כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(789) "

המיקום: עראבה, הגליל התחתון
השטח: 340 מ"ר על שטח של כשני דונם
אדריכלות ועיצוב פנים: מנאל אסמעיל

בעיר עראבה שבגליל התחתון, נמצאת וילה רחבה שמשלבת בין עיצוב מודרני לבין מסורת. הווילה יושבת על שטח שמתפרש על פני יותר משני דונמים, ובנויה כולה סביב פטיו המיתמר לגובה של שתי קומות. בעוד שהווילה עצמה מעוצבת בקו מודרני, במרכזו של הפטיו יש עץ זית עתיק, המעיד על חיבורם של דיירי הבית לאדמה שעליה הם יושבים.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/1-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/2-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/3-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(672) "

על עיצוב החוץ והפנים של הווילה הרחבה והמרשימה הזאת, אמונה האדריכלית מנאל איסמעיל. האדריכלית קיבלה לידיה את הפרויקט כאשר הבית עוד היה בשלב השלד. לבקשת לקוחותיה, היא חיפתה את החזיתות החיצוניות באבן מקומית שמחברת בין הווילה לבין סביבתה. לריכוך המראה החיצוני של הבית, מנאל תכננה מפתח רחב ידיים. מפתח זה גם מאפשר חדירה של אור טבעי, וחושף את הבית אל הנוף הגלילי הנשקף מבחוץ.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/4-8.jpg" ["image_title"]=> string(29) "צילום: פידאא דאו" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/5-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/6-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(716) "

מבחוץ הווילה נראית סגורה ומוגנת, אך ברגע שנכנסים פנימה, מתגלים מרחבים פתוחים וזורמים. הסגנון שנבחר משלב בין קו מודרני נקי, לבין אלמנטים מסורתיים כמו ריצוף האבן. עץ הזית, שנשקף מכל זווית בבית, תורם גם הוא לחיבור למסורת ולאדמה. תוך מחשבה מדויקת, האדריכלית שילבה בין חומרים שונים ומגוונים כמו עץ, זכוכית וקטיפה. בין לבין היא גם דאגה לשלב חפצי נוי שונים וצמחייה, אשר מעשירים את המראה של חללי הפנים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/7-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/8-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/9-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(752) "

הווילה, כאמור, נפרשת על פני שתי קומות. בקומת הכניסה נמצא האזור הציבורי שכולל את הסלון, פינת האוכל והמטבח. הקומה העליונה, לעומת זאת, הוקדשה לבני המשפחה, והיא כוללת את החדרים הפרטיים. גם בקומה זו, הפטיו הוא שמכתיב את התכנון. כל המעברים נבנו סביבו, והוא גם זה שחוצץ בין חדרי הילדים לבין יחידת ההורים. בקומה העליונה יש גם פינת משפחה אינטימית המשקיפה אל הסלון, ויוצרת חיבור בין שני המפלסים של הווילה הרחבה והמעוצבת הזאת.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/10-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/11-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/05/12-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

הכוח הנשי  //  חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת

חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת

בווילה הרחבה שעיצבה האדריכלית מנאל איסמעיל אפשר לראות חיבור מדויק בין עבר לעתיד ובין פנים וחוץ

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: ירין נטור חלבי


המיקום: עראבה, הגליל התחתון
השטח: 340 מ"ר על שטח של כשני דונם
אדריכלות ועיצוב פנים: מנאל אסמעיל

בעיר עראבה שבגליל התחתון, נמצאת וילה רחבה שמשלבת בין עיצוב מודרני לבין מסורת. הווילה יושבת על שטח שמתפרש על פני יותר משני דונמים, ובנויה כולה סביב פטיו המיתמר לגובה של שתי קומות. בעוד שהווילה עצמה מעוצבת בקו מודרני, במרכזו של הפטיו יש עץ זית עתיק, המעיד על חיבורם של דיירי הבית לאדמה שעליה הם יושבים.

על עיצוב החוץ והפנים של הווילה הרחבה והמרשימה הזאת, אמונה האדריכלית מנאל איסמעיל. האדריכלית קיבלה לידיה את הפרויקט כאשר הבית עוד היה בשלב השלד. לבקשת לקוחותיה, היא חיפתה את החזיתות החיצוניות באבן מקומית שמחברת בין הווילה לבין סביבתה. לריכוך המראה החיצוני של הבית, מנאל תכננה מפתח רחב ידיים. מפתח זה גם מאפשר חדירה של אור טבעי, וחושף את הבית אל הנוף הגלילי הנשקף מבחוץ.

צילום: פידאא דאו

מבחוץ הווילה נראית סגורה ומוגנת, אך ברגע שנכנסים פנימה, מתגלים מרחבים פתוחים וזורמים. הסגנון שנבחר משלב בין קו מודרני נקי, לבין אלמנטים מסורתיים כמו ריצוף האבן. עץ הזית, שנשקף מכל זווית בבית, תורם גם הוא לחיבור למסורת ולאדמה. תוך מחשבה מדויקת, האדריכלית שילבה בין חומרים שונים ומגוונים כמו עץ, זכוכית וקטיפה. בין לבין היא גם דאגה לשלב חפצי נוי שונים וצמחייה, אשר מעשירים את המראה של חללי הפנים.

הווילה, כאמור, נפרשת על פני שתי קומות. בקומת הכניסה נמצא האזור הציבורי שכולל את הסלון, פינת האוכל והמטבח. הקומה העליונה, לעומת זאת, הוקדשה לבני המשפחה, והיא כוללת את החדרים הפרטיים. גם בקומה זו, הפטיו הוא שמכתיב את התכנון. כל המעברים נבנו סביבו, והוא גם זה שחוצץ בין חדרי הילדים לבין יחידת ההורים. בקומה העליונה יש גם פינת משפחה אינטימית המשקיפה אל הסלון, ויוצרת חיבור בין שני המפלסים של הווילה הרחבה והמעוצבת הזאת.

עוד בנושא

הכוח הנשי

בדרך שלה: המורשת של זאהה חדיד


חמש שנים עברו מאז פטירתה הפתאומית של זאהה חדיד, אבל הפרויקטים שהיא תכננה עוד ממשיכים להיבנות ולהפתיע את עולם האדריכלות

הכוח הנשי

הרבה מעבר לארונות – המעצבת ששמה את הנגרות במרכז


בזכות תכנון נגרות מדויק ובחירה מוקפדת של חומרים ורהיטים, מעצבת הפנים התאימה את דירת הפנטהאוז לדייריה החדשים

הכוח הנשי

יאללה קוסמוי: וילה מפנקת באי התאילנדי


בין מי הטורקיז, החול הלבן והצמחייה העשירה של קוסמוי, נמצאת הווילה המפנקת שעיצבה מעצבת הפנים הישראלית ליאת דנקנר

הכוח הנשי

מה נשים רוצות? אישה ועיצוב הבית


בין אם את רווקה, אמא או סבתא, השלב שבו את נמצאת כנראה משפיע על האופן שבו הבית שלך נראה. ארבעה טיפוסים של דירות נשים לפי תחנות חיים

תגובות

כתיבת תגובה