כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(13) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(642) "

השטח: 270 מ"ר + 130 מ"ר קומת מרתף
אדריכלות ועיצוב: יואב אנדרמן

מעטפת הבית, על כל כיווניה, אינה משקפת ולו ברמז דק את הנעשה בפנים. המבנה עצמו מלבני ומחופה בטון, נראה כמעט כמו האנגר, אולם ברגע שנכנסים פנימה מבינים שזה ממש לא בית רגיל. מכל מקום נצפים אינספור פריטים שונים ומיוחדים שגורמים לכל מבקר לתהות אם הוא נכנס לבית מגורים או אולי בכלל למוזיאון.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-21.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(955) "

האדריכל יואב אנדרמן הוא שאחראי על תכנון בית האוספים הייחודי הזה. כאשר הוא נפגש עם הלקוחות בפעם הראשונה הוא שמע מהם שהם מחזיקים באוסף ענק של פרטי וינטג' רבים. השניים ביקשו בית שבו הם יוכלו להציג את כל החפצים שצברו עם השנים, והאדריכל מיד החליט לקחת לידיו את האתגר.

השאיפה של אנדרמן הייתה לשלב בבית את כל פרטי האוסף של הלקוחות, אך עם זאת לשמור אותו מרווח ונוח למחיה. הבית שתוכנן כולל קומת מרתף, וקומת קרקע בגובה כפול. בקומת המרתף יש יחידת מגורים לאורחים, ממ"ד ומטבחון, ובקומת הקרקע נמצאים הסלון, המטבח וחדר השינה של בני הזוג.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(968) "

הסגנון הנבחר לבית האוספים הוא תעשייתי מחוספס, והחומרים השולטים בו הם בטון וקורטן (פלדה מעובדת). רבים מקירות הבית נותרו חשופים, והם מחולקים למדפים מאורכים שבהם משולבים פריטים שונים מהאוסף.

במרכז החלל יש קוביית קורטן גדולה המתחילה בצדו האחד של הבית, חוצה את כל רוחבו ופורצת מתוך קיר הבטון אל החצר. מתחת לקובייה מוקם המטבח, כאשר רצפת הקובייה מהווה את התקרה שלו. כאתנחתא ויזואלית, נתחמו גבולות המטבח בשני ארונות לבנים מקבילים, לא גבוהים במיוחד, ובמרכזו יש אי כהה. בגב ארונות המטבח, מצד אחד מוקם הסלון ובצד השני עוצבה פינת אוכל גדולה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/8-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(889) "

הסלון ופינת האוכל נועדו לפעילות משפחתית וחברתית של הדיירים, ועל כן הם משדרים רוגע. בסלון, ממול לקיר הבטון העמוס, התעקש אנדרמן למקם קיר לבן וחף מפריטים. לפינת האוכל, כחומר שמתחבר עם הבטון החשוף והטקסטורה הגולמית של הקורטן, נבחר חיפוי של OSB (נסורת כבושה).

חשיבות רבה יש גם לחיבור בין הפנים הבית לסביבה החיצונית. האור, גווני הירוק וצלילות מי הבריכה החודרים פנימה דרך ויטרינות הזכוכית הגדולות, מדגישים מחד את עושר התצוגה המוצגת, ומאידך מבטלים את תחושת העומס שעלולה הייתה להיווצר בבית שכזה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/9-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/10-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(675) "

אל חדר השינה, מבצרם הפרטי של הזוג אשר ממקומם בתוך קוביית הקורטן, מגיעים דרך גרם מדרגות מברזל. בניגוד מוחלט לשאר החללים בבית האוספים, חדר השינה מעוצב בקו מינימליסטי עדין. עם זאת, יש בחדר רמז לחיבתם של בני הזוג לפריטים מיוחדים, וזאת בזכות אגן האמבטיה העתיק שהם הביאו ארצה מאחת הנסיעות שלהם.
חלל חשוב נוסף בבית הוא פינת העבודה, אשר נועדה לטיפול בכל אותם פריטי אוסף יקרים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/11-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/12-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/13-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

UNIQUE - כל מה שייחודי  //  Unique מקומי: בית האוספים הגדול

Unique מקומי: בית האוספים הגדול

הייתם מוכנים לגור בבית שמכיל אלפי פרטי וינטאג' ייחודיים? רגע לפני שאתם פוסלים את הרעיון, בואו להציץ על בית האוספים המבריק הזה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עמית גירון


השטח: 270 מ"ר + 130 מ"ר קומת מרתף
אדריכלות ועיצוב: יואב אנדרמן

מעטפת הבית, על כל כיווניה, אינה משקפת ולו ברמז דק את הנעשה בפנים. המבנה עצמו מלבני ומחופה בטון, נראה כמעט כמו האנגר, אולם ברגע שנכנסים פנימה מבינים שזה ממש לא בית רגיל. מכל מקום נצפים אינספור פריטים שונים ומיוחדים שגורמים לכל מבקר לתהות אם הוא נכנס לבית מגורים או אולי בכלל למוזיאון.

