ALL IN חדרי שינה | עיצוב יחידת ההורים

חדר השינה הוא החדר האינטימי ביותר בבית, והמקום שבו אפשר להירגע מהיום שהיה ולהתכונן ליום הבא. בעיצוב מרחב זה צריך לחשוב גם על האסתטיקה וגם על הפרקטיקה, ולא לשכוח את חדר הרחצה הצמוד. המדריך המלא לעיצוב חדרי שינה

"אנחנו רוצים חדר שינה כמו סוויטה מפנקת במלון, בכדי שנוכל להיות בחופש כל השנה" – משפט שמעצבים שומעים שוב ושוב מלקוחות רבים. השאיפה בעיצוב חדר שינה היא ליצור מרחב שיהיה אינטימי ומנותק משאר הבית. אולם, אווירה היא לא העניין היחיד, שכן חדר השינה צריך לכלול גם פתרונות פרקטיים ומקומות אחסון.

לא בכדי, בפרויקטים רבים, חדר השינה הראשי ממוקם בקצה הבית ולעיתים אפילו בקומה נפרדת. אם גודל הבית לא מאפשר ריחוק שכזה, חשוב לדאוג לבידוד אקוסטי ולמבואת כניסה שיעניקו לחלל פרטיות.

כשמדברים על עיצוב חדר שינה, לרוב מתמקדים בשלושה חלקים: אזור השינה, פתרונות האחסון, חדר הרחצה. בין כל אלה שזורים הפרטים הקטנים כמו הסטיילינג, הריצוף והתאורה.

חדר שינה עיצוב מודרני
1-4-1.jpg
צילום: אלעד גונן | עיצוב: ענת רגב
חדר שינה בצבעי צהוב אפור מיוחד
2-4-1.jpg
צילום: אלעד גונן | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ

אזור השינה

החלק המרכזי בעיצוב חדר השינה הוא אזור השינה שבו נמצאת המיטה. אמנם רובנו רוצים מיטה גדולה ומפנקת, אך גודל המיטה צריך להיקבע באופן יחסי לממדי החדר. ההבדלים בין מיטה קטנה לגדולה באים לידי ביטוי על פי רוב ברוחב המיטה, מהצרה ביותר 160 ס"מ ועד הרחבה ביותר 200 ס"מ כאשר גם אורכה נע בין 180 ס"מ ל- 200 ס"מ. לא לשכוח שבשיקולי גודל המיטה חייבים להתייחס גם לממדי גופם של הדיירים.

עוד נתון חשוב שיש לקחת בקבלת החלטה על גודל המיטה, הם מרחבי התנועה סביב המיטה,. בצדדיה, חשוב להשאיר לפחות 60 ס"מ ולאורכה, במיוחד עם יש ארון ממול, יש לתכנן כ- 80 ס"מ ויותר ובכל מקרה לא פחות מ- 65 ס"מ. רהיטים נוספים באזור השינה, הן הכונניות לצד המיטה המותאמות לצורכי הדיירים, בצורת יחידות של מדפים גלויים, תלויים או ניצבים על הרצפה, או ארוניות סגורות על ידי דלתות או מכילות מגירות.

אם שטח החדר מספיק גדול, רצוי ומומלץ להוסיף כורסה, ספסל בירכתיי המיטה, או מתלה לבגדים שפושטים. ועוד בהתאמה לשטח החדר, אפשר להוסיף כוננית איפור ו/או פינת עבודה. שדרך אגב, אם פינת העבודה כוללת מחשב, רצוי לתכנן  אותה מחוץ לאזור השינה, בגלל השפעות הקרינה.

חדר שינה צבעי לבן אדום
3-4-1.jpg
צילום: עודד סמדר | עיצוב: הילית קרש

עיצוב וסטיילינג

בעיצוב חדר שינה יש נטייה ברורה של בחירה בגוונים בהירים המשרים רוגע. הקיר בגב המיטה יכול להיות בעל אמירה יוצאת דופן העניקה לחדר ייחודיות.  הקיר יכול לשמש כגב מיטה, אך גם אם גב המיטה משולב בעיצובה של  המיטה, ניתן לחפות את הקיר מאחור בטפט מעניין, לצבוע בצבע שונה מיתר החדר ויש אפילו שמעדיפים לקבוע בו מדפים לספרים או לפריטים דקורטיביים.

לרצפת חדר השינה, יותר ויותר מעצבים ולקוחותיהם, מעדיפים רצפת פרקט המוסיפה חמימות לחדר. גם תוספות טקסטיל נועדו לאותה מטרה, אם הם הווילונות, כיסויי מיטה, מצעים מפנקים ושטיחים.

חדר שינה בעיצוב שחור מודרני
4-4-1.jpg
צילום: שרון צרפתי | עיצוב: שרון נחמיאס

פתרונות אחסון

בעיצוב חדר השינה יש לחשוב גם על מקומות אחסון עבור בגדים, נעליים ומצעים. גם האלמנטים האלה מושפעים מגודל החדר ושטחי החללים הצמודים אליו. בדירות ובתים גדולים, התכנון יכול להיקבע מראש ויש שתי אופציות: חדר הלבשה נפרד שכולל ארונות בגדים פתוחים, סגורים בדלתות עץ או שקופים עם דלתות זכוכית, כהה או בהירה. החיבור בין חדר ההלבשה לאזור השינה יכול להיות מנותק על ידי דלת, מראה, או להישאר פתוח ליצירת תחושת מרחב גדול.

