בניין ודיור

תוכן שיווקי  //  מדריך: 6 דרכים שונות לסדר את המטבח

מדריך: 6 דרכים שונות לסדר את המטבח

תגידו לנו איך נראה המטבח שלכם ואנחנו נגיד לכם איפה בדיוק למקם את התנור, הכיריים ואת השאר הדברים כדי שיהיה לכם הכי נוח ומרווח

מאת: צילום:


לא די רק בבחירת מוצרי החשמל, אלא חשוב גם לבחור עבורם מיקום נכון במטבח, כך שיאפשרו ניצול מקסימלי של חלל עבודה לצד עיצוב נעים בהתאם לתנאים הקיימים.

 

אסי ארביב, מבעלי קלינטון סחר יבואנית מותג מוצרי החשמל TEKA ו- TECNOGAS, מציג מספר דוגמאות לעיצוב יעיל וידידותי של המטבח בהתאם לסוג החלל הזמין. נקודת המוצא היא כי למטבח יש לפחות שלושה אזורים מוגדרים, איזור הבישול, איזור הדחת הכלים ואיזור האחסון. יחדיו, הם יוצרים משולש סגור לתנועתיות התדירה ביותר של המשתמשים במטבח.

 

כל פעילות במטבח כוללת ריבוי של תנועות ומשימות קטנות, והציוד חייב להיות מוצב בצורה אופטימאלית על מנת לעשות חיים קלים ולחסוך במאמצים מיותרים. החלל הזמין וצורתו יכתיבו את חלוקת האזורים במטבח.

 

להלן התוכניות השכיחות ביותר עם טיפים כיצד למקסם את החלל בהתאם לדרישות אלו:

 

הצבה בשורה – האופציה הטובה ביותר כאשר חלל המטבח קטן וצר. למעשה, כל אזורי המטבח, הבישול, הדחת הכלים והאחסון נמצאים באופן בלתי נמנע, זה לצד זה בשורה ובמרחק גדול יחסית. ניתן לפתור בעיה זו אם מוודאים כי האזורים בסדר האפשרי ההגיוני ביותר וכי ישנם מספר משטחי עבודה ליד המקרר,  התנור ועוד, כך שלא תצטרכו לשאת משהו כבד או חם למרחקים.
 
 
 
 
 
צורת האות L – צורת עיצוב בעלת המון יתרונות ללא חסרונות. במידה ומעצבים את המטבח בצורה זו ובחוכמה, הדבר "מחסל" את הצורך ללכת משום שניתן להגיע לתנור, למקרר, או לכיור על ידי סיבוב וצעד אחד בלבד.
 

 

 

 

צורת האות U – אם יש ברשותכם שלושה קירות שניתן להשתמש בהם, בהנחה שהמטבח ברוחב של לפחות 3 מטר, עיצוב זה הוא אידיאלי ומעניק את כל היתרונות של המטבח הפינתי אך עם חלל נוסף. בעיצוב זה, כל קיר מוקדש לאחד משלושת המשימות העיקריות שלפניכם, לדוגמא, לבישול, להדחת כלים ולהכנת אוכל. בצורה זו קל יותר למנוע אי סדר והמטבח ייראה גדול יותר מכפי שהוא בפועל.

 

הצבה במקביל – במטבחים רבים המיקום של הדלתות והחלונות מותירים רק שני קירות מנוגדים שניתן להשתמש בהם לאבזור. בעוד הדבר עשוי להיתפס כחסרון, למעשה קל יחסית למקם אזורים קרוב יחדיו וזה מונע את תחושת הקלאוסטרופוביה שאתם עלולים לחוות כאשר מוקפים בחפצים או בארונות מכל עבר.

 

 

אי – עיצוב האידיאלי עבור מטבחים גדולים אשר לרוב מרובעים. היתרון הגדול של אי במטבח הוא שתמיד יש לכם שפע של חלל עבודה. למעשה המטבח מחולק לשלושה אזורים מקבילים: בישול, אפיה והדחת כלים כאשר עבור כל משימה משטח עבודה רחב ידיים. באופן טבעי, אם יש לכם כיריים במרכז המטבח, קולט האדים ממוקם ישירות מעל.

 

 
חצי אי – אופציה נוספת לאלו החושקים בעיצוב אידיאלי בעוד שהחלל הזמין אינו עומד במידות הרצויות. עיצוב "חצי האי" מגדיל את הדלפק
הראשי במרכזו של המטבח. מרבית הציוד מוצב בצורה אנכית לאחד מן הקירות, כך שמרכז המטבח הופך ללב ההתרחשות. עיצוב זה מעניק מראה אישי למטבח, יוצר חללים שונים לעבודה.

 

 

 

עוד על תקה>>
 

עוד בנושא

תוכן שיווקי

חם בקהילת השיווק: המוצרים הביתיים שהחליפו זהות


להציץ ל"מזרקה" מתוך השירותים, להתחבא מתחת שולחן ענק במטבח ולשבת על ספה בהשראת דאלי. בפעם הראשונה בעולם נחשפים פריטים של אומנים פורצי דרך, שלקחו מוצרים ביתיים וסטנדרטים, והוציאו אותם מהקשרם. בואו לראות

תוכן שיווקי

חם בעיצוב: ב-22 לינואר מתקיים האירוע המסקרן בעולם העיצוב


אירוע ייחודי יתקיים לראשונה במוזאון תל אביב עם האנשים המסקרנים ביותר בסצנת התרבות התל אביבית, כחלק ממהלך עולמי, בו תל אביב נבחרה להיות היעד הראשון לאירוע. אנחנו נהיה שם כדי לספר לכם

תוכן שיווקי

שלא ימרחו אתכם: החברה שתכניס אתכם לבית בזמן ולא דקה אחרי


אמרו לכם שהבית שבניתם יהיה מוכן ב-1 לחודש, אבל ברגע האחרון ספק הבריז, פרויקט נדחה, חומר לא הגיע והכל מתעכב ועולה לכם ים כסף? לא עוד – הכירו את Building Time, החברה שמבטיחה לעמוד בלו"ז שלכם

תוכן שיווקי

פורשים כנף: פתרונות הצללה וקירוי איכותיים


פרגולות חשמליות, סוככים, חניות לרכב, ומפרשי צל יתנו פתרונות מצוינים לקירוי והצללה מפני הגשם והשמש. חברת קשתות המובילה בתחום מציעה מגוון רחב של מוצרים המותאמים לכל עונות השנה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *