כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים מעוצבים  //  אהבה בת 20: כך מעצבים מחדש בית משפחתי ותיק

אהבה בת 20: כך מעצבים מחדש בית משפחתי ותיק

בית קרקע בן 20 הממוקם ביישוב גבעת טל זכה למתיחת פנים משמעותית לאחר שנרכש על ידי בני זוג והותאם במדויק עבורם. התוצאה משלבת גרם מדרגות מרחף ועוד פתרונות תכנוניים ועיצוביים בחלל מואר ואוורירי, המעוצב בסגנון מודרני ומתוחכם אשר מספק מענה מדויק לצרכי המשפחה הכוללת שני ילדים מתבגרים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שירן כרמל


להצבעה לבית הפרטי שיזכה בתואר נבחרי השנה  2019-20 – לחצו כאן
הצביעו ואולי תזכו בלילה זוגי במלון פבריק

הדיירים: זוג + 2 ילדים
המיקום: גבעת טל
השטח: 140 מ"ר
התקציב: 900,000 ₪
אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: לירז בוקעי

 

בני זוג ולהם שני ילדים מתבגרים רכשו בית קרקע בן לא פחות משני עשורים. הבית רחב הידיים מתפרש על פני שטח של 140 מ"ר בשני מפלסים, וממוקם ביישוב גבעת טל. כבר בתחילת הדרך היה ברור לבעלי הבית כי בבית יש צורך במתן פתרונות תיכנוניים ועיצוביים בחלל בתוכם הריסת גרם המדרגות וסיפוח השטח אל החלל הציבורי, במטרה להתאימו במדויק לצרכי המשפחה ולספק מראה מעוצב, אסתטי ובעל נגיעה אישית בכל אחד מאזורי הבית. שיתוף הפעולה הנעים וההדוק בין דיירי הבית למעצבת הוביל לעבודה מפרה, כאשר הדינמיקה הייחודית אפשרה עבודה הרמונית על הפרויקט.

הבית מתפרש על פני שטח של 140 מ"ר בשני מפלסים

גרם המדרגות נהרס והשטח סופח אל החלל הציבורי

כאשר הגיעה לראשונה המעצבת לירז בוקעי לבית, היא פגשה במבנה אדריכלי סטנדרטי בן 2 קומות. הקומה הראשונה הייתה מעוצבת כחלל מלבני, כאשר אזור הכניסה ממוקם במרכזו. מימין שכן הסלון ומשמאל חלל המטבח. מול הכניסה ניצב גרם מדרגות יצוק אשר תחם בין שני קירות והפריד בין הסלון לבין הממ"ד. היציאה לגינת הבית התאפשרה דרך פתח קטן יחסית, אשר משמאלו ממוקם חלון סטנדרטי. כבר בשלב זה הבינה מיד המעצבת את גודל השינוי אותו הוא מייעדת עבור החלל. התוכנית החדשה כללה את הריסת גרם המדרגות הקיים וסיפוח השטח אל החלל הציבורי, הגדלת היציאה לגינה אשר הכניסה פנימה עוד אור טבעי, וכן שינוי המטבח לחלוקה טורית, אשר בסופה יציאה לגינה אחורית קטנה. קיר האבן הטבעית אשר מאפיין את השכונה נשמר והוא מהווה קישור ברור בין אזור הפנים לחוץ.

