כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(7) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(791) "

המיקום: תל אביב
השטח: 265 מ"ר
תכנון ועיצוב: שרון נוימן ויפתח חיינר

הדיירים רכשו מבנה לשימור בתל אביב, ובקשו להפוך אותו לביתם הפרטי. היה חשוב להם שהבית ישקף תרבות אירופאית-בינלאומית, אך גם יתחבר לתרבות המקומית התוססת.
על תכנון ועיצוב הבית היו אמונים האדריכלים שרון נוימן ויפתח חיינר, שדאגו לשמור על ערכי המבנה תוך שילוב של רבדים חדשים. בנוסף, הם הקפידו לקשר בין עיצוב הבית לבין אישיות הדיירים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-20.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(606) "

שיפוץ המבנה לשימור החל עם קילוף של שכבות ותוספות בנייה שונות שהולבשו עליו במשך השנים. לשמחתם של האדריכלים, ככל שהבית חזר למצבו הראשוני, כך התגלו עוד ועוד אלמנטים היסטוריים איכותיים. בין היתר נחשפו קירות אבן מקוריים, ריצוף עתיק, חלונות פלדה וכן תקרה העשויה מקמרונות עדינים. כל האלמנטים האלה העניקו השראה לקו העיצוב הייחודי של הבית.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(734) "

בתום חשיפת האלמנטים המקוריים, ולאחר הסרת מחיצות הגבס שחילקו את החלל המרכזי, התקבל חלל לינארי בעל אופי ייחודי. ליצירת הרמוניה, האדריכלים בחרו לחבר בין מבנה הבית לבין עיצוב הפנים. כך למשל, הם תכננו בר המשתלב בקימורים של הפתחים. באופן דומה, גם בחירת החומרים נעשתה מתוך מחשבה על יצירת חיבור בין האלמנטים השונים בבית. המסגרת המקיפה את הטלוויזיה, לדוגמה, עשויה פליז המתכתב עם מערכת מיזוג האוויר וגופי התאורה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(796) "

בהיותו עתיק, המבנה לשימור היה במצב מוזנח, אולם כל אחד מחלליו טופל באופן מוקפד ועל פי הנחיות מפורטות שהתקבלו מהמשפחה. אחד מהאזורים המיוחדים ביותר בבית הוא מבואת הכניסה, אשר עוצבה מחדש בקונספט ייחודי, וכעת היא כוללת פינת ישיבה המשקיפה אל הגינה.
השפה העיצובית האקלקטית שנבחרה לעיצוב הבית חושפת היררכיה של שנים וטכנולוגיות. כל החומרים והרהיטים שנבחרו משלבים בין עבר מפואר לבין להווי החיים העכשווי, ונותנים ביטוי לאופיים של בני המשפחה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

UNIQUE - כל מה שייחודי  //  Unique מקומי: מבנה לשימור שמשלב בין עבר לעתיד

Unique מקומי: מבנה לשימור שמשלב בין עבר לעתיד

קירות עבים, חלונות מקומרים, תקרה גבוהה וריצוף היסטורי הם רק חלק מהנתונים שהפכו מבנה לשימור לבית מגורים ייחודי

מאת: מערכת בניין ודיור צילום:


המיקום: תל אביב
השטח: 265 מ"ר
תכנון ועיצוב: שרון נוימן ויפתח חיינר

הדיירים רכשו מבנה לשימור בתל אביב, ובקשו להפוך אותו לביתם הפרטי. היה חשוב להם שהבית ישקף תרבות אירופאית-בינלאומית, אך גם יתחבר לתרבות המקומית התוססת.
על תכנון ועיצוב הבית היו אמונים האדריכלים שרון נוימן ויפתח חיינר, שדאגו לשמור על ערכי המבנה תוך שילוב של רבדים חדשים. בנוסף, הם הקפידו לקשר בין עיצוב הבית לבין אישיות הדיירים.

שיפוץ המבנה לשימור החל עם קילוף של שכבות ותוספות בנייה שונות שהולבשו עליו במשך השנים. לשמחתם של האדריכלים, ככל שהבית חזר למצבו הראשוני, כך התגלו עוד ועוד אלמנטים היסטוריים איכותיים. בין היתר נחשפו קירות אבן מקוריים, ריצוף עתיק, חלונות פלדה וכן תקרה העשויה מקמרונות עדינים. כל האלמנטים האלה העניקו השראה לקו העיצוב הייחודי של הבית.

בתום חשיפת האלמנטים המקוריים, ולאחר הסרת מחיצות הגבס שחילקו את החלל המרכזי, התקבל חלל לינארי בעל אופי ייחודי. ליצירת הרמוניה, האדריכלים בחרו לחבר בין מבנה הבית לבין עיצוב הפנים. כך למשל, הם תכננו בר המשתלב בקימורים של הפתחים. באופן דומה, גם בחירת החומרים נעשתה מתוך מחשבה על יצירת חיבור בין האלמנטים השונים בבית. המסגרת המקיפה את הטלוויזיה, לדוגמה, עשויה פליז המתכתב עם מערכת מיזוג האוויר וגופי התאורה.

בהיותו עתיק, המבנה לשימור היה במצב מוזנח, אולם כל אחד מחלליו טופל באופן מוקפד ועל פי הנחיות מפורטות שהתקבלו מהמשפחה. אחד מהאזורים המיוחדים ביותר בבית הוא מבואת הכניסה, אשר עוצבה מחדש בקונספט ייחודי, וכעת היא כוללת פינת ישיבה המשקיפה אל הגינה.
השפה העיצובית האקלקטית שנבחרה לעיצוב הבית חושפת היררכיה של שנים וטכנולוגיות. כל החומרים והרהיטים שנבחרו משלבים בין עבר מפואר לבין להווי החיים העכשווי, ונותנים ביטוי לאופיים של בני המשפחה.

עוד בנושא

UNIQUE - כל מה שייחודי

Unique בינלאומי: בית ייחודי בלונדון


בחוץ קר ואפור, ובפנים חמים אבל אפור לא פחות. ביקור בבית ייחודי בלונדון שהצליח לשלב בין קו מודרני לבין אווירה רוחנית

UNIQUE - כל מה שייחודי

Unique בינלאומי: בית מפתיע בין תעלות המים של בלגיה


עם קירות בטון וזוויות לא שגרתיות, הבית המיוחד הזה מצליח לחבר בצורה חכמה בין החוץ לפנים ובין הפתוח לסגור

UNIQUE - כל מה שייחודי

עיצוב Unique: המעצבים הייחודיים ביותר בעולם


הם נועזים, מפתיעים ונכונים לשבור כל מוסכמה. היכרות עם כמה מהמעצבים הייחודים ביותר שפועלים היום בזירת העיצוב הגלובלית

UNIQUE - כל מה שייחודי

אדריכלות Unique: מבנים ייחודיים מסביב לעולם


איפה נמצאים הבתים הצבעוניים ביותר? איך אפשר לחפות בית במראה? ומי גר במבנה הכי צר בעולם? אדריכלות ייחודית מרחבי הגלובוס

תגובות

כתיבת תגובה