופף עם העבר. הוא בחר בעץ אלון, גרסה עכשווית למה ששולב בבית בגרסה העתיקה.
 
 
שילוב בין חומרים ישנים לחדשים
   

רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 

 
 
פלדה בגונה הטבעי בולטת במיוחד במדרגות ובמעקה שעוצב במיוחד, ובקומה העליונה קורות ברזל תומכות בתקרה. לזה נוסף שימוש בבטון ובדקטון במטבח.
 
 
הבלטת הברזל על ידי שימוש בקורות בולטות
 
החזית האחורית שונתה לחלוטין. בתוך הבית הוסרו כמה קירות, המטבח חובר לסלון ורצפת הפנים יושרה לגובה אחד עם הרצפה היוצאת אל החוץ. קווי המתאר של הבית נשארו כפי שהיו, כי בשל מיקומו ממילא לא ניתן היה לשנות הרבה, אך גילו בן 160 שנה, ומעמדו, קוטג' אנגלי טיפוסי, קיבלו ממדי זמן חדשים. בתום השיפוץ ספירת שנותיו של הבית התחילה שוב מאחת. 
 
 
יציאה אל החוץ, קווי המתאר נשארו כפי שהיו