מחיצת מתכת שחורה מגדירה את אזור הכניסה לבית. וילונות: ענק הוילונות

במחיצה שולבה מגירה פונקציונלית לדואר ומפתחות

היציאה לגינה הוגדלה במטרה להכניס אור טבעי פנימה

קירות הבית נצבעו בגוון לבן המשלב בתוכו אפור בסגנון אורבני. מטבח: סמל

חיפוי הקיר עשוי קוריאן ויוצר חגורה היקפית מפוספסת

קירות הבית נצבעו בגוון לבן המשלב בתוכו אפור במטרה לשלב גוונים המזוהים עם הסגנון האורבני, ולספק תחושה מעט דרמטית אשר הופכת את המראה המודרני המוכר למעט אחר. גם הריצוף הנבחר בבית הינו בגווני אפור, באריחים בגימור דמוי בטון בגודל 120X120, במטרה ליצור תחושה של מצע אחיד והמשכי בתקציב נוח יחסית. ליצירת תחושת עומק בחרה המעצבת לעטר את קיר המזנון הממשיך למדרגות באריחי גרניט פורצלן גדולים, אשר תורמים לתחושת הגובה והמרחב בחלל ומספקים תוספת עניין. המדרגות המרחפות מסייעות אף הן ליצירת תחושת מרחב והן משלבות מדרכי אלון אשר שטחם מצטרף אל כלל חלל הקומה. במטבח שולבו משטח עבודה אפור בגוון זהה לגוון החזיתות, במטרה ליצור מראה אחיד והמשכי. חיפוי הקיר נבחר במטרה לספק מראה לא סטנדרטי אשר יוצר חגורה היקפית מפוספסת באמצעות קוריאן. הארונות הגבוהים צבועים אפור-שחור ובהם נמצאות כל פונקציות השימוש במטבח, לרבות מקרר, תנור מיקרו, מזווה ונישת קפה חיצונית מאלון בגוון תואם למדרגות הבית.

 

קיר המדרגות עוטר באריחי פורצלן גדולים ליצירת תחושת עומק

המדרגות המרחפות מסייעות אף הן ביצירת תחושת מרחב

באזור מדרגות נתלו לוח פורניר אגוז עגול בשילוב מראה עגולה של ID Design

בעלייה לקומה השנייה נחשפים חדרי השינה ומיד לאחריהם חדר העבודה. העצים המקיפים את הבית נגלים דרך החלונות הגדולים ומספקים אווירה פסטורלית ומרגיעה בחדר העבודה כאשר גם הדלת אשר נבחרה לחדר מכניסה פנימה שפע אור טבעי. עבור חדר העבודה תכננה המעצבת שולחן לשניים ובסמוך לו ניצבת ספריית ברזל שחורה מעוטרת חבקי פליז. גם עבור חדר הכביסה תוכנן רהיט לא שגרתי המשלב פרקטיות לצבעוניות מעניינת, והוא נועד להכיל את מכונות הכביסה ומכונת הייבוש וכן את כל פירטי השימוש בבית לצורכי תחזוקה וניקיון.

החלונות מספקים אור טבעי ואווירה פסטורלית בחדר העבודה

גם הדלת אשר נבחרה לחדר מכניסה שפע אור טבעי

בחלל ניצבת ספריית ברזל שחורה מעוטרת חבקי פליז

חדרו של הבן המתבגר עוצב בגווני אפור וכחול עמוק

תחושת האווריריות נשמרת על אף השימוש בצבעים כהים

לבקשת בני הזוג הוגדלה סוויטת ההורים על ידי איחוד שטחם של שני חדרי שינה. את הרצפה בחרה המעצבת לבדל משאר משטחי הריצוף בבית, על ידי שימוש ברצפת עץ אגוז בתצורת פישבון, המספקת תחושת חמימות ואינטימיות. מאחורי המיטה ניצב קיר צבוע בשחור דרמטי ועליו תמונת הדפס דינמית בשחור לבן לצד צמד מנורות התלויות משני צידי המיטה. החדר הריבועי אשר התווסף לחדר השינה הפך לחלל ארונות רחב ידיים והוא תחום בארונות מרצפה עד תקרה המשמשים לאחסון כל פרטי הלבוש של בני הזוג. בחלל שולב גם אזור איפור המשלב כוננית אשר חלקה העליון מתרומם ובו קבועה מראה לאיפור. בקשה נוספת מצד הדיירים הייתה יצירה של חדר עבודה קטן והפרדת פינת הכביסה מחדר הרחצה. חדרי הרחצה בבית כמו גם חלל שירותי האורחים עוצבו במראה אורבני מודרני ונקי תוך הקפדה על שילוב חומרי גמר המדמים חומרים מהטבע, ומשלבים אריחי גרניט פורצלן בגוון לבן אפור ואת רצפת הבטון לצד יחידות נגרות בחיפוי פורניר אלון צבוע שחור וברזים שחורים.

 

הקיר מאחורי המיטה צבוע בשחור דרמטי ועליו הדפס בשחור לבן

רצפת עץ אגוז בתצורת פישבון נבחרה לחלל

מיטה לבנה מרחפת במראה נקי

אזור איפור המשלב כוננית שחלקה העליון מתרומם ובו מראה לאיפור

סוויטת ההורים הוגדלה על ידי איחוד שטחם של שני חדרי שינה

תאורה: צחר תאורה

מקלחון: זכוכית גביש

נגרות ומסגרות: דולמן הלבשת חללים

המעצבת מעניקה טיפ לקוראים:

קיימות לא מעט דרכים אשר יסייעו לכם ליצור תחושת מרחב בחללים קטנים מלבד השימוש בצבע הלבן. השימוש בצבעים בהירים אמנם מסייע ליצור אשליה של גודל אך ישנן דרכים רבות נוספות, כשיצירה של רבדים ועומק היא אחת מהן. אפשרו לקירות להוות רקע ברור לתשתית העיצוב.