האדריכל יואב אנדרמן הוא שאחראי על תכנון בית האוספים הייחודי הזה. כאשר הוא נפגש עם הלקוחות בפעם הראשונה הוא שמע מהם שהם מחזיקים באוסף ענק של פרטי וינטג' רבים. השניים ביקשו בית שבו הם יוכלו להציג את כל החפצים שצברו עם השנים, והאדריכל מיד החליט לקחת לידיו את האתגר.

השאיפה של אנדרמן הייתה לשלב בבית את כל פרטי האוסף של הלקוחות, אך עם זאת לשמור אותו מרווח ונוח למחיה. הבית שתוכנן כולל קומת מרתף, וקומת קרקע בגובה כפול. בקומת המרתף יש יחידת מגורים לאורחים, ממ"ד ומטבחון, ובקומת הקרקע נמצאים הסלון, המטבח וחדר השינה של בני הזוג.

הסגנון הנבחר לבית האוספים הוא תעשייתי מחוספס, והחומרים השולטים בו הם בטון וקורטן (פלדה מעובדת). רבים מקירות הבית נותרו חשופים, והם מחולקים למדפים מאורכים שבהם משולבים פריטים שונים מהאוסף.

במרכז החלל יש קוביית קורטן גדולה המתחילה בצדו האחד של הבית, חוצה את כל רוחבו ופורצת מתוך קיר הבטון אל החצר. מתחת לקובייה מוקם המטבח, כאשר רצפת הקובייה מהווה את התקרה שלו. כאתנחתא ויזואלית, נתחמו גבולות המטבח בשני ארונות לבנים מקבילים, לא גבוהים במיוחד, ובמרכזו יש אי כהה. בגב ארונות המטבח, מצד אחד מוקם הסלון ובצד השני עוצבה פינת אוכל גדולה.

הסלון ופינת האוכל נועדו לפעילות משפחתית וחברתית של הדיירים, ועל כן הם משדרים רוגע. בסלון, ממול לקיר הבטון העמוס, התעקש אנדרמן למקם קיר לבן וחף מפריטים. לפינת האוכל, כחומר שמתחבר עם הבטון החשוף והטקסטורה הגולמית של הקורטן, נבחר חיפוי של OSB (נסורת כבושה).

חשיבות רבה יש גם לחיבור בין הפנים הבית לסביבה החיצונית. האור, גווני הירוק וצלילות מי הבריכה החודרים פנימה דרך ויטרינות הזכוכית הגדולות, מדגישים מחד את עושר התצוגה המוצגת, ומאידך מבטלים את תחושת העומס שעלולה הייתה להיווצר בבית שכזה.

אל חדר השינה, מבצרם הפרטי של הזוג אשר ממקומם בתוך קוביית הקורטן, מגיעים דרך גרם מדרגות מברזל. בניגוד מוחלט לשאר החללים בבית האוספים, חדר השינה מעוצב בקו מינימליסטי עדין. עם זאת, יש בחדר רמז לחיבתם של בני הזוג לפריטים מיוחדים, וזאת בזכות אגן האמבטיה העתיק שהם הביאו ארצה מאחת הנסיעות שלהם.
חלל חשוב נוסף בבית הוא פינת העבודה, אשר נועדה לטיפול בכל אותם פריטי אוסף יקרים.

עוד בנושא

UNIQUE - כל מה שייחודי

Unique בינלאומי: בית ייחודי בלונדון


בחוץ קר ואפור, ובפנים חמים אבל אפור לא פחות. ביקור בבית ייחודי בלונדון שהצליח לשלב בין קו מודרני לבין אווירה רוחנית

UNIQUE - כל מה שייחודי

Unique בינלאומי: בית מפתיע בין תעלות המים של בלגיה


עם קירות בטון וזוויות לא שגרתיות, הבית המיוחד הזה מצליח לחבר בצורה חכמה בין החוץ לפנים ובין הפתוח לסגור

UNIQUE - כל מה שייחודי

עיצוב Unique: המעצבים הייחודיים ביותר בעולם


הם נועזים, מפתיעים ונכונים לשבור כל מוסכמה. היכרות עם כמה מהמעצבים הייחודים ביותר שפועלים היום בזירת העיצוב הגלובלית

UNIQUE - כל מה שייחודי

אדריכלות Unique: מבנים ייחודיים מסביב לעולם


איפה נמצאים הבתים הצבעוניים ביותר? איך אפשר לחפות בית במראה? ומי גר במבנה הכי צר בעולם? אדריכלות ייחודית מרחבי הגלובוס

תגובות

כתיבת תגובה