פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

המשפחה התרחבה, מה עושים עם הבית?

למשפחה בת ארבע נפשות שהתרחבה למשפחה בת שש נפשות, נדרש בית רחב יותר, אך הגודל לבדו לא די בו, ונולד הצורך בהוספת שפע של מקומות אחסון. זה היה הדבר העיקרי שהנחה את המעצבת ענבל סיני

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

12/04/2019
צילום: טל ניסים

 
דיירים: זוג + 4 ילדים
שטח: 180 מ"ר
עיצוב פנים: ענבל סיני
 
עוד דירות מעוצבות:
 
נפתחו בבית פתחים רחבים על מנת להכניס את החוץ פנימה ולתת תחושה של מרחב
 
אחת מהבקשות שהופנו לענבל סיני, מעצבת הפנים, הייתה יצירת שפע של מקומות אחסון סגורים. בקשה נוספת הייתה הרחבת הבית והתאמתו למספר הדיירים שגדל בשניים בעקבות לידתם במזל טוב של זוג תאומים. 
 
הבית הורחב על מנת לאפשר מרחב לארבעת הילדים
 
במסגרת הרחבת הבית, שונו מיקום וגודל הפתחים, דבר שהוביל לתחושת מרחב גדולה הנוצרת עם הכנסת החוץ פנימה. דלת הכנסת הונמכה במפלס על מנת למקסם את השימוש בבית בן ששת החדרים.
 
גם את פינת האוכל תוחם מזנון המשמש לאחסון ויושב בטח נישה ייעודית
 
בכניסה לבית, במבואה שהונמכה, נבנה קיר אשר משני צדדיו ארונות אחסון, צד אחד פונה לכיוון הכניסה, והצד השני, שכולו נוצר למטרת אחסון כוסה בארון, אותו חוצה משטח עבודה הפונה למטבח. 
 
יחידת האחסון של המטבח והכניסה הופכת לדלפק
 
המשכו של משטח העבודה מתרחב והופך לדלפק אכילה יומיומי בעוד שבמרחב החברתי הוקצה מקום נכבד לשולחן אוכל חגיגי, כשלידו נבחרה כוננית אחסון גדולה המשלימה מבחינה פונקציונלית את הכוננית המוארכת התלויה לכל אורכו של הקיר בסלון. 
 
החלל כולו של המטבח, הסלון ופינת האוכל מדבר באותה שפה עם ידי שימוש בגווני חום, אפור ושחור
 
הרעיון המרכזי היה בנייה של פריטי נגרות לאחסון סביב עמודי הבית כך שרהיטים אלה לא יפריעו לזרימה של הבית ולא יחנקו אותו. הבית בעצם בנוי סביב האחסון.
 
החלל שמתחת למדרגות הפך לשירותי אורחים על מנת לא לבזבז מקום
 
גם בחדר השינה של ההורים ניכרת לעין מגמת מקומות האחסון, מגמה המתבטאת בעיצוב ארון קיר ארוך אשר חסם חלונות צדדיים צרים, ובמקומם פתחה המעצבת חלון חדש הפונה אל הנוף. 
 
חדר השינה של ההורים אף הוא מואר מאוד הודות לחלון הגדול שנפתח
 
את הגובה בין שתי קומות הבית ניצלה המעצבת לעיצוב שירותי אורחים הנמצאים במישור גרם המדרגות העולה לקומת חדרי השינה.  
 
הבית תוכנן בעיצוב מינימליסטי שבא לידי ביטוי גם בחלל האמבטיה
 
בשירותי האורחים עוצבה כוננית המשמש לאחסון ועליה מונח הכיור. מקומות אחסון נוספים תוכננו ביתר חדרי השירותים של הילדים ושל ההורים. 
 
הבית פתוח לחצר והירוק חודר פנימה ונותן הרגשה של חלל גדול
 
תמונות נוספות:
 
הרהיט האפור תוחם את המטבח ומפריד בינו לבין הכניסה
 
מזווית זו ניתן לראות את הרהיט האפור מצידו השני, של הכניסה
 

 


  • 13.
    קודר קודר(ללא טקסט)
    א | (05/07/2019)    
  • 12.
    קודר קודר(ללא טקסט)
    א | (05/07/2019)    
  • 11.
    אהבתי מאוד נעים ועכשווי(ללא טקסט)
    מעצבת | (05/01/2019)    
  • 10.
    תמונות לא טובות
    צופית | (05/01/2019)    
    בגלל הצילום הכל נראה כל כך אפור ולא פורפורציונלי. מרוב עיוות לא ממש אפשרי לתת ביקורת . רשימת חוסרים כללית- צבע . אומנות. ספרים. נייר טואלט.
  • 9.
    יפה מאוד
    אורטל | (05/01/2019)    
    מקסים עדין ויפה. ממש בטוב טעם כל הכבוד. אהבתי את החשיבה על הפרטים הקטנים.
  • 8.
    180 מטר.. לא כזה אתגר
    יו | (04/30/2019)    
    אנשים עם 90 מטר מסתדרים
  • 7.
    דירת קבע
    זהבה | (04/30/2019)    
    יפה ומושקע בטוב טעם. מהיכן הנברשת בפינת אוכל?
  • 6.
    הצילום
    ענבר | (04/30/2019)    
    נחמד. תוכניות לפני ואחרי היו עוזרות. אבל הקטע הזה עם הצילום שמותח את הספה שתיראה כאילו היא 5 מטר אורך, קצת מגוחך. זה יוצא מפרופורציה הדבר הזה.
  • 5.
    מה היה קודם? כי הבית עכשיו כולו סלון...(ללא טקסט)
    יאללה יאללה | (04/30/2019)    
  • 4.
    מאכזב
    א | (04/30/2019)    
    קודר משהו... וה"אהילים" הנוראים....
  • 3.
    משמים ומדכא נורא...(ללא טקסט)
    א | (04/30/2019)    
  • 2.
    פרטים לגבי המזנון
    נועה | (04/30/2019)    
    אשמח לדעת מהיכן המזנון
  • 1.
    חסרים גוונים הכל אפור\שחור\עייף