כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים מעוצבים  //  הבית שזעק לשיפוץ: תכנון ועיצוב חדש ומרהיב לדופלקס גן בשוהם

הבית שזעק לשיפוץ: תכנון ועיצוב חדש ומרהיב לדופלקס גן בשוהם

בני זוג רכשו בית אשר נמצא בשכירות שנים ארוכות ודרש שיפוץ מיידי. התהליך כלל שיפוץ מלא, החל מטיפול והחלפת תשתיות ועד תכנון חדש לחללי הפנים. התוצאה משלבת פונקציונליות מרבית לצד מראה מואר ואוורירי בהשראת חללים מעוצבים מהפינטרסט

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אורית ארנון


הדיירים: זוג + 3 ילדים

המיקום: שוהם

השטח: 142 מ"ר

אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: נועה סביר

 

דירת דופלקס גן ביישוב שוהם נרכשה על ידי בני זוג מתחום ההיי טק. הדירה, אשר נמצאה בידי שוכרים שנים ארוכות, הזדקקה לשיפוץ בהקדם. על התהליך הופקדה נועה סביר, אשר הובילה שיפוץ מקיף ומלא הכלל החלפת תשתיות והגדרת החללים מחדש. בני הזוג ביקשו עבורם ועבור 3 ילדיהם הקטנים בית פונקציונלי ונוח, במראה מואר ומלא בתחושת מרחב, כאשר את ההשראה המרכזית שאבו מרשת הפינטרסט.

מבט מהכניסה אל קיר נגרות המתחיל במטבח וממשיך אל הסלון

שטיח אריחים מצוירים מקיף ותוחם את האי

בשלב תיאום הציפיות שערכה המעצבת עם בעלי הבית וגם במהלך השיפוץ עצמו, היא נוכחה לדעת כי בני הזוג מעוניינים לשלב בעיצוב הבית השראות וסגנונות שונים- "קצת מכל העולמות". בסיעור מוחות משותף נלקחו החלטות נועזות המשלבות מגוון סגנונות עיצוב החוברים יחדיו ויוצרים מראה חדש ומסקרן. כך שולבו בבית נגיעות כפריות, מודרניות, תעשייתיות, סקנדינביות ואפילו אורבניות באופן אשר משתלב בהרמוניה על אף השוני בין הסגנונות, כאשר המראה הרב גוני מצליח לשקף במדויק את דיירי הבית.

החלל מתחת למדרגות נוצל באופן פונקציונלי באמצעות קיר נגרות

נגרות: אורי לסקין

אקססוריז: נושא כלים, גולף אנד קו

מראה הבית המקורי היה סגור וחשוך והתכנון בו כלל קירות אלכסוניים, מטבח קטן וצפוף ופינת אוכל אשר חסמה את המעבר לסלון. כפועל יוצא החליטה המעצבת לפתוח את כל האזורים הללו לחלל אחד גדול וזורם. לאור העובדה כי בעלי הבית מעדיפים חללים פתוחים ורחבי ידיים, הוחלט לאחר מחשבה מרובה לוותר על פינת האוכל המסורתית ולבנות במקומה אי גדול ובו מקומות ישיבה עבור כל בני המשפחה, בנוסף תוכנן אזור נוסף בגינה המיועד לארוחות משותפות ובו ממוקם שולחן אוכל גדול. כחלק מהרצון לטשטש את גבולות המטבח עם הסלון ולהפוך את הכל לחלל משותף וזורם, תוכנן ע"י המעצבת קיר נגרות מרכזי. הקיר מתחיל באזור המטבח וממשיך אל תוך הסלון ולכל אורכו, המתפרש על פני כ-9 מ'. הקיר המרשים הינו בעל שני תפקידים מרכזיים, מצידו האחד הוא מספק שטח אחסון חשוב עבור ציוד המטבח, ובצידו האחר הוא מסתיר בתוכו את כל צרכי המדיה עבור אזור הסלון. שימוש נוסף עבור הקיר תוכנן עבור שלושת הילדים הקטנים, והוא מיועד לאחסן גם משחקים, ספרים, כריות ועוד.

