כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

תוכן שיווקי  //  הרחק מההמון הסואן

הרחק מההמון הסואן

משפחת אלסטר, שהתגוררה שנים בלב העיר, חלמה על בית בכפר.
האדריכל יקי ארזי הגשים לה את המשאלה ותכנן בית חלומות בכפר דניאל. בעיר ביער

מאת: צילום:


חלום המגורים בטבע – הוא חלום נפוץ, במיוחד בתקופתנו רבת המתח וזיהום האוויר. יש מי שמתפשרים ומכופפים את חלומם לצורכי המציאות, ויש מי שנחושים ללכת עד הסוף בעקבות החלום.
משפחת אלסטר הצליחה לממש את החלום שלה בכפר דניאל, הנושק ליער בן שמן, בעזרתו של הארכיטקט יקי ארזי. "האתגר בבניה בכפר דניאל", מספר ארזי, "היה ליצור מבנה המהווה חיבור בין הסביבה הכפרית הקרובה ובין המיקום הגיאוגרפי המיוחד של יער בן שמן. כמובן שבתכנון המבנה יש התחשבות גדולה בצרכי המשפחה המודרנית".


יער בן שמן הוא כיום אחד מגושי היערות הגדולים במדינה, והוא משתרע על פני כ – 21,000 דונם.
אדמות בן שמן נרכשו על ידי קק"ל בשנת 1907 והנטיעות הראשונות היו של עצי זית.
עד מהרה התברר כי גידול עצי הזית איננו עולה יפה בשטחים סלעיים ו/או תלולים ולכן הוחלט כי השטחים אינם ראויים לעיבוד חקלאי , והצמחייה הוחלפה בעצי אורן וברוש.
משנות ה- 90 היער נחשב ל"ריאה הירוקה" של תושבי גוש דן ומהווה מוקד לתרבות הפנאי בחיק הטבע של האוכלוסייה העירונית. 
הרחבת המושב, בכפר דניאל, ממוקמת בשטח שבין המושב הישן ובין יער בן-שמן, במקום הפתוח לנוף ולמרחבים ירוקים מדהימים.
בהרחבת המושב החדשה, נשמרו ערכי המרחב ומגרשי הבנייה חולקו בנדיבות לשטחים של 500 מ"ר ומעלה.

פתאום באמצע החיים

לאחר שנים רבות של גידול משפחה בעיר, החליטה משפחת אלסטר לצאת אל הכפר.
טלי אלסטר: "חלומנו היה בית פרטי, מוקף נוף פסטורלי. חיפשנו את השקט והשלווה, שלאחר יום עבודה מטורף, ורצינו שהילדים יגדלו באווירה נינוחה וחופשית. חודשים חיפשנו בתי במושבים במרכז הארץ. ראינו עשרות בתים, אולם לא הצלחנו להתחבר לאף אחד מהם. התחלתי להתייאש. נראה היה כי חלומות נועדו לשנת הלילה ואילו אנחנו נשאר לגור בעיר. ואז ראינו פרסום של 'כפר הכסף' בכפר דניאל – מכירת מגרשים (500 מ"ר כ"א) לבניה עצמית. נרתענו מהמחשבה על בניה עצמית. ככלכלנים יכולנו לתכנן את התקציב, אבל להופכו לבית קיים זה כבר סיפור אחר. חברים שעברו כבר את חווית הבניה אמרו, שהכל תלוי באדריכל ובשיתוף הפעולה איתו – ואכן כך היה".


מלבד רשימת פונקציות בסיסיות הכוללות: מטבח, סלון, פינת אוכל ומספר חדרי שינה, לא היה לבעלי הבית מושג מה עומד להיות המראה הסופי של בית החלומות שלהם.

"מבחינתנו, חלום הבית בכפר כלל את המרכיבים הבאים: בית בסגנון כפרי, אינטימי וחם, לבית יהיו חצאי מפלסים, גינה מרווחת, פינה לקפה של הבוקר ופינה לארוחת הצהריים", אומרת טלי אלסטר. "כל השאר היה בידי האדריכל.לאחר שלב התכנון, שלב האישורים וקבלת היתר הבניה, החל שלב הבניה ולנגד עיני ממש, החלו התוכניות לרקום עור וגידים". בעלי הבית מספרים כי בכל שלב משלבי הבניה חוו הפתעה נוספת. כל השרטוטים והתוכניות קמו לתחייה לנגד עיניהם.
בית משפחת אלסטר, הנושק ליער בן שמן, חול על מגרש פינתי של 550 מ"ר. בבית, הטובל בירוק, הושם דגש רב על התאמה לכיווני השמש והרוח. המבנה משרד מודרניות ואלגנטיות, תוך שילוב אלמנטים עתיקים, השאובים מאופיו של המושב וממראו ההיסטורי. המראה החיצוני של המבנה יוצר שעטנז של ישן וחדש, עם גימור בקשת צבעים אחידה והרמונית.
המודרניות מתאפיינת בשימוש גג בטון, בעל שיפועים מנוגדים, בצורת האות "V". חזיתות המבנה בעלות קווים ישרים ונקיים, והחלונות והדלתות בגודל אחיד. מנגד ניתן לראות שימוש בחיפוי לבנים, שפורקו ממבנים ישנים. המראה הפנימי של הבית משדר תחושת משפחתיות חמה לצד אלגנטיות, תוך שימוש בצבעים וחומרים ובעיים, לצד מערכות חשמל ותקשורת מהמתוחכמות והחדישות ביותר.
הריהוט בעל מראה נוסטלגי – פינת האוכל עם שולחן אבירים בנויה מעץ אלון צרפתי עתיק והמטבח נבנה בסגנון אנגלי כפרי מסורתי. שאר חלל הבית, על שלל אביזריו, שומר בקנאות על מערכת הצבעים הייחודית.
אופן חלוקת החדרים בחלל יוצר תחושה שהבית בנוי משני חלקים נפרדים, המשולבים יחד.