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים וחיפויים: רצף ART OF LIVING
מקלחונים מעקות זכוכית ומראות: חברת זכוכית גביש
נגרות ומסגרות: דולמן הלבשת חללים
חלונות קליל "אור וצל"
תאורה: צחר תאורה

מדרגות: קו נבון
ריהוט וריהוט משלים: אליתה ליוינג, טולמנס, הולנדיה
מטבח: סמל מטבחים
שיש, משטחי עבודה, מקלחות ספסלים וחיפוי קיר בסלון: שיש מרק את לב

עוד בנושא

בתים מעוצבים

ירושלים של ברזל: בית ירושלמי שבמרכזו מדרגות מעוצבות מברזל


הבית הזה תוכנן על ידי אם המשפחה, שביקשה ליצור מרחב נעים ונוח עבורה ועבור בן זוגה וששת ילדיהם. מדרגות מעוצבות ממיתרי ברזל הפכו לאלמנט מפתח בבית, ויצרו חלוקה מעניינת בקומת הכניסה

בתים מעוצבים

מחוברות: שתי דירות שיכון ישנות הפכו לפנינה לופטית אחת


קיר משותף בבניינים צמודים בירושלים נתן את האות למהפך תכנוני מורכב: איחוד בין שתי דירות שהפכו לאחת, רב מפלסית באווירה לופטית. הימצאותם של עמודים לא פגמה בעיצוב, אלא להפך – יצרה חללים מסקרנים עם אופי ועניין

בתים מעוצבים

עומדת על שלה: הדירה שעשתה שימוש חכם בעמודים


הדירה הזאת שינתה את פניה הודות לשני עמודים שנוספו אליה, ויצרו הפרדה עדינה בין הסלון לפינת האוכל. באשר לקו העיצובי, הוחלט על שילוב סגנונות של מודרני וכפרי

בתים מעוצבים

זה כל הקאסם: עיצוב מודרני לזוג טרי בכפר קאסם


הבית הזה, הממוקם בשכונת מגורים בכפר קאסם, תוכנן כך שמראהו החיצוני ישתלב בסביבתו. בדומה ליתר הבתים בכפר, בולט כאן קיר מעוגל והחזיתות מחופות באבן ירושלמית. פנים הבית, לעומת זאת, עוצב בסגנון מודרני עכשווי ובקווים נקיים

תגובות

ממש, ממש, ממש לא אהבתי. שחור, ועוד שחור, ואפור, והכל פשוט כזה וריק ועני ודקיק, כמו דירת סטודנטים תפרנים. גם סכום השיפוץ הזוי, זה כסף לעוד דירה להשקעה. לא ברור מה עובר לאנשים בראש.

מקסים. מה אורך כל צלע המטבח?

מקסים! למרות הגוונים הכהים מרגיש מרווח ומאוורר בטוב טעם! חבל שלא צילמתם את הכניסה מבחוץ והגינה. נראה מדהים!!! שאלה: שולחנות הסלון והשטיח בסלון - מהיכן? תודה!

מקסים! למרות הגוונים הכהים מרגיש מרווח ומאוורר בטוב טעם! חבל שלא צילמתם את הכניסה מבחוץ והגינה. נראה מדהים!!! שאלה: שולחנות הסלון והשטיח בסלון - מהיכן? תודה! תהנו מכל דקה בדירתכם הנאה!

מדהים ביופיו! אני גם חושבת שהמעצבת אלופה. ולא פחות זה הלקוח שאהב את העצוב.

בית מדהים,עיצוב יפיפה. מאין השעון העומד?

אלמנטים מעניינים חבל שאין קשר בין תמונות הבית לתוכנית הקומה הראשונה בכלל

מושלם. עיצוב מדוייק וחשיבה על כל פרט. בחירות חומרים נהדרות. כיף שמפרסמים גם בתים כאלו. כל הכבוד למעצבת!

התמונות בכלל לא תואמות את התוכנית. מוזר.

קוים נקיים ויפים !! מקסים ונעים . מאיפה ארון הבגדים בחדר הורים?

העיצוב פרקטי, מהמם, מאתגר, לא משעמם. אכן יש שימוש ברבדים ליצירת עומקים כל העבוד לתכנון ולעיצוב !!!!!

כתיבת תגובה