המטבח והסלון אוחדו לחלל אחד

חלק גדול מהשינוי המבני התרחש גם בקומה השנייה בה ממוקמים החללים הפרטיים. חדרי השינה הותאמו במדויק לצרכי בני הבית ועוצבו במראה המשדר רוגע, אינטימיות וחמימות, כאשר כל אחד מהחדרים מכיל בתוכו אזורי אחסון רבים. חדרי הרחצה המקוריים התאפיינו במראה צפוף ובלתי מאוורר, ולכן הם נבנו מהיסוד בתכנון חדש לגמרי. חדר הילדים וחדר הרחצה המרכזי של הקומה חוברו יחדיו והפכו לסוויטת הורים מפנקת. כך זכו ההורים לחדר רחצה גדול במיוחד המכיל מקלחון ענק, פינת איפור, אזור כביסה וגיהוץ, וכן אזור אחסון. חדר ההורים המקורי כלל חדר ארונות ומקלחת קטנים, ואלה הפכו לחדר הרחצה החדש של הילדים. גם כאן בחרה המעצבת לתכנן פתרונות נגרות יצירתיים המספקים מקום אחסון נסתר מן העין וכך יוצרים מראה מסודר ונקי.

חדרי השינה עוצבו במראה המשדר רוגע, אינטימיות וחמימות

כל אחד מהחדרים תוכנן במטרה להכיל בתוכו שטחי אחסון מרובים

חדר השינה של הבת עוצב בצבעי פסטל מרגיעים

המעצבת מספקת טיפ לקוראים: אל תפחדו לשלב סגנונות עיצוב שונים ולשחק עם טקסטורות וחומרים, השילוב בין אלה יסייע לכם ליצור בית במראה ייחודי אשר מתאים בדיוק עבורכם. את המראה הכללי תוכלו לתבל בנגיעות צבע עזות אשר יסייעו לכם להקפיץ את המראה כולו.

 

חדר רחצה הורים המכיל מקלחון זוגי גדול, פינת איפור ואזור כביסה

חדרי הרחצה תוכננו ונבנו מחדש

חדרי הרחצה משלבים אזורי אחסון חכמים

גם שירותי האורחים זכו להתייחסות מיוחדת

רשימת ספקים חלקית:

נגרות: אורי לסקין
שטיח: שטיחי איתמר
תאורה: מחסני תאורה ודיל תאורה
אקססוריז: נושא כלים, גולף אנד קו

עוד בנושא

בתים מעוצבים

ירושלים של ברזל: בית ירושלמי שבמרכזו מדרגות מעוצבות מברזל


הבית הזה תוכנן על ידי אם המשפחה, שביקשה ליצור מרחב נעים ונוח עבורה ועבור בן זוגה וששת ילדיהם. מדרגות מעוצבות ממיתרי ברזל הפכו לאלמנט מפתח בבית, ויצרו חלוקה מעניינת בקומת הכניסה

בתים מעוצבים

מחוברות: שתי דירות שיכון ישנות הפכו לפנינה לופטית אחת


קיר משותף בבניינים צמודים בירושלים נתן את האות למהפך תכנוני מורכב: איחוד בין שתי דירות שהפכו לאחת, רב מפלסית באווירה לופטית. הימצאותם של עמודים לא פגמה בעיצוב, אלא להפך – יצרה חללים מסקרנים עם אופי ועניין

בתים מעוצבים

עומדת על שלה: הדירה שעשתה שימוש חכם בעמודים


הדירה הזאת שינתה את פניה הודות לשני עמודים שנוספו אליה, ויצרו הפרדה עדינה בין הסלון לפינת האוכל. באשר לקו העיצובי, הוחלט על שילוב סגנונות של מודרני וכפרי

בתים מעוצבים

זה כל הקאסם: עיצוב מודרני לזוג טרי בכפר קאסם


הבית הזה, הממוקם בשכונת מגורים בכפר קאסם, תוכנן כך שמראהו החיצוני ישתלב בסביבתו. בדומה ליתר הבתים בכפר, בולט כאן קיר מעוגל והחזיתות מחופות באבן ירושלמית. פנים הבית, לעומת זאת, עוצב בסגנון מודרני עכשווי ובקווים נקיים

תגובות

אווירה ביתית חמימה ונעימה. אשמח לדעת מהיכן הספה ?

אהבתי מאוד את חדר רחצה הורים ואזור הכביסה רעיון גאוני

טוב. זה היסטרי. אחד היפים שהיו פה

נעים, ביתי ופונקציונלי. אשמח לדעת מאיפה כסאות הבר?

מושלם!!!!! מהמם אהבתי את התכנון החכם

מושלם!!!

כתיבת תגובה