שטח הבית נפרס על פני 190 מ"ר בארבעה מפלסה, שבניהם מחבר גרם מדרגות העשויות פלדה ובעלי מדרך עץ אלון מסיבי. לגרם המדרגות מעקה עשוי פרזול מסוגנן כמשל היה שרשרת על צוואר גברת מהודרת. באמצעות תכנון חללים שכזה נוצרת הפרדה ברורה בין שטחי האירוח הציבוריים, לבין פינת המשפחה וחדר העבודה, הזוכים לפרטיות ולניתוק מקומת הכניסה הראשית.
למרות הניתוק הפיזי, נשמר קשר עין בין המפלסים ע"י חלל פתוח מעל והגבהת התקרה. יחסי הקרוב-רחוק, שמתקיימים בין החלל הציבורי לפינת המשפחה, חוזרים ומופיעים גם בהפרדה בין חדר השינה של ההורים לחדרי השינה של שלושת הילדים במשפחה.
מפלס ההורים נמצא בין מפלס החלל הציבורי ובין מפלס חדרי הילדים, מתוך התחשבות בצרכי ההורים להיות בקרבת הילדים, ובד בבד ליהנות מהקרבה הנוחה לחלל הבילוי הראשי.
אגף הילדים כולל בתוכו שולשה חדרי שינה גדולים ומרווחים, חדר שירותים, חדר רחצה ומרפסת הפונה לגינה רחבת ידיים. חלוקה פנימית זו מאפשרת לילדים המתבגרים שבמשפחה פרטיות ונוחות.


 

חדר הרחצה ביחידת ההורים רוצף וחופה באריחי אבן מסוג 'מצפה' מיושנים ובתוכם שופצו פסיפסי זכוכית בגווני ירוק-תכלת להשלמת המראה הכפרי. על גבי ארון אנגלי, בעל משטח עץ אלון גס, ניצב כיור מפואר ומעליו מראה בעלת מסגרת הדורה. למרות המראה המיושן והחם השולט בבית, חדר הרחצה של הילדים הבוגרים עוצב בסגנון בעל אופי מודרני, צעיר וצבעוני, בהתאם לטעמם. לחדר זה נבנה ארון מעץ ונגה כהה ומעליו הונח משטח שיש לבן ובו כיור שקוע. קירות החדר  חופו באריחי קרמיקה לבנים בשילוב אריחי קרמיקה בצבע ירוק דשא, שיחד יצרו חדר רחצה צעיר, אלגנטי ורענן.
טלי אלסטר: " אנו גרים בבית כבר כמעט שנה, ואין ספק כי זהו בית החלומות שלנו. גם היום יקי מוסיף פריטים, משפר ומלווה אותנו. העבודה והרעיונות לא מסתיימים. נכנסנו לחוויה מרתקת ואנחנו נהנים מהדרך ובמיוחד מהתוצאה".

 

עוד בנושא

תוכן שיווקי

חם בקהילת השיווק: המוצרים הביתיים שהחליפו זהות


להציץ ל"מזרקה" מתוך השירותים, להתחבא מתחת שולחן ענק במטבח ולשבת על ספה בהשראת דאלי. בפעם הראשונה בעולם נחשפים פריטים של אומנים פורצי דרך, שלקחו מוצרים ביתיים וסטנדרטים, והוציאו אותם מהקשרם. בואו לראות

תוכן שיווקי

חם בעיצוב: ב-22 לינואר מתקיים האירוע המסקרן בעולם העיצוב


אירוע ייחודי יתקיים לראשונה במוזאון תל אביב עם האנשים המסקרנים ביותר בסצנת התרבות התל אביבית, כחלק ממהלך עולמי, בו תל אביב נבחרה להיות היעד הראשון לאירוע. אנחנו נהיה שם כדי לספר לכם

תוכן שיווקי

שלא ימרחו אתכם: החברה שתכניס אתכם לבית בזמן ולא דקה אחרי


אמרו לכם שהבית שבניתם יהיה מוכן ב-1 לחודש, אבל ברגע האחרון ספק הבריז, פרויקט נדחה, חומר לא הגיע והכל מתעכב ועולה לכם ים כסף? לא עוד – הכירו את Building Time, החברה שמבטיחה לעמוד בלו"ז שלכם

תוכן שיווקי

פורשים כנף: פתרונות הצללה וקירוי איכותיים


פרגולות חשמליות, סוככים, חניות לרכב, ומפרשי צל יתנו פתרונות מצוינים לקירוי והצללה מפני הגשם והשמש. חברת קשתות המובילה בתחום מציעה מגוון רחב של מוצרים המותאמים לכל עונות השנה

תגובות

כתיבת תגובה