פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

הישן הפך חדש

הישן והטוב פינה מקומו אל החדש והיפה, ראו בתים שידעו לקחת את הלימונים ולהפוך אותם ללימונדה, ואנחנו רק לפרגן באנו וגם להציץ וללמוד

מאת: ליטל שם טוב

צילום: יח"צ

20/09/2018

בדירה נשמרו מאפייני התקופה הבולטים. תכנון ועיצוב דורית וינברן, צילום: שי גיל. צילום לפני: יח"צ

 

אהבתם? קבלו עוד:

מהפך במרתף: משחקן משנה לכוכב
בלי פאניקה: צעדים לשיפוץ מוצלח בלי לאבד את השפיות
הבטחות לשנה חדשה: שיפורים ושדרוגים שאתם חייבים לבית שלכם בשנה הקרובה

  

תהליך שיפוץ הבית נחשב לאחת החוויות הפחות נעימות שיש, הוא מלווה בטרטורים, בעלי מקצוע, והוצאות כספיות שכמעט תמיד חורגות מהמצופה. עם זאת, אם תדעו לעשות זאת נכון, תוכלו להפוך כל בית ישן ומנומנם לפנינה עיצובית מרהיבה. בכתבה הבאה תקבלו הצצה לכמה כאלו שעשו את זה נכון, ותוכלו לקבל רעיונות והשראה גם לשיפוץ הפרטי שלכם. בהצלחה.

 

מנכס להשקעה לבית משפחתי חמים


דרש טיפול דחוף: תוספת חדר שינה על חשבון החלל הציבורי

 

ביתה הפרטי של המעצבת פרי הדר, בעלת סטודיו לתכנון ועיצוב פנים נרכש לפני כ25 שנים כנכס להשקעה, אך בהמשך החליטה לעבור אליו יחד עם ילדיה. הבית ממוקם ברמת פולג, ובתכנון המקורי כלל ארבעה חדרים. בתכנונו החדש התווספו שני חדרי שינה, אחד מהם על חשבון חלק מהחלל הציבורי, השני תוכנן עבור אחד מהילדים המתבגרים באזור הכניסה לבית, סמוך לחלק מהמטבח המקורי, במטרה לאפשר כניסה ויציאה מבלי להפריע לשאר בני משפחה. כפועל יוצא, תשתיות הצנרת והחשמל של המטבח הועברו לקיר החדש שנבנה בין חדר השינה לחלל הציבורי. מעבר הדירה אפשר לבעלת הבית להיפרד מחפצים מיותרים וכך רוב פריטי הריהוט, האחסון והבישול נרכשו מחדש בהתאם לתנאי השטח בבית החדש. כך תוכנן מטבח פונקציונאלי עם חללי אחסון מותאמים בדיוק לצרכי המשפחה. מכיוון שחדרי השינה אינם גדולים, שולבו בהם ארונות בגדים בהתאמה אישית כך שיתאימו באופן מיטבי לחלל, ויאפשרו למקם מיטה זוגית בכל אחד מהם. בנוסף, כל אחד מהחללים זכה להתייחסות אישית ולהתאמת רהיטי אחסון שאינם קונבנציונליים, דוגמת לוקרים וארוניות, על מנת לאפשר מרווח מקסימאלי.

 

איך תוכלו ליישם אצלכם:  הקפידו על תכנון נכון ומדויק של הצרכים בכל אחד מחללי הבית וכך תוכלו לחסוך במקום. כדאי לתכנן מראש את מיקום הרהיטים והמערכות השונות, עד לרמת הפרטים הקטנים, כמו גודל ארון הבגדים, מיקום המיטה וכו'. במידה והחדר שתרצו להוסיף בא על חשבון החלל הציבורי וסמוך לו, כדאי לחשוב על הקשר בין שני האזורים, לרבות נושא אקוסטיקה, פרטיות, ומעברים נוחים. 

 

הקפידו על תכנון נכון ומדויק של הצרכים בכל אחד מחללי הבית וכך תוכלו לחסוך במקום. תכנון ועיצוב פרי הדר. צילום: סטס שרייבר. ולפני, צילום: יח"צ

 

בתכנון החדש התווספו שני חדרי שינה, אחד מהם על חשבון חלק מהחלל הציבורי. תכנון ועיצוב פרי הדר. צילום: סטס שרייבר

 


 

 

קומפקטית וחכמה- דירת 36 מ"ר לרווק


 דרש טיפול דחוף: שילוב כל הפונקציות שהופכות את החלל לבית של ממש, בשטח קטן במיוחד

 

