כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

נבחרי השנה  //  צעיר בן 160: משפצים מבנה עתיק? שמרו על חומריו המשובחים

צעיר בן 160: משפצים מבנה עתיק? שמרו על חומריו המשובחים

האדריכל שרכש את הבית העתיק ידע מראש שהוא מכניס את עצמו להרפתקה שקשה לחזות את התפתחותה. תכניותיו למגורים בבית עתיק משופץ ומותאם לצרכים עכשוויים השתנו כאשר גילה את מצבו האמתי של הבית אחרי קילוף שכבות הצבע

מאת: טלי בן-אבי, מגזין בניין ודיור צילום:


בית מחו"ל זה משתתף בנבחרי השנה של אתר בניין ודיור 2018-19 – הצביעו כאן

 

 

מיקום: מלבורן, אוסטרליה

שטח: 200 מ"ר

אדריכל:  Robert Nichol & sons 
 
 
בין המבנים העתיקים שנשארו באחד מרחובות מלבורן מתקופת שלטון האנגלים, מצא האדריכל רוברט ניקול בית עתיק שכבש את ליבו. הוא דמיין איך הוא ומשפחתו גרים בבית עתיק, משופץ כמובן, שחלקיו הפרקטיים מותאמים לתקופתנו. הוא ידע כי לשפץ בית עתיק זו הרפתקה מורכבת ולא תמיד ניתן לצפות את התפתחותה, כי מצד אחד הכבוד להיסטוריה מעורר קשר רגשי כמעט רומנטי, ומצד שני, ההיבטים המעשיים מכתיבים שינויים עכשוויים שעלולים להשפיע על מראהו העתיק של הבית.
 
 
מבנה עתיק ברחובות מלבורן המודרנית
 
כל זה לא הכין אותו להפתעה שחיכתה לו כאשר בשלב ראשון של השיפוץ קולפו כל שכבות הצבע שכביכול שמרו על המבנה. הקוטג', סגור משני צדדיו על ידי שני מבנים, האחד בית מגורים והשני מבנה מסחרי, פורק בזהירות רבה. מה שניתן היה להשתמש בו, כמו לוחות עץ שנשמרו ושימשו לעיצוב התקרה בקומה התחתונה, מסמרים שבזמנו נעשו בעבודת נפחות ידנית ועוררו התרגשות רבה, ודלת הכניסה שבעת רכישת הבית הייתה צבועה בכחול וצבעה הוחלף לירוק, נשמר. יתר הבית חודש.
 
לוחות העץ שנשמרו שומשו לעיצוב התקרה
 
השימוש בחומרים חדשים, כמו מסגרות הדלתות והחלונות, אפשר לאדריכל להרחיב ולהגדיל את הפתחים ודלתות הצירים הוחלפו בדלתות הזזה. בבחירת החומרים הטבעיים ניסה האדריכל לשמור על קשר רופף עם העבר. הוא בחר בעץ אלון, גרסה עכשווית למה ששולב בבית בגרסה העתיקה.
 
 
שילוב בין חומרים ישנים לחדשים
   

רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 

 
 
פלדה בגונה הטבעי בולטת במיוחד במדרגות ובמעקה שעוצב במיוחד, ובקומה העליונה קורות ברזל תומכות בתקרה. לזה נוסף שימוש בבטון ובדקטון במטבח.
 
 
הבלטת הברזל על ידי שימוש בקורות בולטות
 
החזית האחורית שונתה לחלוטין. בתוך הבית הוסרו כמה קירות, המטבח חובר לסלון ורצפת הפנים יושרה לגובה אחד עם הרצפה היוצאת אל החוץ. קווי המתאר של הבית נשארו כפי שהיו, כי בשל מיקומו ממילא לא ניתן היה לשנות הרבה, אך גילו בן 160 שנה, ומעמדו, קוטג' אנגלי טיפוסי, קיבלו ממדי זמן חדשים. בתום השיפוץ ספירת שנותיו של הבית התחילה שוב מאחת. 
 
 
יציאה אל החוץ, קווי המתאר נשארו כפי שהיו
 
 
 
 

 

עוד בנושא

נבחרי השנה

נבחרי השנה 2019-20 של בניין ודיור בשיתוף מטבחי זיו שותפים בקידום קהילת המעצבים והאדריכלים בישראל


פרויקט נבחרי השנה של בניין ודיור בשיתוף מטבחי זיו יוצא לדרך, הצביעו ובחרו את הפרוייקטים הכי מעוצבים של השנה ואולי תזכו באירוח זוגי מפנק במלונות ליר סנס ופבריק

נבחרי השנה

נבחרי השנה 2019-20 של בניין ודיור בשיתוף מטבחי זיו שותפים בקידום קהילת המעצבים והאדריכלים בישראל: המשרדים המועמדים


במהלך השנה עלו באתר עשרות משרדים, ועכשיו, רגע לפני שהשנה נגמרת הגיע הזמן לבחור את המשרד שיזכה בתואר הנכסף של נבחרי השנה 2019-20, הצביעו ואולי תזכו בלילה במלון FABRIC בנחלת בנימין

נבחרי השנה

נבחרי השנה 2019-20 של בניין ודיור בשיתוף מטבחי זיו שותפים בקידום קהילת המעצבים והאדריכלים בישראל: הדירות המועמדות


במהלך השנה עלו באתר עשרות דירות, ועכשיו, רגע לפני שהשנה נגמרת הגיע הזמן לבחור את הדירה שתזכה בתואר הנכסף של נבחרי השנה 2019-20, הצביעו לדירה הנבחרת ואולי תזכו בפינוק זוגי במלון ליר סנס

נבחרי השנה

נבחרי השנה 2019-20 של בניין ודיור בשיתוף מטבחי זיו שותפים בקידום קהילת המעצבים והאדריכלים בישראל: הדירות הקטנות מחו"ל המועמדות


במהלך השנה עלו באתר עשרות דירות מחו"ל, ועכשיו, רגע לפני שהשנה נגמרת הגיע הזמן לבחור את הדירה הקטנה מחו"ל שתזכה בתואר הנכסף של נבחרי השנה 2019-20, הצביעו ואולי תזכו בארוחה זוגית במסעדת Aberto

תגובות

כתיבת תגובה