אופציה שנייה, אזור שינה יותר גדול כשהקירות שלו מכוסים בארונות סגורים בהם גם ניתן לשלב את הטלוויזיה, כמשולבת בתוך דלת זכוכית או ניצבת בתוך גומחה שנועדה לכך בתכנון הארון, יש גם המסתירים בארון דלת מעבר לחדר הרחצה. גם בדירות קבלן יש שתי אופציות.

יש קבלנים המציעים חדר ארונות קטן צמוד לחדר השינה ואחרים יוצרים גומחה בחדר השינה שנועדה לארון. יש מעצבים המבטלים את חדר הארונות הקטן, מצרפים  את שטחו לאזור השינה ובמקומו מתכננים ארונות על קירות החדר.

בדירות בהן מיקום הארון מסומן על ידי גומחה, צריך לבדוק ששטח הארון מספיק לשניים ואם חסר, חשוב לאלתר מקומות אחסון נוספים, כגון: מקום למצעים מתחת למיטה, אם זו מגירה נשלפת או מיטה מתרוממת, שטחים לא מנוצלים מתחת לחלונות, הכונניות והספסל ליד המיטה ועוד. בדירות בהן תוכננה מבואת כניסה לחדר ההורים, קירות המבואה יכולים לשמש כמקום אידאלי לתוספת ארון. בכל מקרה בתכנון מקומות האחסון, תמיד יש לקחת בחשבון תוספת של כ-20% מקום נוספים לקיים.

ארון בגדים

ארונות: אידיאל

5-4-1.jpg

ריצוף

מבחינה פרקטית, על אף שהיום ישנם מגוון רחב של פרקטים עמידים למים, מומלץ להמיר את רצפת הפרקט הקיימת באזור השינה ברצפת שיש או פורצלן, שכמובן,  מותאמים ברמת האי -החלקה לחדר רטוב. חשוב מאוד לדאוג לאוורור החדר, אם זה על ידי חלון גדול,  שבמידה ולא קיים יש להוסיף מתקן לשאיבת הלחות והריחות (וונטה). בחדרי רחצה המופרדים על ידי קיר שקוף, נמשכת שפת העיצוב של אזור השינה. בחדרי רחצה מופרדים על ידי קיר, יש המעדיפים עיצוב שונה, כהה ודרמטי יותר, שיכול להתבטאות בחיפוי שיש כהה על הקירות והרצפה. לגבי אמבטיה, הדגם המועדף היום הוא הפרי סטנדינג. את האמבטיה אפשר לשלב בחלל חדר הרחצה ואף להוציאה לאזור השינה.

חדר שינה

ארון TV: הרדור

6-4-2.jpg

חדר הרחצה

דרך מקובלת מאוד להפרדה בין אזור השינה לחדר הרחצה היא באמצעות קיר זכוכית. בעיקר מהסיבה של יצירת מרחב גדול יותר. כאשר מדובר בהפרדה שקופה, חשוב להצניע את מיקום השירותים – האסלה. אם על ידי בניית חצי קיר או קביעת האסלה לצד ארונית הכיורים. בחלוקת חלל אזור הרחצה, צריך לתכנן מרחב פעילות נוח לשניים, כיורים כפולים, מקלחון גדול סגור בדלתות זכוכית או פתוח. ארונות לאחסון ומשטח נח ליד הכיור. מראה גדולה מוסיפה למראה החדר ויוצרת תחושת מרחב.

 

חדר שינה גדול מודרני

ארונות זדקה

7-4-3.jpg
צילום: עודד סמדר | עיצוב: סרג' בן דוד
חדר שינה בצבעי אפור מודרני

גבס: אורבונד

8-4-2.jpg
עיצוב: איריס מנור

תאורה

מרכיב משמעותי מאוד בעיצוב יחידת ההורים, הן מבחינה פרקטית והן מהבחינה של יצירת אווירה. יחידת ההורים חייבת להיות משופעת שפע באור, אפשר להגיע לכך על ידי פסי תאורה על התקרה, שאת מרכיביו ניתן לכוון לארונות או לכל פינה אחרת בחדר אותה חשוב להאיר.

בנוסף כחלק מהעיצוב החלל, ניתן לשלב גוף תאורה מרכזי, המוסיף גם לעיצוב וגם לכמת האור, בחדרים בהם התקרה נמוכה מומלץ להצמיד את גוף התאורה לתקרה ובחדרים בהם התקרה גבוהה אפשר לבחור בגוף התלוי מהתקרה. להדגשת הגובה והקיר הדקורטיבי שבגב המיטה, אפשר להוריד מהתקרה שני גופי תאורה דקים ועדינים מעל השידות שלצידי המיטה. במידה מסוימת הם יכולים לשמש כתאורת קריאה, אך לא בהכרח, ולעיתים יש צורך להוסיף תאורה ממוקדת.

עקרון דומה מתקיים גם בחדר הרחצה. תאורה המאירה את כל החלל באופן מספק, משולבת בתוספת סביב המראה, מעליה או מצדדיה ותאורה ממוקדת מעל האסלה.


לצורך כתיבת הכתבה רואיינה המעצבת ענת רגב.

חדר שינה בוגר
9-4-2.jpg
צילום: יואל אליווה | עיצוב: ענת רגב
חדר שינה גברי בריקים
10-3.jpg
צילום: מאור מויאל | עיצוב: אורטל אביטבול
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה יהיה עם התת תרבות הזאת? חדרי שינה בלתי מתאימים לרוב הגולשים עם שגעונות של מעצבים לא רציונלים. רדו אל העם פליז

המלצות נוספות
בודק...