כאשר רכש הדייר, גבר בשנות ה-30 לחייו, את דירתו הקומפקטית בשכונת פלורנטין, הוא לא תיאר לעצמו שכך שהיא תיראה בסיום תהליך השיפוץ. הדירה אשר עוצבה על ידי מעצב הפנים ניצן הורוביץ, הייתה כהה, חשוכה ומוזנחת, ושימשה במקור כחלל עבודה אשר הוסב עם השנים למגורים. הדירה הקטנה מתפרשת כ-36 מ"ר סה"כ שפרוסים על שני מפלסים של כ-18 מ"ר כל אחד, כאשר גובה השיא בחלל עמד על כ-5.8 מטרים. בתכנון החדש הושקעה מחשבה רבה בתכנון האלמנטים כך שייצרו מראה מאוורר ועדיין יספקו את כל מה שצריך בית לטובת התנהלות תקינה. במהלך השיפוץ נהרסו הקירות הפנימיים, עמוד תומך שהחזיק את הגלריה הוחלף בקורה, והפונקציות שהיו בחלל המקורי החליפו מיקומים. המפלס התחתון משמש כאזור מגורים, ואילו העליון הפך לקומת אירוח.

 

איך תוכלו ליישם אצלכם: כדי למקסם חלל קטן חשוב לבחור בפלטת צבעים וחומרים שתגרום לו להראות גדול מכפי שהוא. בנוסף, אל תפחדו לתכנן פרטי נגרות בהתאמה אישית, אולי מדובר בהשקעה כספית גדולה יותר, אך בסופו של דבר היא משתלמת במיוחד, היות והיא תסייע לכם לנצל בחוכמה כל איזור ופינה בבית. לצד פרטי הנגרות הללו חשוב לשלב רהיטים בפרופורציות הנכונות שישמרו על החלל מאוורר ולא עמוס מדי. 

 

הדירה הקטנה מתפרשת כ-36 מ"ר סה"כ שפרוסים על שני מפלסים. ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר 
מבט לפני השיפוץ. הדירה שימשה במקור כחלל עבודה אשר הוסב עם השנים למגורים. צילום: יח"צ

 

ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר 

 

 

מדירה מוזנחת בבניין באוהאוס- למעודכנת ומרהיבה


דרש טיפול דחוף: החזרה לחיים של דירת באוהאוס בעלת אלמנטים אדריכליים מיוחדים.

 

בבניין באוהאוס, הממוקם באחד הרחובות השקטים והפנימיים של מרכז תל-אביב, שוכנת דירה שזכתה לאחרונה לחיים חדשים. תהליך השיפוץ המורכב שם דגש על שימור של מאפייני הסגנון והבנייה של אותה תקופה, תוך התאמה לחיי זוג צעיר. הדירה נרכשה על ידי הורי הדיירת כנכס להשקעה, והושכרה ללא שיפוץ. לאחרונה החליטה הבת לחזור לעיר הגדולה, מה שהוביל לשיפוץ מקיף מהיסוד והתאמה לצרכי בני הזוג. השיפוץ כלל טיפול משמעותי במעטפת וחלוקה מחודשת של החללים. כנהוג בדירות תל אביביות באותה תקופה, הדירה המקורית כללה מרפסות שמש שנותרו לא מנוצלות, מסדרון רחב ידיים ללא פונקציה מוגדרת וחדרים קטנים.  תהליך השיפוץ כלל שימור הדלתות והתריסים, ניכוס של המרפסות כחלק אינטגרלי מחלל הבית. הסלון והמטבח תוכננו כ-OPEN SPACE מואר, וכדי להיצמד לסגנון המקורי הקירות וחזיתות המטבח נצבעו לבן בוהק, ושולבו בו פרטי וינטג' שונים. כמו כן, נשמר גובה התקרות שמגיע ל-4 מטרים, אשר יוצר מראה מרווח ואווירירי.

 

איך תוכלו ליישם אצלכם:  אם ניתן לשחזר ולשמר אלמנטים קיימים מבתים ודירות היסטוריים מומלץ לעשות כך- זה יוסיף במיידית אופי וייחוד לכל חלל. יחד עם זאת, חשוב למנן ולהתאים את הבית לצרכי היומיום של דיירי הבית, ולא לוותר על פרקטיקה ונוחות. כך למשל תוכלו לשמור על קורות שמוסיפות ערך ארכיטקטוני, לספח מרפסות שירות לחלל הציבורי או החדרים, לשחזר רצפה מצוירת ולתכנן היטב את המערכות על מנת להשאיר את התקרות גבוהות על מנת שחלל להרגיש פתוח, גדול ואוורירי מכפי שהוא באמת. 

  

 

תכנון ועיצוב דורית וינברן, צילום: שי גיל

 

תכנון ועיצוב דורית וינברן, צילום: שי גיל